Sanovnik kolači – šta znači sanjati kolače?

Kolači su simbol nečeg „malog ali slatkog“, te znače zadovoljstva zbog malih postignuća, ali pak u koja je uložen veliki rad i zalaganje, te koja su ostvarenje nekih velikih želja i ambicija, pa iako su tek „mali korak“ ka uspehu i cilju, značajna su jer su deo ličnih ulaganja, sebe, svoje energije i sopstvenih potencijala.

Na javi su kolači obično simbol nečeg lepog i ukusnog, pe impliciraju i neka velika iznenađenja, kao i veoma značajna zadovoljstva i ispunjenost, zbog nekih pobeda, napretka, berićeta, promena i ostvarenja.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati kolače? 

U snu su kolači dosta učestao motiv, te simbolika snova zavisi od toga da li ih osoba koja sanja ili pravi ili jede, kao i od toga kakvog su „oblika“, koje su „vrste“, da li su „sitni kolači“ ili su kolači kao „veće parče nečega“, tako da će u zavisnosti od konkretnih situacija, snovi o kolačima biti ili detaljnije, ili makar malo jasnije „definisani“, u nastavku teksta koji sledi.

Sanjati da vidite kolače u svom snu 

Ako ste u snu videli dosta kolača, raznih „vrsta“, ili boja i oblika, na javi je to simbol da ste pak veoma i strplijiva i pažljiva osoba, te da ste strogo koncentrisani na uspeh i cilj kome težite, i da ste svesni da su mali ali sigurni „koraci“, uvek bolja opcija od nasumičnog i neopreznog srljanja i „trčanja“ prema krajnjem rezultatu.

Sa druge strane, neki sanovnici pomenuti san tumače kao preveliku „sitničavost“ koja vam je baš dominantna odlika, te da ste opterećeni potpuno nebitnim stvarima ili osobama, i da olako gubite fokus, te da sebe zamajavate sporednim stvarima, umesto da se „saberete“ i da idete napred, kuda ste sebi i „zacrtali“.

Sanjati da vi u snu „pravite“ odnosno mesite kolače 

Ukoliko ste sanjali da ste vi u snu pravili kolače, te da ste u tome i vrlo „umešni“, i da vam je baš uživanje i zadovoljstvo da se pečenjem i ukrašavanjem kolača i bavite, na javi ima konotaciju da ste sasvim zadovoljni onim što imate ili „umete“, te da ste osoba koja svima rado pomaže i koja i deli radost i sreću sa svima oko sebe.

San u kome ste pekli kolače, označava da ste vrlo velikodušni i nesebični, kao i da ste skloni da i svima lako opraštate greške i da ste osoba koja nije zlopamtilo niti ste sujetni, te da vas raduju ili vesele i neki baš mali znaci pažnje, i da uživate u sreći i ljubavi, te da vam je mir i harmonija baš i najbitnija u životu.

Sanjati da jedete dosta raznih kolača koji su ukusni i slatki 

Kada ste u snu jeli razne vrste kolača, te ste imali „potrebu“ da probate svaki kolač koji vam je i „ponuđen“, na javi implicira da ste skromni i savesni, te da ste osoba koja zaslužuje mnogo bolje i mnogo više, ali da uopšte nemate ni potrebu ni ambiciju da se namećete, i da se „razmećete“ sa svojim vrlinama i kvalitetima.

Pomenuti san često ima konotaciju, da ste spremni da uvek probate neke nove stvari, te da su vam i nova iskustva i novi projekti vrlo zanimljivi i značajni, jer ste sasvim radoznala osoba, a koja ili pak nije strašljiva, ili koja uspeva da u svemu pronađe nešto lepo i zanimljivo, te da sasvim i lako prevaziđe neke probleme i prepreke, pre svega sa svojom pozitivnom energijom i vedrinom duha.

Sanjati da u snu dobijate kolače na poklon 

Ukoliko ste sanjali da ste od nekoga u snu dobili na poklon vrlo lepe kolače, kao znak pažnje i/ili „počasti“, na javi to ima simboliku koja je sasvim loša i koja označava da je vama neko ili veoma dosadan i navalentan, ili da ste prema nekome netrpeljivi, i oholi ili bezobzirni.

Naime, pomenuti san često implicira na javi, da vam kod neke osobe smetaju neke njene izražene karakterne mane, ali da ste prinuđeni da ih „trpite“ i da vam je to veoma naporno i teško, te da vi u sebi potiskujete svoja prava osećanja, i da ste vrlo nesrećni što sa nekim ko je pretvoran, lažljiv „antipatičan“ i pokvaren, uopšte morate da sarađujete, ili da se družite makar „iz kurtoazije“.

Sanjati da vi nekome poklanjate kolače u snu 

Kada ste u snu vi nekome darovali kolače, na javi je to simbol da ste previše egocentrični i veoma samoživi, te da ste na nekoga ljubomorni ili zavidni, ali se pretvarate da vam je do neke osobe, ili baš stalo ili da je iskreno poštujete i volite, a sve kako biste od nje imali neku vrstu koristi.

Pomenuti san često označava, da ste vi osobu kojoj ste poklonili kolače, na javi ili povredili, i/ili uvredili i izneverili, te da se zbog toga uopšte ne kajete, i da ste svesni da su vaša dela ili reči vrlo lako nekome uzrokovali probleme i nevolje, ali da vas za to uopšte i nije briga, niti vas je sram.

Sanjati da ste se u snu „prejeli“ kolača i da vam je muka 

Ako ste u snu pojeli baš previše kolača, te osećate mučninu, i nemate nameru da u skorije vreme i makar „pomislite“ na ovu vrstu poslastice, to na javi ima značenje da ste osoba koja je sklona baš da u svemu preteruje ili prenagljuje, i da ste zbog takvih svojih osobina izloženi ogovaranjima ili podsmehu okoline.

Prema sanjaricama ili sanovnicima, ovaj san ima konotaciju da ste vi uvek nezadovoljni sa onim što vam se daje, ili što vam se „pruža kao prilika“, te da smatrate da ste vi osoba koja zaslužuje ili nešto bolje ili veće i više, pa olako propuštate vrlo dobre šanse, i kada shvatite da ste „zastranili“, bivate vrlo nesrećni i neispunjeni, u baš svakom životnom aspektu.

Sanjati da vi u snu kupujete kolače 

Kada ste sanjali kako u snu kupujete razne vrste kolača, i da ste i neodlučni koji pre da odaberete, i koji je „po vašoj meri“ i najslađi, najukusniji i najlepši, na javi označava da ste pred nekim vrlo velikim nedoumicama, i da ste u iskušenju da uradite nešto što nije moralno ili legalno, te da bar i razmislite pre nego što neki postupak preduzmete, a kako ne biste napravili jako veliku grešku.

Naime, kada u snu kupujete kolače, to implicira da ste osoba koja je sklona da se „povodi“ za, ili tuđim mišljenjima ili stavovima, te da vas je olako i „zavesti“ lažnim obećanjima i sasvim lažnim „sjajem“, i kada se „osvestite“ i vidite da ste prevareni, obično bude suviše kasno za „popravke“, i najčešće vam preostaje samo kajanje, i osećaj da ste postupili veoma „glupavo i lakomisleno“.

Loading...
loading...