Sanovnik jastuk – šta znači sanjati jastuk?

Jastuk je simbol odmora, spavanja, mekoće, predaha od briga, ali i ljubavnih čežnji te poznatih „šaputanja na jastuku“. Jastuci označavaju partnerstvo, odmor od briga, spokoj ili oslonac, te imaju po pravilu pozitivno značenje na javi, i za njih nisu vezani neki lošiji simbolični opisi.

Kako na javi, tako i u snovima, jastuk ili jastuci označavaju po pravilu sreću u ljubavi, u poslu i u životu uopšte, mada po nekim tumačenjima njihova pojava u snovima u određenim slučajevima može biti loše simbolike.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati jastuk? 

Neke osobe vrlo često mogu sanjati da padaju na veliki broj jastuka, da im jastuk ublažava udarac o tle ili pak da ih neko jastukom pokušava ugušiti te i u tom smislu snovi u kojima je jastuk onaj ili osnovni ili jedini i predominantan motiv, imaju vrlo različito značenje i tumačenje, a neke od najčešćih „situacija“ u snovima, koje su vezane za jastuke, biće opisane u nastavku ovog teksta.

Sanjati da spavate na velikom broju mekanih i udobnih jastuka 

Kada sanjate da ležite i odmarate se na dosta udobnih jastuka koji su „paperjasti“ i vrlo udobni, to je znak da ste na javi „uljuljkani“ i previše bezbrižni i opušteni, te da uživate u lažnoj sigurnosti i sreći, pa će vam „buđenje“ i realnost biti vrlo teško „otrežnjenje“ i mogući uzrok velikih patnji ili nevolja.

Sanjati da padate na jastuk ili da vam jastuk ublažava udarac 

Kada u snu sanjate da padate sa velike visine, i da prilikom pada iznenada „vidite spas“ u jastuku koji će sprečiti da poginete od siline udarca, to nije toliko dobra simbolika kako bi se pak moglo i na prvi pogled pretpostaviti, te označava najčešće raskid emotivne veze na javi ili pak veliki i jak neuspeh u poslu i neki finansijski gubitak, kao i potencijalnu svađu sa prijateljima i saradnicima.

Kada sanjate da vas mekoća i lakoća jastuka opušta i umiruje, u stvarnosti ste vrlo nesrećni i baš nezadovoljni, ali ništa ne menjate i ne preduzimate, već živite u nadi da će se sve rešiti „samo od sebe“.

Sanjati da vas neko pokušava ugušiti jastukom 

Kada vam u snu neko stavi jastuk preko lica i osetite da se gušite, po pravilu to znači da je potrebno da se u stvarnosti više opustite, i da smanjite brige i strahove koji vam ne dopuštaju da budete srećni i da se opustite i uživate.

Gušenje jastukom u snu, može takođe da označava vašu nepoverljivost i skeptičnost prema svima koji vas u zbilji okružuju, te i potrebu da svoje emotivne partnere ili drage prijatelje i vašu blisku porodicu stalno i nepotrebno proveravate, „testirate“ i sumnjičite za svakakve nerealne situacije.

Sanjati da spavate na jastuku koji je tvrd i neudoban

Kada je u snu jastuk na kome spavate tvrd „kao kamen“ ili potpuno neudoban i ne dozvoljava vam da se odmorite i naspavate, to u stvarnosti može da simbolizuje neke vaše velike brige koje vas veoma umaraju i kojima ne uspevate da pronađete rešenje i da se napokon opustite.

Jastuk koji je veoma tvrd u snu, i na kome ne uspevate da zaspite, može takođe da označava da vas u stvarnosti zbog nekih postupaka „grize savest“ ili da se zbog nekih dela koja ste počinili jako kajete ili veoma patite.

Sanjati beli jastuk od svile 

Kada sanjate beli jastuk koji je napravljen od čiste svile, i koji je veoma lep i skupocen, to znači da ćete se ubrzo obogatiti jer niste bili lenji i vredno ste radili i ulagali znanje i trud.

Žene koje sanjaju jastuk od svile, vrlo brzo će se ili udati za svoju veliku ljubav, ili će se ostvariti u ulozi majke.

Sanjati da ste izgubili jastuk ili da ne uspevate da ga pronađete 

Kada sanjate da ste izgubili svoj jastuk i da ne možete da ga nađete pre odlaska na počinak, to simbolizuje da ste spremni na velike patnje i odricanja, a za tuđu dobrobit i sreću, te da iako će vam neka situacija doneti patnju i bol, odlučni ste da se odreknete nekoga ili nečega što vam je veoma važno i dragoceno u životu. 

Sanjati da sa nekim delite jastuk na spavanju 

Kada sa nekim u snovima spavate na istom jastuku, to može biti simbol velike privrženosti ili porodici ili partneru, ali nekada se takav san tumači i kao potreba za nesebičnim deljenjem na koje niste spremni i koje će iz vas da „izvuče“ najgore osobine i da pokaže svu vašu škrtost ili sebičluk.

Sanjati da ušivate pocepan jastuk 

Pocepan jastuk u snu je najčešćesimbol siromaštva ili nekih nemira na javi, a kada u snu takav jastuk ušivate, to simboliše vaš trud da se iz neprijatne situacije izvučete i da se oporavite ili da se izdignete i pobedite nevolje.

Kada žena sanja da ušiva pocepan jastuk, to obično znači da će je ostaviti verenik ili da će je pak prevariti bračni partner, te da će ona to vrlo teško podneti i da će se razboleti od tuge i briga.

Sanjati da ukrašavate ili vezete jastuk 

Ukoliko u snu vidite da svoj jastuk ukrašavate vezom, to ima značenje velikog bogatstva ili pak blagostanja i sreće u skoroj budućnosti, a što je vez u snu „bogatiji“ i lepši, i sreća i bogatstvo će vam biti veći i dugoročniji.

Sanjati da pravite jastuk ili da ga „punite“ perjem ili sunđerom 

Kada sanjate da sami popunjavate jastučnicu, odnosno da „pravite“ jastuk ubacivanjem paperja ili sunđera u prazno platno, na javi je to znak da ćete u narednom periodu imati neke finansijske ili materijalne poteškoće i gubitke, te da je potrebno da počnete da štedite i da novac manje rasipate.

Sanjati da „tresete“ jastuk 

Kada u snu imate potrebu da jastuk protresete, to znači da želite da se rešite nekih briga i muka koje imate na javi, te koje vam ne daju mira i oduzimaju vam san i energiju.

Ako iz jastuka koji „protresate“ ispadaju novčići ili dukati, znači da ćete imati velike gubitke u novcu, a ako iz jastuka ispada paperje, treba da očekujete skoru bolest nekoga ko vam je blizak.

Sanjati da je jastuk prljav ili da je obojen nekom bojom 

Kada jastuk na kome spavate nije beo, već je u snu ili zaprljan ili pak obojen u neku boju, to ima na jevi značenje da vas neko pokušava vrlo grubo prevariti, te da vam podmeće neku laž koja vas može „koštati“ posla, prijateljstva ili porodične sreće.

Loading...
loading...