Sanovnik košulja – šta znači sanjati košulju?

Košulja je odevni predmet koji obično označava neki vid poslovnosti, ozbiljnosti, odgovornosti, te može biti i odeća za svečane ili „opuštenije“ varijante, pa i simoblizovati neko veselje, slavlje, ili pak kada je sašivena od nekog „laganog materijala“, biti i predmet u kome se onaj ko ga nosi, pak oseća vrlo opušteno, prijatno i zadovoljno.

Takođe, vrlo je simbolična i boja košulje, odnosno njen „dezen“, pa se tako košulja koja je crna i povezuje sa nekim tužnim događajem, bela boja košulje znači rasterećenost i poštenje ili nevinost dok je kada je košulja „šarena ili dezenirana“, to pak simbol nekog veselja, bezbrižnosti, zabave, sreće, rasterećenosti i „lakoće postojanja“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati košulju? 

San u kome neko vidi ili nosi košulju, pre svega zavisi od toga da li mu je ona mala ili prevelika, da li se u njoj oseća prijatno ili na neki način „stegnuto i ozbiljno“, da li je košulja „zakopčana do grla“ ili je sasvim raskopčana, i koje je ona tačno u snu boje, od kog je materijala izrađena, te i da li su njeni rukavi dugački ili kratki.

Tumačenje snova u kojima je košulja dominirajući motiv, vrlo je u najmanju ruku neobično i jako zanimljivo, te će najpoznatija „prenesena“ značenja snova o košulji, biti dalje objašnjena u tekstu koji sledi.

Sanjati da u svom snu vidite košulju 

San u kome vi vidite neku košulju „uopšte“, na javi ima značenje da ste sasvim spremni da se sa sobom i suočite, te da i prihvatite neke savete i sugestije svojih prijatelja ili članova porodice, pa i da se promenite „na bolje“, i da preduzmete neke nove korake u svom životu i da stremite ka vrlo dobrim i pozitivnim ličnim promenama. 

Sanjati kako ste obukli novu i lepu košulju 

Ukoliko sebe u snu vidite u nekoj vrlo lepoj, modernoj i novoj košulji, koja je i čista i popeglana, na javi to ima značenje nekih boljitaka u vašem životu, ali takođe često implicira da imate veoma veliku sklonost da se pretvarate da ste „nešto što niste“, a kako biste pridobili nečiju naklonost ili simpatije. 

Sanjati da je košulja koju ste obukli u svom snu pocepana ili prljava i stara 

Ako ste u svom snu obukli neku pohabanu ili sasvim pocepanu i prljavu košulju, koja je i stara i „neugledna“, u realnom životu taj san simbolizira da ste sasvim neozbiljna i površna osoba, koja sve shvata olako i koja ni u jednom aspektu ne daje svoj maksimum, te da očekujete da uspete ili da se obogatite, ali da vam sve samo „padne sa neba“, dok vi samo ili uživate ili „lenčarite“. 

Sanjati da košulja koju nosite nema dugmad ili da su ona „otpala“ 

San u kome vi oblačite košulju koja na sebi nema ni jedno dugme, te ste se pak u javnosti pojavili sasvim „razdrljeni“, i izgledate vrlo nepristojno i čak i vulgarno, implicira na javi da vas očekuju neke svađe ili konfliktne situacije sa saradnicima, ili sa partnerom, rodbinom i prijateljima, te da i shvatate da ste vi sami krivi za sukobe, i da ste im i dali povoda da vas kritikuju jer ste sebe i njih na neki način osramotili ili omalovažili. 

Sanjati da perete košulju u snu 

Kada sanjate kako perete svoju košulju „ručno“, na javi takav san ima indikacije da vi pokušavate da se nekome opravdate, i da vas veoma brine utisak koji drugi ljudi o vama imaju, te da ste vrlo i uplašeni da vas neko ogovara „iza leđa“, i da će na taj način lako da vam naruši dobru reputaciju i ugled, koji ste vi dugo „gradili“ svojim zalaganjem, i predanim radom ili vrlim trudom. 

