Sanovnik jaja – šta znači sanjati jaja?

Jaja su simbol „novog života“, jer se veliki broj živih bića „izleže“ upravo iz jajeta, ali isto tako mogu biti i motiv koji označava podlost i pokvarenost, kao i one osobe koje su vrlo veliki i baš opasni manipulatori, pa se za njih u žargonu kaže da su – „pokvarene kao jaje mućak“.

Sa druge strane, jaja su i vrsta hrane, koja je sa jedne strane vrlo ukusna i prebogata proteinima koji spadaju u grupu makroelemenata (odnosno namirnica neophodnih za normalan rad i građu organizma), ali sa druge strane su i izvor po život opasnih trovanja, kojima su pak izložene osobe koje konzumiraju pokvarena jaja (najčešći uzročnik trovanja u pokvarenim jajima je bakterija iz roda Salmonella).

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati jaja? 

Simbolika jajeta odnosno jaja u snu je vrlo upečatljiva i raznolika, a sve shodno tome da li su jaja koja neko sanja pokvarena ili su sveža, da li su razlupana ili cela, kao i u kakvoj su konotaciji ili vezi sa onom osobom koja ih sanja. 

Sanjati da vidite jaja u svom snu 

Ako ste u snu videli jaje, simbolika sna pre svega zavisi od toga da li je to jaje celo, ili da li je „naprslo“, te da li ste jaje uzeli u ruku ili ste ga razbili namerno ili slučajno.

Dakle, ako sanjate da vidite celo jaje u snu (bez obzira od koje vrste životinja potiče, kao i bez obzira na njegovu veličinu), na javi je takav san simbol toga da vas očekuju neke novosti, a koje su najpre vezane za neki napredak u poslu ili privatnom životui, te da ćete se uskoro ostvariti u ulozi roditelja ukoliko ste to dugo priželjkivali.

Sa druge strane, ukoliko je jaje u vašem snu razbijeno, a u zavisnosti od toga da li ste ga baš kao takvo „pronašli“, ili ste ga pak vi lično slučajno ili namerno razbili, simbolika sna je u svakom ili u većini slučajeva na javi neka skora bolest, osiromašenje, gubitak posla ili svađa sa prijateljima i članovima porodice. 

Sanjati da jedete živa jaja 

Kada sanjate da jedete rovita ili živa jaja u svom snu, na javi je to simbol vrlo velikih problema, a koji vas u skorije vreme očekuju, te da ćete sami sebi biti glavni uzrok nevolja i poteškoća, a pre svega zbog vaše potrebe da nešto prebrzo ostvarite, ili da se istaknete u nečemu, i zbog čega ćete „sami sebi skočiti u stomak“.

Ukoliko neka osoba u snu jede živa jaja, znači da ima neke velike strahove i nedoumice koje nije u stanju da prevaziđe, te sama sebi kvari šansu za sreću ili uspeh, a za to često okrivljuje druge. 

Sanjati da jedete pržena jaja 

San u kome jedete pržena jaja, ima različitu simboliku koja je vezana sa time da li ste ih vi sami spremali, kao i da li su u pitanju „jaja na oko“ ili pak kajgana.

Dakle, ako u snu jedete „jaja na oko“ koja ste sami ispržili, to ima simboliku da ste uspeli da sebi „otvorite oči“, te da ste postali svesni šta vam je predstavljalo neki „kamen spoticanja“ u životu, ili da ste uspeli da spoznate ko su vam pravi, a ko su lažni prijatelji.

Sa druge strane, ako vam je neko drugi spremio i poslužio pržena „jaja na oko“, ta osoba vam je na javi pomogla da se suočite sa svojim strahovima i sumnjama, te vam je svojim savetima ili sa nekim svojim postupcima pomogla u poslu ili u postizanju privatne ili lične sreće i harmonije.

Kada jedete jaja koja su umućena i upržena kao kajgana, bez obzira da li ste ih vi lično spremali ili ih je spremio neko drugi, na javi je to simbol velikih stresova i umora koji osećate, a pre svega jer vam je neka poslovna ili privatna situacija vrlo „zamršena“ i jer ne umete da se snađete i da se iz nekih poteškoća „izvučete“ i spasite sebe dodatnih patnji. 

