Sanovnik krv – šta znači sanjati krv?

San u kome se kao dominantan motiv „vidi“ krv, ima veoma simbolična i prenesena značenja, jer je u javi krv simbol stradanja, smrti, povreda ili nepravde i sukoba.

Od naranijih vremena, ljudi su vodili borbe i ratove koje su bile praćene velikim krvoprolićima, „udarao je drug na druga i brat na brata“, a krv kao istovremeni izvor života i kao simbolika smrti preplitala se kao jedna od motivacija kroz mitove, legende, priče ali i kroz snove i stvarnost.

Poznato je da je u ljudskom organizmu, krv neophodna materija koja prenosi kiseonik i hranu za ćelije i tkiva, da bez krvi i pomenutih supstanci čovek kao biće ne bi mogao da živi, jer bi mu tad otkazali vitalni organi, a u prvom redu mozak i srce.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati krv? 

Kada u snu bilo koja osoba vidi krv, prva asocijacija i osećanje koje u toku sna ili nakon buđenja oseti jeste strepnja i strah, kao i posebna neprijatnost od potencijalne i moguće povrede ili gubitka života na javi.

Međutim, kako će u nastavku ovog teksta biti i opisano, krv nije nužno loš motiv u snovima, te njegovo preneseno značenje ima vrlo raznovrsne konotacije a u skladu sa datom „situacijom“ ili načinom na koji se krv sanja.

Sanjati da u snu vidite krv 

Ukoliko u svom snu vidite manju količinu krvi, najverovatnije znači da ćete se suočiti sa nekim problemima koje ćete veoma lako rešiti i koji vas neće previše uznemiriti niti vam naneti neke velike štetne posledice ili stvoriti veće neprilike.

Međutim, kada se u snu dogodi da ugledate veliku količinu krvi, na javi vas najverovatnije pak očekuju neku vrlo nesrećni događaji i veliki problemi koji će vas zabrinuti i koje ćete bez nečije pomoći veoma teško uspeti da rešite.

Ukoliko se u snu nalazite u središtu „lokve krvi“ za koju niste sigutni da li je tuđa ili vaša, na javi ima veoma pozitivnu simboliku te označava da ćete se ubrzo ili veoma obogatiti ili da ćete čuti veoma pozitivne vesti, te da vas čeka unapređenje, potomstvo, nova emotivna veza ili brak.

Prema najvećem broju tumačenja, san u kome vidite vrlo veliku mrlju ili pomenutu „lokvu“ krvi u koju niste „ugazili“ i kojom se niste „zaprljali“ ima na javi simboliku vrlo velikog i jako važnog razgovora ili predloga koji će vam biti upućen, a čijim biste prihvatanjem mogli da svoj život baš sasvim promenite u pozitivnom smeru, te da vas očekuje velika sreća, veselje i period bez briga.

Sanjati da u snu vidite tuđu krv 

Ukoliko ste u svom snu videli manju ili veću količinu krvi, a za koju znate da pripada nekoj vama nepoznatoj osobi, taj san na javi simboliše velike svađe, nevolje i neprilike, te ima značenje neke vaše velike sramote ili pomiženja u kojem ćete značajno da narušite svoj ugled i reputaciju, a sve jer ste verovali nekoj osobi koja vas je veoma lako prevarila i izmanipulisala.

Kada u snu vidite tuđu krv, ali znate da ta krv pripada nekome ko je vama blizak ili poznat, to je ili manifestacija vašeg podsvesnog straha da će neko vama blizak biti povređen ili pak da će da ga snađe neka velika nevolja ili nesreća, ali takođe ovakav san prema nekim tumačenjima ima ili značenje neke iznenadne bolesti ili čak i smrti nekoga ko vam je jako važan ili ko je član vaše ili bliže ili vaše dalje rodbine.

Sanjati da vidite sopstvenu krv u snu 

Ukoliko u snu vidite krv koja je lično vaša i sigurni ste da ona vama pripada, ali ne znate gde ste tačno povređeni niti možete da pronađete neku ranu iz koje krvarite, to je znak da vas je na javi baš i veoma povredila osoba kojoj ste slepo verovali, ali da vam ona nije bila bliska, te da vas nije iznenadio i rastužio takav njen postupak.