Sanjati da peglate košulju u snu

Ukoliko sanjate kako peglate košulju, te da vam takav posao oduzima previše vremena, i da se i nervirate jer je košulja sasvim „pogužvana“, ili je od materijala koji se jako „teško“ da popeglati, to u zbilji označava da ste veoma pedantni i odgovorni, te da vas druge osobe vrlo cene i da vam se i dive, a zbog vaših postignuća i truda i rada koji ulažete u svaki svoj projekat.

Po nekim drugim tumačenjima sanjarica i sanovnika, isti san može da označava, da ste napravili i neke bespotrebne i vrlo nepromišljene postupke ili pogreške, i da na sve načine pokušavate da ih i popravite, i da se nervirate i ljutite na sebe jer ste bili sasvim neodgovorni ili nepažljivi. 

Sanjati da kupujete novu košulju za sebe 

Ako u snu kupujete košulju za sebe, te birate kvalitetnu izradu, određenu boju i odgovarajuću ili veličinu ili „kroj“, na javi taj san implicira da ste pred nekim velikim izazovima i odlukama, i da samo od vas zavisi da li ćete da prihvatite neki predlog za putovanje, ili pak neku novu poslovnu šansu, u kojoj možete da pokažete sav svoj potencijal i kvalitete kojima raspolažete. 

Sanjati da kupujete košulju koju ćete nekome pokloniti 

San u kome vi birate neku košulju, koju želite da kupite kao poklon za nekoga ko vam je važan, u realnosti ima konotaciju da ste komunikativna i druželjubiva osoba, i da ćete ili da steknete neka i nova i korisna poznanstva i prijateljstva, ili da ćete da se sretnete sa nekim „starim“ prijateljima, i da sa njima provedete vrlo prijatne trenutke u razgovoru i druženju, prisećajući se „lepih dana“. 

Sanjati da vam je neko poklonio košulju 

Kada ste u snu od nekoga koga poznajete dobili na poklon košulju, takav san na javi obično ima pozitivnu simboliku, te znači da će vam neko ukazati veliko poštovanje, i da ćete steći vrlo veliki ugled u društvu, kao i da će svi da vas hvale zbog vaših uspeha ili zbog čestitosti i poštenja u radu i u profesionalnom aspektu. 

Sanjati košulju „bez rukava“ 

Ukoliko u snu nosite košulju koja uopšte „nema rukave“, i koja je za neke poslovne situacije ili čak i za svečane prilike, sasvim neprimerena i ne spada u odgovarajući „dres kod“, na javi taj san simbolizuje neke loše vesti ili nadolazeće neprilike, koje ćete uspeti da uspešno prebrodite, ali da će vam oni oduzeti previše i energije i vremena dok ih sasvim rešite, i uspete da se „povratite“ na put, kojim ste ranije nameravali da lako i sasvim „jednosmerno idete“. 

Sanjati košulju sa „kratkim rukavima“

San u kome nosite košulju koja ima „kratke rukave“, te je veoma „lagana“ i udobna, i daje vam osećaj prijatnosti i zadovoljstva, na javi ima sasvim suprotnu odnosno negativnu simboliku, te i implicira da ćete za nešto u svom životu biti „uskraćeni“, pa da će vaša sreća biti sasvim kratkog veka, i da vas očekuju vrlo velike nevolje na praktično svim poljima života. 

Sanjati vrlo „toplu“ košulju sa predugim rukavima 

Kada vi u snu nosite neku košulju koja vam je „pretopla“, te ima duge rukave, i uopšte nije niti „prilagođena“ vremenskim prilikama, niti se vi u njoj osećate prijatno i opušteno, te imate vrlo i veliku i „neodoljivu“ potrebu da je što pre skinete sa sebe, takav san u zbilji ima značenje neke ili velike radosti, ili baš dobrih poslovnih rezultata.

Međutim, po nekim sanovnicima ovakav san može i da znači da ste uprkos vrlo velikom uspehu, ipak zbog nečega zabrinuti, te da niste sasvim „mirni“ i da se preispitujete da li ste možda u radu napravili neke propuste ili nenamerne pogreške, koje mogu da se kasnije olako i otkriju i da vam svu radost i „pokvare“. 

