Sanovnik krevet – šta znači sanjati krevet?

Krevet je na javi simbol odmora i opuštanja, te mesto u kome se sanjaju velike želje i snovi, u kome se spava i priprema za „novi dan“, i označava neke nove početke, udobnost i rasterećenje, kao i mesto u kome se planira, razmišlja i spava sa nekim koga volite i ko vam je emotivni ili je vaš bračni partner.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati krevet? 

Simbolika kreveta u snu, kao motiva koji je povezan sa nekim događajem ili sasvim konkretnom situacijom, zavisi od toga da li je krevet udoban ili je „tvrd“, da li je prostran ili je potpuno mali i uzak i na njemu ne možete da se sasvim „opružite“, kao i da li osoba koja sanja krevet, njega pak doživljava kao mesto za odmor i „punjenje baterija“, ili se radi o „bolesničkoj postelji“, koja ima konotaciju strepnje i straha od bolesti ili skore smrti.

Sanjati da u snu vidite sasvim čist i „pospremljen“ krevet 

Ako ste u snu videli krevet koji je sasvim uredan, te je lepo „zategnuta“ posteljina, i on je sasvim i čist i lepo pospremljen, na javi ima značenje da ste vi uspeli da rešite neke svoje probleme i vrlo velike nedoumice, te da osećate sigurnost, harmoniju i rasterećenje, i da uživate u plodovima i/ili svog rada, ili u lepim odnosima sa svojim partnerom i članovima porodice.

Sanjati da u snu vidite neuredan i sasvim prljav i „rasturen“ krevet 

Ukoliko ste sanjali neki krevet koji je vrlo neuredan, prljav ili je posteljina na njemu „razbacana“ i pogužvana, na javi to simbolizuje neke vaše nemire i „zle slutnje“, te da ste veoma opterećeni ili zabrinuti zbog nekih poslovnih ili privatnih problema, koje već dugo ne uspevate da razrešite.

Po nekim drugim tumačenjima ovakvog sna, on implicira da ste vi sasvim nesigurni u sebe i da i potiskujete svoja osećanja i podsvesno se bojite da iskažete svoj stav i mišljenje, kao i da ste vrlo i sputani i nemate poverenja u sebe i u ljude koji vas okružuju, i zbog svega toga propuštate zaista velike prilike i šanse, i ne pokazujete svoje prave potencijale, te dopuštate da se umesto vas drugi istaknu i postignu uspehe, dok vi samo sve „posmatrate sa strane“, svesni koliko gubite.

Sanjati da je krevet u vašem snu sasvim prazan 

Kada ste sanjali da u snu vidite neki prazan krevet, to ima konotaciju vaših velikih nemira ili baš teških razočarenja, te da će da vas iznevere osobe koje ste smatrali prijateljima, i da vas iskoriste oni koji su vam bili vrlo dragi, i kojima ste verovali i čije ste mišljenje poštovali, te ste usamljeni i vrlo nesrećni, a zbog svoje lakovernosti i osećanja nemira i briga, koje su vam uzrokovali neki bliski i veoma dragi ljudi iz vašeg okruženja.

Sa druge strane ovakav san može da označava i da ćete napokon da se „osvestite“ i da shvatite da možete verovati samo sebi, te da ćete se udaljiti od osoba koje vas sputavaju i koje vas koriste, ili da ćete svoj mir da pronađete u nekim poslovnim angažmanima ili stvarima koje vam donose vrlo veliku radost i sreću, bilo da je u pitanju druženje sa porodicom, neki hobi ili željeno putovanje.

Sanjati da u snu vidite svoj sopstveni krevet 

Ukoliko ste sanjali svoj krevet u snu, to označava na javi da vam je sasvim potreban odmor i/ili rasterećenje, te da težite da se opustite i da pronađete neku ravnotežu između rada i odmora, kao i da imate potrebu da zaboravite na neke nevolje i da predahnete od svakodnevnice koja je veoma i naporna i prepuna suočavanja sa brigama i problemima, te ste u stalnoj strepnji kako da postupite, i kako da se sa nekim osobama ili situacijama adekvatno snađete.

Prema nekim drugačijim tumačenjima istog sna, on može često da implicira da ste uspešni i vrlo i ostvareni u profesionalnom i emotivnom smislu, te da vam je život baš harmoničan, i da vi živite „svoj san“, pa ste zbog toga vrlo srećni i uzbuđeni, ali podsvesno strahujete da vam se to u nekom trenutku ne pokvari i olako ne „rasprši“.

Sanjati kako spavate u svom krevetu sasvim sami 

Ako ste sanjali da vi spavate u svom krevetu, takav san ima simboliku koja zavisi od činjenice da li ste u krevetu sami ili pak njega „delite“ sa osobom koju volite, ili sa nekim ko vam je drag drug ili prijatelj, ili pak član vaše porodice.

Dakle, ukoliko vi u snu spavate sasvim sami u svom  krevetu, to označava da ste osoba koja vrlo i drži do sebe i do svoje intime i privatnosti, te da svoje tajne i emocije čuvate i skrivate, i nemate i želju i potrebu da ih „razglasite“ svima, već ih podvesno ili potiskujete ili čuvate „za sebe“.

Po nekim drugim tumačenjima ovakvog sna, on ima konotaciju da ste usamljeni i nepoverljivi, pa se veoma bojite da vas neko ne iskoristi i da vas na bilo koji način ne povredi, pa ste vrlo oprezni i sasvim ste introvertni i zatvoreni, i samoća vam je način da sebe zaštitite i osigurate svoj dom ili svoja osećanja i planove, od osoba koje su podle, i koje pokušavaju da vas na svaki način sputaju.

Sanjati da spavate u krevetu sa svojim partnerom ili sa osobom koja vam je draga 

Kada ste usnili da vi svoj krevet „delite“, sa osobom koju volite kao svog bračnog i/ili emotivnog druga, ili pak da u njemu spavate sa nekim prijateljem ili članom svoje porodice, to označava vrlo veliku sklonost da budete požrtvovani i plemeniti, i da svakome nesebično pomognete i budete ili oslonac ili podrška, onome ko je u bilo kakvoj vrsti nevolje ili neprilike.

Takođe, dosta često tumačenje ovakvog sna se odnosi na neke nove mogućnosti koje će vam vrlo brzo biti „date“, te da ćete ako prihvatite ponuđene šanse, vi ili da ostvarite uspehe i napredak ili u svom poslu, ili da ćete da steknete neka nova i vrlo korisna poznanstva i prijateljstva na javi.

Sanjati da vi „ležite bolesni“ u svom krevetu 

Kada je vaš krevet u snu u isto vreme i vaša „bolesnička postelja“, ima na javi simboliku da ste ili vrlo zbog nečega zabrinuti i neraspoloženi, ili označava da ste pred nekim teškim odlukama, te ili da vas u svakom aspektu vašeg života očekuju neke neizvesne, ili vrlo komplikovane situacije.

Dakle, pomenuti san obično implicira, to da ćete ili morati da se vrlo trudite i borite da dođete do svog cilja, ili da je potrebno da učvrstite neke veze i odnose sa osobama kojima verujete, a jer će vam njihov savet i pomoć, biti preko potrebna i veoma korisna, a u neko baš skorije vreme.

Loading...
loading...