Sanjati da jedete pokvarena jaja 

Kada u snu jedete jaja koja su pokvarena, ali ste suviše gladni ili ste pak nesvesni njihovog ukusa koji „nije dobar“, to znači da ćete na javi sasvim svesno biti prinuđeni da postupite suprotno svim svojim moralnim načelima, te da zbog sopstvene dobrobiti ili opšteg dobra, „pogazite“ svoje ili principe ili ponos i ugled.

Sa druge strane, neka druga tumačenja pomenutog sna, navode da on na javi simbolizuje ili neki veliki novčani gubitak, ili pak zdravstvene tegobe bilo vas lično ili nekog od članova vaše uže ili šire porodice. 

Sanjati kako jedete kuvana jaja 

San u kome jedete tvrdo kuvana jaja, znači da ste na javi vi lično sasvim zaštićeni od bilo koje vrste problema ili nevolja, ali da će nekome koga poznajete biti neophodna vaša pomoć ili neka podrška jer će se naći u nekoj nezavidnoj situaciji u bliskoj budućnosti.

Ako je sa druge strane, jaje koje jedete „slabo kuvano“, te je i njegovo žumance i belance vrlo „žitko“, na javi takav san simboliše da ste previše sigurni u sebe i svoju „nedodirljivost“, te da je neophodno da se „spustite na zemlju“, jer će vam gordost i oholost doneti velike probleme ako se ne promenite. 

Sanjati kako vas neko gađa jajima 

Ukoliko vas u snu neka vama poznata ili pak nepoznata osoba gađa jajima, i pri tome vas i svaki put njima „pogodi“, te ste sasvim umrljani i isflekani, na javi je to simbol neke velike sramote ili poniženja koje ćete doživeti, ali za koje ste vi sami odgovorni zbog svojih postupaka i zbog toga što ste grubo koristili druge ljude za svoje lične ciljeve i uspehe.

Sa druge strane, ako vas u snu neko gađa jajima, ali vas uporno „promašuje“, to je simbol da ste sasvim nevini i pošteni, i da koliko god da se neko trudi da vam „sroza“ ugled i „ukalja“ ime, ne može u tome da uspe. 

Sanjati polupana jaja 

Kada su u vašem snu jaja polupana, i ako na „gomili“ koju vidite ne postoji ni jedno jaje koje nije naprslo, to simboliše da treba da budete vrlo oprezni u narednom periodu, te da se vi pazite raznih neprilika kako na poslu, tako i na privatnom planu, jer su neki odnosi veoma „krhki“ i baš svakog trena mogu da se „prekinu ili polome“. 

Sanjati kako na nekoga bacate jaja 

Ako u snu vi na neku osobu bacate jaja, to je na javi manifestacija vaše bezobzirnosti i bahatosti, te znak da ćete nekoga veoma povrediti ili razljutiti svojim postupcima, ali da vi za to uopšte ne hajete niti se kajete, te da ćete biti predmet ogovaranja i da će vam „okrenuti leđa“ i osobe koje su vam najbliže ili koje su vam pak veoma drage. 

Sanjati jaja u gnezdu 

Kada sanjate gnezdo koje je puno jaja, to je na javi simbol bogatstva, napretka, dobitka ili sreće i uspeha u poslu ili u ljubavi, te što je samo gnezdo u snu „punije jaja“, to je i vaša sreća i uspeh na javi veći i bolji. 

Sanjati nojevo ili neko drugo vrlo veliko jaje 

Ako sanjate neko veliko jaje, bilo da je u pitanju jaje od noja, guske ili patke, to je na javi simbol obično nekog iznenadnog poboljšanja i uspeha koji dolazi posle nekog dužeg perioda poslovne ili privatne „učmalosti“ i monotonije. 

Sanjati jaja od prepelice ili neka mala jaja 

Kada u svom snu vidite veliku količinu jaja od prepelice ili pak malih jaja neke druge ptice, na javi je to simbol sitnih prepreka koje se „ređaju“ jedna za drugom, i koje vas sputavaju i ne daju da ostvarite zacrtane ciljeve, ali da vas one neće sprečiti u nastojanju da napredujete niti će vam biti razlog da od željenog uspeha odustanete i da posustanete u svojoj borbi koju dugo „vodite“.

Loading...
loading...