Sanjati kako u svom snu skidate košulju 

San u kome vi skidate svoju košulju, jer ili niste zadovoljni „kako vam ona stoji“, ili jer je ona i zaprljana ili je „pogužvana“, na javi nema dobru i pozitivnu simboliku, te implicira ili neuspeh ili gubitak novca ili posla, a može često da označava i bolest, smrt, tugu, i neko veliko razočaranje. 

Sanjati košulju u nekoj određenoj boji 

Ukoliko je košulja koju vi u snu nosite sasvim crne boje, i ako ste je još i „zakopčali do grla“, na javi takav san ima simboliku nekog gubitka ili velike tuge i brige, te da će se neka vama baš dosta bliska osoba veoma teško razboleti ili umreti, i da vi svoje podsvesne strahove sa jave prenosite u svoje snove, jer ste vrlo zabrinuti da li ćete uskoro morati da zbog neke tužne vesti koju ćete čuti, i u realnosti da „obučete crninu“.

Sa druge strane, ako je košulja koju ste vi u snu obukli sasvim „snežno bele“ boje, te je uredno i opeglana i „uštirkana“, taj san u zbilji implicira da ste osoba koja je poštena i čestita, kao i da vas u budućem periodu očekuje neka velika radost i srećne vesti, te veliko zadovoljstvo i rasterećenje bilo na poslovnom, ili pak na privatnom životnom aspektu. 

Sanjati da ste obukli ili skinuli košulju koja je sasvim „mokra“ 

Kada ste u snu obukli košulju koju ste prethodno oprali i koja nije sasvim „suva“, ili ste pak vi u svojoj košulji pokisli, ali ste prinuđeni da je nosite jer nemate šta drugo da obučete, takav san pak u realnom životu ima konotaciju neke tužne vesti ili događaja, ili pak problema sa kojima ćete da se suočite, i koji će da vas veoma i zabrinu i/ili da vam stvore veliki stres, nedoumice i bol, te i da vas potpuno „iscrpe“, ili sasvim mnogo i ražaloste.

Sa druge strane, san u kome sa sebe skidate košulju koja je „mokra“, implicira da ćete vrlo lako i dosta brzo i uspešno da razrešite neke nezgodne situacije u kojima ste se našli, i da ćete da veoma skoro uspete da ostvarite neke svoje planove ili ideje, koji su dugo vremena bili „u stagnaciji“. 

Sanjati da ste negde zaboravili svoju košulju ili da ste je izgubili 

Ako ste u svom snu, košulju koju treba da obučete negde „zaturili“, i vi nikako ne uspevate da je i pronađete, iako vam je potrebna za neki važan događaj, to na javi ima značenje nekih skorijih i/ili gubitaka ili briga, te može da implicira da ćete se suočiti sa nekom bolešću ili problemom, ili pak da znači neku vašu veliku potencijalnu tugu i žalost zbog neuspeha na poslu, te raskida emotivne veze ili prekida nekog dugogodišnjeg prijateljstva. 

Sanjati da ste uprljali ili „isflekali“ svoju košulju 

San u kome ste po svojoj košulji nešto prosuli ili ste je na neki način sasvim slučajno isflekali i/ili uprljali, te da je takvu nosite i da vam se neko i podsmeva, na javi može da simbolizuje da ste baš nepažljivi i lakomisleni, te da će neka osoba sa kojom sarađujete ili koja vam je bliska, hteti da se o vas okoristi, ili da će da vas vrlo lako izmanipuliše ili prevari.

Pomenuti san označava na javi neke neprijatnosti i nevolje koje vam slede u skorije vreme, te da i treba da budete dosta obazriviji i pažljiviji jer ste skloni da „srljate“, i da se ponašate brzopleto ili nepromišljeno i da pravite nepotrebne greške i propuste na nekom životnom polju, a koje ćete baš teško uspeti da rešite, i da ćete potrošiti preveliku energiju ili uložiti trud da „popravite“ neke vrlo nepotrebne „brljotine“, za koje ste sasvim sami odgovorni.

Loading...
loading...