Sanovnik jakna – šta znači sanjati jaknu?

Jakna je odevni predmet koji je ili modni detalj i/ili zaštita od nepovoljnih vremenskih prilika, te može biti zimska, prolećna, „vetrovka ili kabanica“, te ski-jakna, jakna za svečanosti ili jakna za „svaki dan“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati jaknu?

Jakna je kao motiv u nečijim snovima dosta retka, ali je zato njena simbolika u većini situacija veoma interesantna, pa i zavisi od toga da li je osobi koja jaknu sanja, ista mala ili prevelika, da li je zimska ili je tanka, kao i da li je u pitanju sopstvena ili pak nečija tuđa jakna.

Sanjati kako samo vidite jaknu u svom snu

Ako ste u snu samo videli neku jaknu, bez obzira na to da li ona pripada nekom drugiom ili je lično vaša, to znači u realnom životu da ste pred jednom životnom „prekretnicom“ te da vas u skorijoj budućnosti očekuje velika sreća, bogatstvo, poslvni uspesi ili pak nova emotivna veza ili brak i potomstvo sa nekim sa kim ste dugo „u ljubavi“.

Sanjati kako ste u snu obukli svoju jaknu

Kada sanjate kako ste obukli svoju ili tuđu jaknu, i da se u njoj osećate sasvim prijatno ili zadovoljno, na javi implicira da ste sasvim“ slabi“ ili da osećate strah, nemoć i nezaštićenost, te da vam je potrebna ili nečija pomoć, te i podrška ili iskren savet oko nekih realnih problema koje imate.

Sanjati da ste u snu skinuli svoju jaknu

Ukoliko ste sanjali da ste vi lično u svom snu skinuli jaknu, iz razloga što vam je u njoj nelagodno, ili pak suviše toplo, to u zbilji znači da ste pred nekim velikim promenama u raznim aspektima života.

Naime, simbolika sna u kome vi skidate jaknu u kojoj vam je suviše „vruće“ te se preznojavate i osećate da se „gušite“, na javi označava da ste pred dobrim odlukama i da ćete da dobijete ili unapređenje ili pak novac koji će da vam vrati neko kome ste ga pozajmili, te da je u bliskoj budućnosti pred vama vrlo dobar i povoljan period u svakom smislu reči.

Sa druge strane, ako ste u snu skinuli svoju jaknu iako vam je bez nje vrlo hladno, na javi implicira da ste prinuđeni da istrpite nečije hirove ili bezobrazluke, te da ste pred velikim preprekama ili u problemima koji će da vam donesu značajne oteškoće.

Sanjati da vidite neku drugu osobu koja skida jaknu i „odlaže“ je do kasnijeg nošenja

Kada neka osoba u svom snu skida jaknu jer je ona ili mokra ili joj je u jakni previše toplo, te da je pak i u nekom smislu „ostavlja“ po strani do nekog sledećeg nošenja, na javi implicira takav san da ćete vi uspeti da nekome vratite pozajmljeni novac i da ćete sve dogovore ispoštovati i da ćete ispuniti data obećanja.

Sanjati da ste kupili novu i sasvim lepu i modernu jaknu

Ukoliko ste sanjali da ste sebi „pribavili“ neku vrlo lepu i modernu jaknu, na javi takav san implicira da ste vi veoma zadovoljni i srećni trenutnom „životnom pozicijom“, kao i da ste na svim poljima vrlo dobro ispunjeni, i da vam nisu potrebne nikakve promene ili dodatna sredstva i poslovi kako biste uživali u miru i harmoniji koje imate.

Sanjati da vam je u snu jakna koju nosite pohabana, stara ili pocepana

Kada je vaša jakna koju ste u snu obukli sasvim stara, neugledna, iznošena ili iscepana, te vas je sramota i stidite se jer nemate neku bolju i lepšu jaknu, na javi je taj san simbol neke vaše velike zablude i/ili vere u ljude koji su sasvim neiskreni prema vama i žele da vam naude.

