Sanovnik krava – šta znači sanjati kravu?

Krava je na javi životinja koja simbolizuje poslušnost, pitomost, davanje i nesebičnu pomoć, ali i sposobnost da sebe svojim „rogovima“ odbrani od neke bezizlazne situacije ili da se suprotstavi ugnjetavanju ili beskrupuloznom iskorišćavanju njene naivnosti i dobrote.

Ova plemenita životinja, ljudima daje mleko i služi im kao „izvor“ hrane i života, a za uzvrat od njih dobija pažnu i negu, te može da simbolizuje i uzajamno pomaganje i prijateljstvo, te i veliku potrebu da se neko na nekoga osloni i da ima osećaj poverenja i sigurnosti.

Poznato je da je u Indiji krava sveta životinja, te da se ne sme ni na koji način povrediti ili pak da se ni u kom slučaju ne sme koristiti za poslove u polju, za ishranu ili se izrabljivati i ponižavati.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati kravu? 

Krava je u snu relativno redak motiv, te njena simbolika u velikoj meri jeste zavisna od nekih ili konkretnih situacija ili događaja u okviru kojih se ova životinja u snu „vidi“, te će pak u nastavku ovog teksta tumačenje i značenje sna o kravi biti nešto bolje i preciznije definisano.

Sanjati da u svom snu vidite kravu koja mirno pase u polju 

Kada u svom snu vidite kravu, a koja nije u nekoj konkretnoj situaciji ili je na bilo koji način u interakciji sa vama lično, takav san označava da će vaša sreća na javi da bude „kratkog veka“, te da ste vrlo izbirljiva i impulsivna osoba koja nije baš navikla da se za nešto bori ili trudi, te da je ono što vam je dostupno ili što možete da dobijete sa lakoćom, upravo problem jer vam vrlo lako postane nezanimljivo i dosadno, te da ste skloni da često menjate poslove, da se olako zaljubite ili da svoje prijatelje birate za kratkotrajna druženja i „pustolovine“, ali da nikada ne uspevate da se ostvarite u nekim „dubljim“ međuljudskim odnosima“.

Ukoliko u svom snu vidite kravu koja sasvim mirno i „nezainteresovana za vas“ pase na polju ili na livadi, to označava da ćete u bliskoj budućnosti da doživite neku veliku radost i sreću ili pak u svom poslu, ili na privatnom planu. 

Sanjati kravu koja je poslušna i vrlo mirna i pitoma 

Ukoliko je krava koju u snu vidite poslušna i vrlo pitoma, te vas sluša i razume sve što joj kažete ili naredite da uradi, na javi je taj san simbol vaše velike nevolje u poslovnom smislu, te sukoba i svađe sa šefovima ili sa nekim saradnicima, ali i neophodnosti da se nekome laskanjem ili lažima dodvoravate i pokušate da na taj način njegovu sujetu „pobedite“, te da rešite velike probleme ili da sprečite da vas osoba koja je od vas nadmoćnija otpusti, ponizi ili pred svima osramoti.

San u kome je krava vrlo poslušna i pitoma, može da se protumači i kao vaša velika podsvesna jarost ili bes koji osećate, ali koji ne smete da ispoljite jer može da vas na nekom aspektu vrlo i mnogo skupo koštati. 

Sanjati da ste videli kravu i tele u snu 

Kada ste u svom snu videli kravu i njeno mladunče odnosno tele, te kada oni mirno i bezbrižno pasu ili su srećni i vrlo zaštićeni, na javi je takav san simbol vaše podsvesne želje da se ostvarite u ulozi roditelja, te da vas očekuje uskoro neka baš lepa vest, te i da ćete ili dobiti potomstvo ili bračnu ponudu ili unapređenje na poslu.

Isti san se vrlo često može protumačiti na javi i kao vrlo povoljan ili uspešan period koji je pred vama, te da ćete uspeti da svojim trudom prevaziđete probleme i poteškoće na koje naiđete i da ćete potom da uživate u sreći i blagostanju koje ste i zaslužili. 

Sanjati kako pored sebe vodite vezanu kravu „na kanapu“ 

Ukoliko sanjate da pored sebe vodite kravu „na povocu ili na užetu“, u zbilji takav san ima vrlo pozitivno značenje, i tumači se kao vrlo veliki uspeh u poslu, te ostvarenje nekih vaših planova i ciljeva, kao i uspeh na polju emocija, porodičnih odnosa i odnosa sa prijateljima i poznanicima.

Isti san označava i da ste vi osoba koja je vrlo sposobna i inteligentna, te da ima vrlo dobru stranu koja se tiče poslovne odgovornosti, logike i intuicije, i da ne dopuštate da se bilo šta desi izvan ili bez vaše kontrole, i da volite disciplinu, požrtvovanje i poštenje, te da su to glavni principi koje u putu ka vrhu i poštujete i kojih se pridržavate. 

Sanjati kako muzete kravu 

Ako vi u svom snu muzete kravu, te je ona vrlo mirna i dozvoljava vam da kofu napunite mlekom to u javi označava da ste sposobni da se sa nekim dogovorite i da sarađujete u nekim zajedničkim projektima, te da niste ni najmanje sujetna osoba i da rado prihvatate tuđe sugestije i ideje, a radi zajedničkog cilja i opšte dobrobiti svih osoba sa kojima radite.

Ukoliko pak u svom snu muzete kravu, a koja na kraju vašeg napornog rada nogom prospe mleko koje ste pomuzli, na javi to označava da će vam se neko veoma narugati ili vas poniziti na javi, te da ćete biti predmet podsmeha ili ogovaranja koji će vam veoma narušiti ugled i reputaciju, te da su oni koji su se na vas „okomili“ sasvim neosnovano i bezobzirno „izvrnuli činjenice“ i lažno su vas optužili za neke greške ili propuste koje vi niste počinili. 

Sanjati kravu koja je „stelna“ i koja treba da se uskoro oteli 

Kada je u vašem snu krava koju vidite veoma „debela“ jer treba da na svet donese svoje telence, to znači da će vam se život sasvim „srediti“ i da ćete imati samo vesele i pozitivne vesti i dobra dešavanja u dužem vremenskom periodu, te da ćete se obogatiti, osnovati porodicu, imati dosta sreće u izboru poslovnih prilika, kao i da će i vas i članove vaše porodice da prati dobro zdravlje i velika ostvarenja i uspesi na svim poslovnim aspektima. 

Sanjati da je krava vrlo mršava ili stara te da će uskoro da ugine 

Ukoliko je krava koju ste sanjali veoma stara i mršava, te ne može da jede ni da pije vodu i vrlo je verovatno da će uskoro i da ugine, na javi je taj san obično simbol belikih nedaća i problema, te bolesti, siromaštva, oskudice i gubitaka uopšte.

Takođe, isti san se često tumači i kao vaša prevelika tvrdoglavost i sujetnost, te potreba da se u nečemu istaknete i da budete „glavni“, i da ćete vrlo verovatno da napravite velike greške jer ste radili „po svom“ i niste hteli da poslušate one koji su vam davali iskrene i dobre savete, a koji su od vas ili mudriji ili puno iskusniji.

Sanjati kako u snu vidite mrtvu kravu 

Ako je krava koju ste sanjali mrtva, na javi je to obično predskazanje nekih velikih neuspeha ili se odnosi na to da će sav vaš trud i zalaganja da budu zaludna i beskorisna, te da čete biti veoma tužni i ozlojeđeni i da ste u suštini vrlo razočarani u sebe jer ste izgubili nešto što vam je bilo baš važno i za šta ste se iskreno i srčano borili.

Loading...
loading...