Sanovnik krokodil – šta znači sanjati krokodila?

Krokodil je životinja koja je simbol za opasnost i pretnju, ali i sinonim za lukavstvo, za spretnost, kao i za snagu i sposobnost da savlada mnogo i opasnijeg i većeg neprijatelja, te da sebi obezbedi egzistenciju i opstanak, u surovom svetu „životinjskog carstva“ i „lanca ishrane“.

Kada se pomene krokodil, kod ljudi je on obično interpretacija tajnog i opreznog napada, neke ili sasvim dobro osmišljene i precizne taktike, te može da označava i strah od onoga ko je nadmoćan i jači, i da predstavlja nečije nesnalaženje, ili borbu da uspe u uslovima u kojima je baš u svakom polju, i inferioran i slabiji, pa otuda i izreka da se neko našao u „bari punoj krokodila“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna  -šta znači sanjati krokodila? 

Ukoliko neka osoba sanja krokodila, interpretacija takvog sna je retko kada povezana sa samim „viđenjem“ ove opasne životinje, te je pak češće u vezi sa konkretnim događajem u kome je „taj“ krokodil dominantna figura, i koji je rezultat podsvesnog straha od opasnosti ili nevolja, i tako se obično i tumači na javi, a što će biti i preciznije „izneto“, u redovima teksta koji na dalje i slede.

Sanjati da ste u snu videli krokodila koji je „na suvom“ ili je u vodi 

Ukoliko ste sanjali da ste u snu „spazili“ krokodila, koji je ili u vodi ili je pak na kopnu, ali vas ne napada, niti je „povezan“ na bilo koji način sa vama, na javi to ima značenje da ste u nekoj skoroj i vrlo velikoj opasnosti, te da se pripazite osoba koje su vam lažni prijatelji, ili „odani“ saradnici.

Naime, pomenuti san označava da ste okruženi ljudima koji vam nikako ne žele dobro, i da su na vas ili ljubomorni, ili žele da sve vaše uspehe i zasluge prisvoje za sebe, te da se vrlo dobro i lako pretvaraju da vas cene i da vas podržavaju, ali će vam prvom prilikom „zabosti nož u leđa“.

Sanjati da vas je u snu iznenada napao i teško vas je povredio krokodil 

Ako ste sanjali da vas je u snu krokodil iznenadno napao, sa željom da vas „pojede“ ili da vas pak ubije, na javi ima konotaciju nekih velikih zdravstvenih tegoba sa kojima ćete da se suočite ili baš vi, ili neko od članova vaše najuže porodice.

Takođe, ovakav san može da označava i neki vid nevolja i nesrećnih okolnosti, na bilo kom polju vašeg života, i implicira da je potrebno da budete dodatno oprezni, posebno u nekim materijalnim transakcijama, kao i u međuljudskim odnosima uopšte.

Sanjati da je krokodil napao neku drugu osobu u vašem snu 

Kada ste sanjali da je u vašem snu krokodil napao osobu koju na javi poznajete, to ima simboliku da ste prema nekome bili vrlo nepravedni i okrutni, te da se zbog svojih postupaka kajete i da vrlo želite da zamolite onoga koga ste uvredili, da vam oprosti i da vam pruži novu priliku.

Sa druge strane, ako je u vašem snu krokodil napao osobu koju vi uopšte ne poznajete, te vam ili nije stalo da je spasite, ili ste sasvim ravnodušni prema činjenici da neko može da nastrada, u javi implicira da se vi nekoga bojite, i da strepite da će neko da oda sve vaše tajne ili da iznese javno i neku vašu „sramotu“ i pogrešku, i da ste vrlo uspaničeni i opterećeni, i uopšte niste spokojni i baš nemate mira.

