Sanovnik kradja – šta znači sanjati kradju?

Krađa je na javi sinonim za nešto i nemoralno i nelegalno, te označava osobe koje su na sve uvek spremne, i koje ne prezaju od toga da na pokvaren ili podmukao način ostvare neke svoje namere ili ciljeve.

Iako je krađa najčešće povezana sa oduzimanjem nečijih materijalnih dobara, odnosno novca ili imovine, postoji i „ukradena ljubav i prijateljstvo“, te i krađa ideja, i izuma ili postignuća, a kada je u pitanju takozvana „kreativna krađa“, ali ni jedan „oblik“ ovakvog dela nema opravdanje, i ne može da se posmatra nikako drugačije, osim u negativnom i vrlo lošem kontekstu.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati krađu? 

San u kome je krađa dominantan događaj ili motiv, obično je čest i veoma je neprijatan, bilo da je osoba koja sanja pokradena ili je ona sama lopov koji je u nekoj krađi „uhvaćen“, te može da lako označava podsvesni strah od nekih osuda ili kritika, i strepnju da se na javi neko ne polakomi i/ili sebe osramoti, a nekim nečasnim i nepristojnim postupcima, kako bi lakše postigao ono što želi.

Sanjati da ste vi u svom snu videli neku krađu odnosno da ste bili svedok krađe 

Ako ste u snu videli kako neko nekome krade novac, nakit ili neke druge materijalne vrednosti, te ste tako bili svedok ili očevidac krađe, to na javi ima simboliku da ste pred nekim vrlo velikim ili izazovima ili iskušenjima, ali da morate da se „oduprete“ nagonima i željama, da na jako lak i brz način ili nešto postignete ili da neki problem rešite, jer će vam se to kasnije i „vratiti“, ali pak i na mnogo gori i opasniji način, te da možete imati velike probleme sa zakonom i/ili sebe osramotiti.

Po nekim tumačenjima ovog sna, vi ste na javi svesni da imate i lažne prijatelje i sasvim otvorene neprijatelje, i spremni ste da se sa svima njima sukobite, te i da im jasno stavite do znanja, da oni neće moći da vas „poraze“, jer ste osoba koja je časna i poštena, i nikada nećete „ukaljati svoj čist obraz“, zarad malo slave, moći ili bogatstva, te da su za vas „materijalne stvari“ sasvim prolazna i vrlo nebitna životna stavka, pa i da se zbog njih nećete poniziti i sami se sebe postideti.

Sanjati da ste vi u snu žrtva krađe i da ste opljačkani ili pokradeni 

Ukoliko ste sanjali da ste vi u snu opljačkani ili pokradeni, na javi je to simbol da ste osoba koja i svesna svojih kvaliteta i uspeha, te da zbog toga imate veliki broj lažnih prijatelja, a koji vam vrlo i zavide i na vas su ljubomorni, i pokušavaju da vam napakoste i da vam naruše ugled koji imate.

Po nekim drugim sanjaricama i sanovnicima, pomenuti san implicira da ste se sasvim svesno i/ili „ciljano“ udaljili od poznanika ili prijatelja kojima ne verujete dovoljno, te da ste sigurni u sebe i u svoje odluke, i da ste shvatili da ste sebi najbolja zaštita i oslonac, i da ničija pomoć nije vredna kao vaš mir i spokoj kome težite.

Sanjati da ste vi u snu nekoga pokrali i da ste „obeleženi“ kao lopov 

Ako ste sebe sanjali kao kradljivca, te ste se u snu sasvim bezobzirno i podmuklo „drznuli“ da ili uzmete nešto tuđe, ili da se okoristite o nečije uspehe ili postignuća, to ima na javi simboliku da i ne uspevate i ne želite da se usaglasite sa nekim lošim namerama i predlozima vašeg partnera i/ili prijatelja, te da ste se u njih sasvim razočarali, i iznenadili ste se koliko niste poznavali njihovu ili pravu stranu ili podsvesne namere, te ste ostali „začuđeni“, i rešeni ste da takve osobe baš udaljite od sebe.

Sa druge strane, ovakav san se često tumači kao potreba da se sa nekim zbližite i da nekome pak i „ukradete“ malo pažnje i nežnosti, jer ste sasvim usamljeni i nesrećni, i imate utisak da vas niko i ne voli i ne razume, te da su vas dragi ljudi sasvim zapostavili i zaboravili, a u svojoj „trci“ prema moći i uspehu, te i ostvarenju prevelikih ličnih ambicija i želja.

Sanjati da vam je neko u snu opljačkao kuću 

Kada ste sanjali da je vaša kuća opljačkana i da su vam sve stvari „ispremetane“, te da su vam ili pokradene i nestale materijalne vrednosti ili da vam je kuća sasvim prazna jer su lopovi sve iz nje odneli, na javi iam značenje da ste osoba koja je samouverena i koja ima čvrste stavove, te da ste i spremni da se borite za svoje ideale, i da ne odstupate pred preprekama, kritikama i podlostima.

Sanjati da panično bežite od nekih lopova ili kradljivaca u svom snu 

Ako ste sanjali da u snu panično bežite od osoba koje pokušavaju da vas opljačkaju, i da pozivate pomoć, ali da nema nikoga ko bi vas mogao spasiti, ima na javi simboliku, da ste skloni da bežite od odgovornosti i obaveza, te da ste osoba koja je sasvim rasejana i neozbiljna, i da probleme i/ili prepreke pokušavate da „zaobiđete“, umesto da ih racionalno i postupno rešavate.

Pomenuti san može često da označava, da ste skloni da se lako sukobljavate i svađate sa ljudima, te da iako nekada i niste u pravu, srčano branite svoja pogrešna uverenja, jer ste i tvrdoglavi i vrlo sujetni, i vaš ego vam „ne dozvoljava“ da priznate da ste pogrešili, pa i da se izvinite zbog toga.

Sanjati da ste vi povređeni ili da ste ubijeni u nekoj krađi 

San u kome ste vi opljačkani uz pretnju hladnim ili vatrenim oružjem, te ste u sukobu i želji da se odbranite ili da spasite svoju imovinu, teško ranjeni ili ste pak i „ubijeni“, na javi ima implikaciju da ste sasvim krhki i ranjivi, te da ste skloni da popuštate pred tuđim stavovima i mišljenjima, jer ste ili nesigurni u sebe, ili uopšte i nemate sopstveni stav, a kada su neke bitne stvari u pitanju.

Sa druge strane, pomenuti san se može protumačiti, kao moguć i skori realan neuspeh ili gubitak, te implicira sasvim loš i nepovoljan period koji je pred vama, i upozorava da se morate pripremiti na neke velike brige ili nevolje.

Loading...
loading...