Naime, dati san na javi označava po pravilu da previše poverenja ukazujete nekim osobama koje su na vas zavidne ili ljubomorne, ili pak da ste skloni da se vrlo često ili previše zadužujete, te i da pozajmljeni novac ili nemate da vratite ili da ste po tom pitanju vrlo nesavesni i neodgovorni.

Sanjati da ste u snu obukli tuđu jaknu koju ste slučajno pocepali ili oštetili

Ako ste u snu obukli nečiju jaknu koja vam se vro dopada, te ste je „pozajmili“ bez pitanja i bez znanja one osobe kojoj ona pripada i da ste je sasvim slučajno ili pocepali ili oštetili i ne znate kako to da kažete onome od koga ste jaknu i uzeli, implicira na javi da ćete biti u prilici da se nekome „nađete pri ruci“.

Naime, pomenuti san označava po pravilu da će neki član vaše porodice ili vaš blizak prijatelj, imati neke velike novčane ili poslovne i privatne probleme, te da ćete se vi potruditi da mu iskreno i pomognete i da mu sasvim bez sujete date savet, ili pozajmite potrebnu količinu novca.

Sanjati kako u snu kupujete neku jaknu za koju vam „na kasi“ nedostaje novca

Ukoliko ste u snu pošli da kupite novu jaknu, te ste se sasvim osramotili u prodavnici kada ste shvatili da vam za dati model koji je vrlo moderan ili „u trendu“ nedostaje izvesna suma novca, takav san na javi ili ima konotaciju, da ćete da imate novčane gubitke ili pak znači neke poslovne neuspehe.

Naime, pomenuti san na neki način za vas predstavlja svojevrsno „upozorenje“ da se vi na javi ponašate malo savesnije i odgovornije, te da svom poslu pristupate sa dozom ozbiljnosti i posvećenosti, odnosno da manje trošite novac na neke sitnice koje su vam sasvim nepotrebne.

Prema nekim drugim tumačenjima, pomenuti san može da predstavlja i neki vid „najave“ da vam slede posebno u području finansija, vrlo „teški dani“, te da ukoliko ne počnete da štedite na vreme, možete sasvim da osiromašite i da sebe dovedete u situaciju da novac pozajmljujete od prijatelja ili da podižete kredite u banci.

Sanjati da u snu prodajete nekome svoju jaknu

Kada ste sanjali da prodajete nekome svoju jaknu, koja vam više ili nije potrebna ili vi želite da sakupite novac kako biste kupili onu jaknu koju već dugo priželjkujete, na javi znači da ćete uskoro veoma da se obradujete ili da čujete neke iznenadne i lepe vesti.

Simbolika datog sna u mnogome zavisi od toga da li ste jaknu prodali osobi koju poznajete ili pak koja vam je u snu sasvim nepoznata ili je potpuni stranac.

Naime, ako ste jaknu u snu prodali nekoj nepoznatoj osobi, to implicira da ćete lepe vesti ili „dobar glas“ da čujete od svog ili od nečijeg deteta, te da su one sasvim iskrene idobre kakva je i „dečija duša“.

Sa druge strane, ako ste svoju jaknu prodali u snu nekome koga poznajete ili ko vam je prijatelj, na javi i označava da ćete neku radost i sreću, te iznenađenje i dobrotu, doživeti kada čujete vesti od nekog ko je stariji poznanik, ili član vaše porodice i porodični prijatelj već duži niz godina.

Sanjati da ste nekome pozajmili svoju jaknu da je obuče jer mu je hladno

Ako ste sanjali da ste nekoj poznatoj ili nepoznatoj osobi pozajmili svoju jaknu, kako joj ne bi bilo hladno ili kako se ne bi prehladila, označava na javi da ste veoma plemenita osoba i da ćete uvek i svakome rado da pomognete u nevolji.

Sa druge strane, ako vi u svom snu od nekoga pozajmite jaknu na korišćenje, sa jasnom namerom da mu je ubrzo i vratite, to na javi implicira da ćete biti u prilici da zatražite nečiju pomoć ili pak uslugu, koju ćete vrlo i usrdno i sasvim pošteno da „vratite ili odužite“ ako se za to ukaže prilika ili potreba.

Loading...
loading...