Sanjati da plivate i ne primećujete krokodila koji vam se približava 

San u kome vi bezbrižno plivate i uopšte niste svesni da vam je „iza leđa“ krokodil, koji vreba ili koji je spreman da vas napadne, na javi označava da ste se previše opustili u nekim svojim ličnim ili poslovnim aspektima, i da niste uzeli u obzir to da vam je cilj predaleko, te da greške još uvek i lako mogu da budu „kobne“, i da je neophodno da se „uozbiljite“ i da „ne slavite svoju pobedu prerano“.

Sanjati sebe kako plivate u vodi koja je prepuna krokodila 

Kada ste vi sanjali sebe kako plivate u vodi u kojoj ste okruženi krokodilima, i da nemate nikakve šanse da se realno spasite, te da je vaša smrt neminovna i da je samo „pitanje vremena“, simbol je na javi da ste previše lakomisleni i da svima olako verujete, i da odajete svoje namere i ideje, kao i da ste pred nekim nenadanim opasnostima, i da će vas sputati osobe od kojih ste se tome malo i nadali, i od kojih takve „namere“ niste očekivali.

Pomenuti san je i implikacija da ste svesni da vam je budućnost sasvim neizvesna, i da samo od vas zavisi kako ćete da se „snađete“, te da pored osoba kojima ste verovali i koje su vas ili izdale, ili „upropastile“, treba da ostanete prisebni, i da svoj poraz pretvorite u pobedu, i da baš svima ili onima koji su na vas zavidni, tako pokažete koliko ste jaki ili stabilni kada nešto zaista želite da ostvarite i postignete u nekom životnom polju.

Sanjati da ste uspeli da „pripitomite“ krokodila i da vam je on kućni ljubimac 

Ukoliko ste sanjali da ste se „sprijateljili“ sa krokodilom, te da je on sasvim pitom i da vas svuda i prati kao pravi „kućni ljubimac“, te da se ni on vas niti vi njega ne bojite, na javi je to simbol da ste vi osoba koja sve unapred planira i proračunava, i da ste sasvim trezveni i ništa ne prepuštate i slučejnostima ili osećanjima i intuiciji.

Po nekim tumačima snova, ovakav san je simbol vaše prevelike potrebe da se nekome ili nečemu prilagodite, te implicira želju da se promenite na bolje i da istrajete u nekim svojim planovima ili namerama, što je veoma pohvalno i dobro za vašu budućnost.

Sanjati kako vas krokodil u snu juri i vi pokušavate panično da od njega pobegnete 

Ako ste sanjali kako pokušavate da u snu pobegnete od krokodila koji vas juri, na javi to ima jako pozitivno značenje, te implicira da ste spremni da prestanete da se bojite sebe i svojih nemoći i/ili neuspeha iz prošlosti, kao i da ćete uspeti da se „suočite sa sobom“, i da sebe sasvim promenite.

Sa druge strane, isti ovaj san može da označava velike opasnosti i prepreke, koje ćete uspešno ili lako da rešite, te da ste uzaludno strepeli od nekih problema u poslu ili od nevolja na ličnom polju i da ste shvatili da ste sasvim sposobni da se izborite sami, bez oslanjanja na tuđe savete i pomoć.

Sanjati da je krokodil u vašem snu mrtav 

Kada ste u snu videli mrtvog krokodila, bilo da ste ga vi lično „ubili“ ili da je on već bio mrtav, to ima na javi značenje da ste sasvim spremni da svom partneru ili prijatelju oprostite baš sve velike i teške uvrede i/ili nekakve greške, kao i da želite neke nove početke bez laži, prevara ili novih ili sumnji, ili bilo kakvih malverzacija.

Ovakav san implicira da ste vi osoba koja druge vrlo ceni i poštuje, i da je sklona da svakome pak i pruži šansu i priliku da pokaže svoje „pravo lice“, ali da ne volite kada vašu dobrotu neko ukalja ili olako „prokocka“, i da ste skloni da se vrlo razljutite, i da odreagujete afektivno i jako srdito.

Loading...
loading...