Sanovnik knjiga – šta znači sanjati knjigu?

Knjiga je na javi izvor znanja i mudrosti, te je sinonim za spremnost da se uvek uči i nadograđuje postojeće iskustvo i teorijska osoposobljenost, kao i da se ne treba stideti onoga što se ne zna, jer se sve može naučiti i ponoviti, jer je „ponavljanje majka znanja“, kako kaže jedna latinska izreka.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati knjigu? 

Poznato je da je knjiga u snu dosta čest motiv, a samo tumačenje snova, baš zavisi od toga da li je knjiga koju neko sanja nova ili je pocepana, da li je neko dobio knjigu ili je nekome poklonio, da li osoba u snu knjigu čita, te da li je ona otvorena ili zatvorena, „prazna“ ili puna informacija.

Sanjati kako u snu vidite neku knjigu 

Ako ste u snu samo videli knjigu, a da je pri tome niste ni čitali niti „otvarali“, na javi označava i da ste vrlo staložena i uporna osoba, koja uvek daje maksimum i pošteno se bori za svoje ciljeve, te da vas očekuje vrlo dobar period pun napretka i uspeha, jer ste se pokazali kao vrlo mudra i/ili inteligentna osoba, koja je svoj „put postepeno gradila“, i sasvim zaslužila ostvarene rezultate. 

Sanjati da u snu vi čitate knjigu 

San u kome ste vi čitali neku knjigu, sa puno pažnje i interesovanja, ima na javi simboliku da ste i osoba koja je sasvim mudra i inteligentna, te da ste staloženi i/ili sposobni da reagujete smireno u baš svakoj prilici, te ste sasvim poštovani i voljeni zbog svojih osobina i vrlina, u društvu u kome živite i da ste vrlo srećni što vas ljudi oko vas toliko cene i pridaju vam na važnosti.

Sanjati kako vi u snu pišete neku knjigu 

Ako ste sanjali kako u snu pišete neku knjigu, ili pak svoju biografiju, na javi ima značenje da ste neko ko je vrlo svestan svojih potencijala i sposobnosti, te da ste u sve svoje ideje i projekte uvek uložili i maksimum znanja i energije, te da realno možete da očekujete veliki uspeh i skori znatan napredak, te i ostvarenje želja i nadanja. 

Sanjati kako neka druga osoba u vašem snu čita knjigu 

Ako ste sanjali da ste videli da neko drugi u vašem snu pažljivo i studiozno čita neku knjigu, to u realnosti nema dobru simboliku, i označava da ćete se sasvim razočarati u nečije prijateljstvo, te da ćete i da prekinete svaki vid kontakta sa nekim ko vas je izmanipulisao, iako ste mu ukazali ili poverenje ili bezrezervnu podršku, a u baš svakoj i prilici i neprilici koja ga je snašla u životu. 

Sanjati da je knjiga u vašem snu sasvim nova i lepa 

Ukoliko ste sanjali da ste u snu videli sasvim lepu i potpuno novu knjigu, koja još uvek miriše na štamparski papir, na javi označava da ste neko ko je vrlo poštovan i cenjen, te da ste sasvim lako i sopstvenim radom i zalaganjem zaslužili sve nagrade, poziciju, moć i ugled koji imate u društvu. 

Sanjati da je knjiga koju čitate sasvim stara i „antikvitetna“ 

San u kome ste vi videli ili čitali, neku sasvim staru ili unikatnu i vrlo vrednu knjigu, na javi ima baš lošu konotaciju, i implicira i opasnosti i velike nevolje i neprilike i u poslu i u emotivnoj vezi i jedan je vid upozorenja da ste suviše lakomisleni i povodljivi, i da vas zbog toga svi olako slažu ili iskoriste, a zatim i grubo ostave i odbace, te ste vrlo usamljeni i neispunjeni ste duboko u sebi. 

