Sanovnik jesti – šta znači sanjati da jedeš?

Na javi je jelo neophodno za preživljavanje, i predstavlja potrebu i neophodnost, te je sinonim za nešto izvesno, potrebno, ono čemu se teži i čemu se nada, ostvarenje ciljeva i želja, te sama svrha življenja, i ono što je krucijalno i što je sasvim neminovno i nužno.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati da jedeš? 

San u kome neko jede, dosta je čest i predstavlja ljudsku potrebu da zadovolje svoje ambicije ili realne ciljeve, te se tumačenje i značenje ovakvih snova, pre svega vezuje za to da li neko jede na silu ili iz zadovoljstva ili zbog osećaja gladi, da li uživa u onome što jede ili je prinuđen da uzme i hranu koja je „nečiji ostatak“, i tako će i najznačajnija simbolika pomenutih snova biti detaljnije opisana u nastavku teksta koji sledi.

Sanjati kako jedete neku hranu koju volite 

Kada ste sanjali da jedete hranu koju najviše volite, ima značenje da ćete se ostvariti u profesiji kojoj ste se posvetili, te da ste ispunjeni, i zadovoljni i svojim zalaganjima i rezultatima koje ste i postigli.

Sanjati kako u snu jedete neku hranu koju uopšte ne volite i jedete je „na silu“ 

San u kome ste primorani da jedete neku hranu koju nikako ne volite, na javi ima konotaciju da ste vrlo ambiciozni i beskrupulozni, i da uvek težite „da uzmete više“ od onoga što imate, te se često služite nekim i nemoralnim i nelegalnim postupcima, kako biste ostvarili sve svoje zamisli. 

Sanjati da ne prestajete da jedete iako ste već sasvim siti 

Ukoliko ste sanjali da ste se već dovoljno najeli, ali da vi ne možete da prestanete da i dalje pak preobilno jedete, ima na javi simboliku da ste u strahu od siromaštva ili od nekih problema i vrlo velikih prepreka, te se trudite da sve što možete prisvojite, i da štedite „za crne dane“, iako tako često i nanosite štetu ljudima, koji se uistinu bore za egzistenciju, i koji realno nemaju dovoljno sredstava za kvalitetan i „normalan“ život. 

Sanjati da delite hranu sa nekim odnosno da jedete sa društvom 

San u kome ste za stolom sa nekim velikim društvom, te sa njima delite obrok koji nije dovoljno i bogat i obilan, te ste u strahu da ćete ostati gladni, na javi se tumači kao vaša sebičnost i velika ili samoživost ili potreba da sve uzmete za sebe, te da pri tome ni najmanje ne pomišljate na osobe koje su vam i bliske i drage i koje su vašim postupcima sasvim „oštećene“ i/ili osramoćene. 

Sanjati kako u snu jedete sami 

San u kome vi sasvim sami uživate u obilju hrane, ima na javi konotaciju da ste nesrećni i vrlo i usamljeni, te da vas zbog vaših loših karakternih osobina, svi izbegavaju, i vi se osećate sasvim odbačeno i bezvoljno, te vam je jedina uteha vaš posao ili bogatstvo, i moć koju imate, ali koja i ne uspeva da vas ispuni i zadovolji. 

Sanjati kako jedete pokvarenu hranu 

San u kome ste jeli hranu koja je pokvarena, ima na javi implikaciju da vas očekuju neke skore ili bolesti ili povrede, te da treba da se posavetujete sa svojim lekarom, kao i da budete pažljiviji, ili u poslu koji radite ili uopšte u svakodnevnim aktivnostima koje obavljate. 

Sanjati kako jedete tuđu hranu 

Kada ste sanjali kako u snu jedete nečiju hranu, iako imate dovoljno svojih namirnica, na javi ima značenje da ste neko ko je velika škrtica i ko teži da samo uzima i da nikada ne daje ni pomoć niti savete, te da ste sasvim samoživi i egocentrični, ali da vas ispunjava osećaj napretka i uspeha koji olako i postižete jer ste vrlo vredni i sasvim predani poslu koji radite. 

Sanjati kako jedete halapljivo i nekulturno 

San u kome ste vi sasvim nekulturni i nemate nikakve manire za stolom, te jedete halapljivo i baš nepristojno, na javi ima značenje da ste skloni da se previše nervirate za sitnice, i minorne tegobe i probleme, te da nikako ne napredujete, jer ste preokupirani nečim što je sasvim nevažno, dok i realne prepreke i poteškoće, stoje i samo se sve više „nagomilavaju“, i prete da vas potpuno i lako upropaste. 

Sanjati da jedete prstima i da „ne koristite pribor“ 

Kada ste sanjali kako jedete prstima, te ste sasvim umrljani i ne želite da se pristojno ponašate, na javi označava neke konflikte sa ljudima koji su vam nadređeni ili sa kojima sarađujete, jer se vaše i mišljenje i stav, razlikuju od njihovih, ali vi želite da po svaku cenu „isterate svoje“, pa vas lako može zadesiti otkaz ili pak oduzimanje projekta na kome ste vrlo predano i dugo radili. 

Sanjati da jedete hranu sa poda 

San u kome vi jedete hranu sa poda, na javi ima značenje da ste sasvim slabi i inferiorni i da niste neko ko ima „petlju“ da se zalaže za sebe, te prepuštate drugima da umesto vas odlučuju, iako ste svesni da su neke njihove i ideje i odluke sasvim pogrešne, ili loše za opšte dobro firme za koju i vi radite, ali nikako nemate hrabrosti da se suprotstavite, pa i da „pokažete zube“. 

Sanjati da jedete sirovu hranu 

Ako ste u snu jeli neku sirovu ili živu hranu, na javi je dobar znak, te simbolizuje veliki lični i/ili profesionalni napredak, bogatstvo, uspeh, blagostanje, zadovoljstvo i sreću. 

Sanjati da vas neko „primorava“ da jedete iako niste gladni 

Ukoliko ste sanjali da u snu jedete iako niste gladni, te da vas na to neko nagovara ili primorava, ima u javi konotaciju da ste osoba koja nema hrabrosti da se suoči sa problemima i preprekama, i da uvek očekujete da imate nečiju podršku ili pomoć, pa kada ona izostane, vi niste u stanju da se i snađete, i da se sami za sebe izborite i da istrajete.

Loading...
loading...