Kada pak vidite svoju krv u snu to se može protumačiti i kao neki skorašnji neočekivan ali važan događaj koji će u vaš život uneti velike pozitivne promene, te da ćete biti veoma uspešni na svom ili na nekom novom tek započetom poslu, ili da ćete pak uskoro pronaći svoju „srodnu dušu“.

Sanjati da ste prekriveni krvlju 

Ukoliko ste u snu prekriveni krvlju, koja vam je po odeći, ili po licu i telu, a da vi niste sigurni da li je ta krv lično vaša ili je nečija tuđa, to je znak da ste sasvim nevini optuženi i da ćete morati da dokazujete svoju bezgrešnost jer vam ni osobe koje su vam prijatelji ili porodica neće verovati da niste skrivili nešto za šta ste nepravedno optuženi.

Ukoliko sanjate da krvarite u snu 

Ako u svom snu krvarite iz neke rane koja je velika i koju jasno možete da vidite, te znate odakle krv potiče, to znači da ste na javi veoma povređeni od strane nekoga ko vam je ili emotivni drug ili član porodice, te da ste sasvim isrpljeni i da ste se „predali“ bolu i ne želite da verujete da je to neko ko vam je toliko blizak mogao da uradi, i da vas na taj način izda ili povredi vaša osećanja.

Kada sanjate da krvarite iz rane u predelu srca, i da vas rana jako boli, ali krvarenje i bol u snu ne prolaze, to znači da će vas uskoro prevariti emotivni ili bračni partner, i to na žalost sa nekim baš bliskim i zajedničkim prijateljem koji je čest gost u vašem domu.

Ako sanjate da krvarite iz neke posekotine ili manje razderotine na ruci ili na nozi, na javi je to simbol da niste zadovoljni svojim trenutnim poslom ili pak novčanim primanjima, te da poduže razmišljate da odete što dalje od sadašnjih zbivanja, jer ste emotivno i energetski sasvim isrpeli svoje mogućnosti i ostali ste bez ikakvih ideja i planova tako da ste ugušili svu svoju kreativnost i sasvim se „predali“ bezvoljnosti“ i sumornoj svakodnevnoj rutini i dosadi.

Ukoliko sanjate belu košulju koja je prekrivena mrljom od krvi 

Kada u svom snu vidite belu košulju koja nije na vama, već je bačena na pod ili na zemlju ali je jasno prekrivena krvlju, to na javi simbolizuje da ste spremni da sa sebe odbacite neke velike ili male odgovornosti koje vam nanose štetu ili da ste sasvim sigurni u to da ćete od sebe da udaljite osobe koje vas već duže vreme povređuju a vi to trpite zarad prijateljstva ili harmonije na poslu i u vašoj porodici.

Kada na sebi imate belu košulju i na njoj iznenada u snu primetite mrlju od krvi, to znači da ćete se veoma pokajati i da će vas zaboleti neki vaš postupak, odnosno da vi lično snosite krivicu za ili patnju ili bol vašeg brata, sestre, roditelja ili emotivnih partnera ili prijatelja, jer ste bili potpuno zaslepljeni materijalnim stvarima ili željom za uspehom i da ste u svom tom prevelikom žaru za samo-ostvarenjem „gazili preko svih“ koji su vam se našli na putu ili koji su sasvim iskreno i vrlo dobronamernopokušavali da vas spreče da počinite grešku.

Sanjati da su vam ruke umazane krvlju 

Kada su vam u snu ruke „ogrezle“ u krvi, to je na javi ili vaš velik podsvesni strah da nekoga ne povredite i da mu ne učinite zlo, ili pak simbol nekog skorog pozitivnog rešenja materijalnih ili pak ličnih problema, ali će u takvoj situaciji neko koga dobro poznajete da „plati ceh“ i da bude „kolateralna šteta“ te da umesto vas „nastrada“ i da dobije otkaz ili da bude grubo i nepravedno kritikovan ili ponižen.

Sanjati da plivate u krvi 

Ukoliko vas u snu nosi reka koja je crvene boje i koju vi shvatate kao krv nekoga ko je nevin i o koga ste se ogrešili, to je na javi simbol vašeg velikog kajanja, ali i unutrašnjih sukoba i velikih nedoumica, jer niste spremni da se sa svojim pogreškama suočite i čuvate neke velike tajne koje vas u bliskoj budućnosti mogu vrlo povrediti kada budu razotkrivene i obelodanjene.