Sanjati kako u snu vidite knjigu koja je „otvorena“ 

Kada ste sanjali da je u vašem snu knjiga otvorena, ima na javi konotaciju da ste osoba koja je i radoznala i znatiželjna, te da ste uvek spremni na neka nova saznanja i informacije, i da se olako sa svima i družite i sklapate nova poznanstva, te da se ne bojite da pitate kada nešto ne razumete. 

Sanjati kako u snu nezainteresovano i „površno“ listate neku knjigu 

Ako ste sanjali kako vas knjiga koju čitate uopšte ne zanima, te je samo površno listate i ništa i ne uspevate da upamtite, ima na javi značenje da ste sasvim zanemarili neke svoje greške, koje ste i počinili u neznanju ili nepažnji, te da će vam se one vratiti „kao bumerang“, ako ne budete počeli da se ponašate odgovornije, i da ulažete više znanja i energije u svoje projekte i planove. 

Sanjati kako je knjiga koju vidite u snu „zatvorena“ 

San u kome ste vi videli knjigu koja je zatvorena, odražava na javi da ste sasvim nezainteresovani za neka dešavanja ili činjenice oko sebe, te da živite u sopstvenoj mašti, iluzijama ili lažima, i da se bojite da sagledate realnu sliku o sebi, ili o svetu koji vas okružuje, jer vas je strah od poraza. 

Sanjati da je u knjizi obeležena određena strana koju treba da pročitate 

Kada ste u snu jasno videli obeleženu neku stranu ili rečenicu koju treba da pročitate u knjizi, takav san ima značenje da ste ubeđeni da sve radite kako treba, ali da je potrebno da vi svojim poslovima, ili osobama sa kojima ste bliski, posvetite više i vremena i pažnje, jer ste neko ko je postao sujetan i površan, i ne obraća pažnju ni na šta drugo, osim na sebe i svoje potrebe i želje. 

Sanjati kako ste u snu pocepali knjigu 

Ako ste sanjali da ste vi u snu pocepali neku knjigu, to je na javi simbol da ste neko ko nije baš dovoljno siguran u svoje kvalitete i potencijale, te da ste sasvim inferiorna osoba, i da sve važne odluke prepuštate drugima, pa tako propuštate i neke odlične prilike, da se dokažete i da uspete. 

Sanjati da ste u snu izgubili knjigu 

Ukoliko ste sanjali da ste izgubili knjigu koja vam je vrlo dragocena ili neophodna, ima na javi ili konotaciju da ste pred vrlo velikim nevoljama i opasnostima, ili da ste se previše „uzdali“ u neku osobu koja vam nije pravi prijatelj, te da ćete pretrpeti neko veliko razočarenje i izdaju. 

Sanjati da ne uspevate da pronađete ili kupite neku knjigu koja vam je potrebna 

San u kome pokušavate da kupite neku retku knjigu, ili pak knjigu koja vam je baš neophodna za dalje profesionalno usavršavanje, označava na javi da ste neko ko je uvek vrlo dobro obavešten o svemu, i da ste vi neko ko je u toku sa svim zbivanjima i informacijama, te da rado delite i znanja i iskustva, sa osobama koje su vam bliski saradnici ili dragi prijatelji. 

Sanjati da ste dobili knjigu na poklon 

Ako ste sanjali da ste dobili od nekoga knjigu kao poklon, na javi je to simbol, nekih skorih vrlo i lepih novosti i događaja, te da vas očekuje period uspeha i napretka i u poslu i u privatnom polju, i bićete sasvim rasterećeni, zadovoljni, srećni i bezbrižni, jer će se sve odvijati i realizovati baš ili kako ste vi planirali, ili kako ste se potajno nadali da će da se dogodi i ostvari. 

Sanjati kako ste vi nekome darovali knjigu 

Kada ste asnjali da ste nekome dali knjigu na poklon, to na javi ima implikaciju da ste neko ko je za svakoga pun razumevanja i pažnje, te da ste osoba koja je spremna da uvek sasluša i da iskren savet i podršku, i da vas svi zbog toga izuzetno poštuju, vole ili cene.

Loading...
loading...