Ako pak plivate prema obali, u moru koje je krvavo, ali je u pitanju „stajaća voda“ te i krv nije u „bujici“, to je na javi znak da u daljoj budućnost nazirete rešenje nekih velikih poteškoća ili pak problema i nezgoda, ali da će biti potrebno da sebe još dugo i vrlo iscrpno žrtvujete kako biste i uspeli da popravite ono što ste vi lično „zakuvali“ i pokvarili svojom lakomislenošću i glupošću.

Sanjati kako pijete krv 

Simbolika sna u kome pijete krv, u najvećoj meri zavisi od dve činjenice – da li je krv koju pijete vaša ili tuđa, kao i da li u pijenju krvi uživate ili se pak veoma gadite.

Dakle, kada u svom snu pijete svoju krv, to znači da vas neki vaši postupci veoma sekiraju na javi i da se jako kajete i želite da se promenite, te da molite sve drage ljude da vam daju „drugu šansu“ koju nećete da prokockate jer ste se iskreno pokajali i opametili.

Sa druge strane, kada u snu pijete nečiju tuđu krv, to je znak da ste na javi veoma ohola i podla ili zlobna osoba koja ne bira sredstva da dođe do cilja, te da sasvim svesno i namerno koristite i jako povređujete druge kako biste se uzdigli u društvu ili se obogatili, i da se na veliku žalost zbog baš takvih loših postupaka vi ni najmanje ne osećate krivim, niti se kajete i pokazujete da vam je žao.

Ukoliko u svom snu pijete neku krv koju gutate bez i malo gađenja ili straha, to na javi ima vrlo simbolično značenje koje nije ni mali loše ili negativno, te znači da ćete uskoro uspeti da sebe ili nekoga ko vam je bitan, „izbavite“ iz nekih neprijatnosti ili problema“, te da ćete za svoje dobre postupke biti ili pohvaljeni ili nagrađeni.

Ukoliko u snu pak pijete krv i kada je progutate osećate njenu „odvratnost“ i ona vam izaziva ili veliko gađenje ili mučninu i nagon na povraćanje, na javi to simbolizuje da ćete vi baš ili jako ili vrlo brzo uspeti u svojim namerama i ostvariti ciljeve, te da ćete i vi sami i vama bliske osobe biti vrlo ponosni. 

Sanjati kako krvarite iz nosa, ušiju ili usta 

Kada sanjate da vam krv curi iz nosa, na javi je to obično simbol koji ima vrlo pozitivnu ili lepu konotaciju te znači da će sa dalekog putovanja da dođe u posetu vama neka jako važna i draga osoba te da ćete se obradovati i da ćete od nje čuti vrlo dobre i lepe vesti.

Prema nekim drugim tumačenjima krv koja curi iz nosa u snu, pokazuje da ćete na javi imati vrlo velika poslovna postignuća i uspehe, ali da nećete biti zadovoljni finansijskom nadoknadom ili da ćete pak imati velike novčane gubitke ili izdatke u skorije vreme koji će vas u velikoj meri ili baš znatno osiromašiti.

Kada vam u snu krv curi iz ušiju, to ima vrlo simbolično značenje da ćete u skorije vreme vi čuti neku vrlo bolnu ili tužnu i neprijatnu vest koja će vas istinski povrediti ili rastužiti.

Ukoliko vam u snu krv izlazi iz usta, to je na javi simbol da ste vrlo često nepromišljeni u svojim rečima i izjavama, te da nije retkost da povredite neke osobe koje vam nisu ništa „skrivile“, ali da se zbog svojih postupaka ni najmanje ne pokajete ili da niste svesni koliko ste nekoga uvredili.

Kada se dogodi da su vam u snu usta puna krvi, čiji ukus intenzivno osećate ali ne uspevate ni da je progutate niti da je ispljunete, na javi je znak velikog razočaranja u nekoga ko vam je bio ili vrlo drag prijatelj, ili pk emotivni partner koji vas je vrlo grubo izmanipulisao i izneverio te vam je na kraju zaostao samo „gorak ukus“ u ustima.

Ukoliko sanjate da pljujete krv iz usta, to na javi simbolizuje najčešće neki vaš pritajeni bes ili je znak neke ljutnje i razočarenja, te ste spremni da nekome sve kažete u lice i da ga sasvim javno i jasno raskrinkate, za sva razočarenja i loše postupke i ponašanje kojima vas je povredio i uvredio.

Loading...
loading...