Sanovnik jagode – šta znači sanjati jagode?

Jagode su voće koje je vrlo slatko i zdravo, te su velikom broju ljudi omiljena poslastica i hrana, pa i označavaju neko uživanje i lepotu, i sinonim su za radost, sreću i opuštenost koja je „slika“ ili njihove crvene boje, ili pak jedinstvenog ukusa koji imaju i koji opčinjava sva čula.

Poznata je izreka „jagoda na vrhu torte ili šlaga“, a koja implicira neki finalni rezultat ili veliko ostvarenje i uspeh, te zadovoljstvo zbog ostvarenja cilja, i želju da se proslavi napredak i neko ili rešenje, ili veliki dobitak i „zgoda“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati jagode? 

Kao motiv u snovima, jagode su dosta česte, i imaju konotaciju nekih radosti ili lepih vesti, te pak često označavaju neko ostvarenje i realizaciju planova, kao i potrebu da se u životu postigne mir i rasterećenje, te da se uživa u lepotama i bezbrižnosti svakog trenutka, jer je svest o prolaznosti ili o kratkom trajanju i postojanju, vrlo prisutna i sasvim realna i očekivana kao razmišljanje.

Simbolika snova o jagodama, po pravilu je dosta pozitivna i lepa, ali nekada može implicirati ili neke ružne ili loše stvari, a već shodno tome kako se jagode sanjaju i u kom se kontekstu vide ili doživljavaju u nečijim snovima.

Sanjati da vi usnu vidite jagode 

Ukoliko ste sanjali da vidite dosta jagoda u polju ili u bašti, te ste vrlo radosni zbog njihovog vrlo velikog „broja“ i lepe crvene boje, to ima u zbilji konotaciju da ste emotivno ispunjeni, i veoma i zadovoljni i srećni, jer vas partner obasipa nežnošću, ljubavlju i pažnjom.

Jegode koje ste uopšteno videli u snu, simbolizuju napredak i uspehe na svim poljima, te neke ili lepe vesti ili iznenadne radosne događaje, koji će vam doneti vrlo dobre i vesele predstojeće dane.

Sanjati da vi u snu berete jagode 

Ako ste sanjali sebe kako berete jagode, bilo „šumske“ ili pak „domaće“ odnosno pitome, u javi označava neki vaš ponos i sreću zbog postignuća rezultata i ostvarenja ciljeva, te takođe može da se odnosi na lepe trenutke koje ćete provesti sa prijateljima, partnerom i porodicom, u uživanju i druženju.

Pomenuti san može da se često protumači kao vaše lako rešavanje prepreka i problema, te veliki rad i trud koji ćete uložiti u svoje ideje, ali da postoji velika mogućnost da neke osobe koje vam i zavide i koje su ljubomorne i ogorčene na vaše napredovanje, postave zamke ili spletke, te da je i poželjno da se previše ne opustite, već da ostanete prizemni i da racionalno postupate, kako biste izbegli neke greške u budućnosti.

Sanjati da vi u snu jedete jagode 

Iako je sam san u kome vi jedete jagode, vrlo lep i prijatan, te vi uživate i srećni ste u svom snu, u javi je njegova simbolika često negativna, i može da označava potencijalne zdravstvene probleme ili vas lično, ili nekih osoba koje su vam bliske.

Međutim, po nekim drugim tumačima snova, isti ovaj san označava ljubav, prijateljstvo i dobre i lepe odnose sa porodicom, kao i ispunjenost vaših želja i nadanja i veliku rasterećenost i užitak.

Sanjati da su jagode koje u snu jedete kisele ili da su „trule“ 

Ako ste sanjali da u snu jedete neke sasvim neukusne jagode, koje su ili sasvim kisele ili nezrele, te su pak trule i ukus im je „neprijatan“, u zbilji ima konotaciju koja nije dobra, te implicira vaše neuspehe i gubitke u skorijoj budućnosti, bilo u poslovnom ili u privatnom aspektu vašeg života.

Naime, ovakav san može da označava da ste sa nekim osobama prekiuli kontakte i veze, te da baš zbog toga patite, i da ne uspevate da se pomirite sa time da ste izgubili nečiju ljubav ili podršku i prijateljstvo, te ste sasvim tužni i očajni, i ne uspevate nikako da prebrodite svoje razočaranje.

Sanjati kako u snu nekoga „gađate jagodama“ ili ih pak bacate jer ne volite da ih jedete 

Ukoliko ste sanjali da ste na nekoga bacali jagode, iz čiste obesti i zabave, te da vam je smešno i vrlo zanimljivo, jer ste osobu koju ste gađali uspeli da sasvim „uprljate i uflekate“, ima u javi ili simboliku da ste osoba koja je rasipna i sasvim neoprezna sa svojim zarađenim novcem, ili pak i da ste neko ko je proračunat i pokvaren, te tendenciozno drugima nanosite štetu, kako biste sebi i svima oko sebe, pokazali da ste uspešniji, moćniji i u svemu bolji i vredniji.

Sa druge strane, san u kome ste bacali jagode jer vam nisu dovoljno slatke, ili jer uopšte i nemate želju da ih pojedete jer ih ne volite kao hranu ili poslasticu, ili ste pak vi na jagode i alergični i to vam stvara strah od gušenja i osipa koji su prateći simptomi, označava na javi da se opterećujete i nekim nepotrebnim stvarima, i da sebi sami stvarate nezadovoljstva i brige, jer ste sujetni i vrlo i razmaženi, i naviknuti ste na ustupke i na stalna „povlađivanja“ i pogodnosti.

Sanjati da su jagode u vašem snu nezrele i da ih vi „zaslađujete“ šećerom ili šlagom 

Ako ste sanjali da su u vašem snu jagode nedovoljno zrele, te su time i kisele ili su potpuno „bez ukusa“, pa ih vi ili „umačete“ u šećer ili u šlag, kako biste im poboljšali ukus i tako ih lakše pojeli u javi ima simboliku, koja je predznak nekih velikih izazova ili pak iskušenja, koja su po vas loša i kojima morate da pronađete način da se oduprete, jer ćete u suprotnom sebi stvoriti velike muke i neprilike.

Po nekim drugim tumačenjima ovog sna, on može da ima na javi konotaciju koja je vrlo lepa i/ili dobra, i da najavljuje neke vrlo lepe vesti i nagrade, ili pak poklone koje ćete da dobijete od neke osobe koja vas voli, ili od nekoga ko vam je prijatelj i ko je potajno i dugo u vas zaljubljen.

Sanjati da su u vašem snu jagode sasvim crne boje ili da su „čudnog oblika“ 

Ukoliko ste sanjali da vidite jagode koje su sasvim crne ili su „izmenjenog“ oblika, te vi nemate u suštini pojam o tome da su to jagode na koje ste „navikli“, te sumnjate da su otrovne ili nejestive, na javi označava da ste pred vrlo teškim i bolnim periodom u budućnosti, te da ćete proživeti vrlo veliku patnju i tugu, zbog nekih velikih gubitaka, i/ili pak neuspeha na svim poljima svog života.

Sanjati kako u snu prodajete jagode ili ih nekome poklanjate „besplatno“ 

Ako ste sanjali da u svom snu prodajete jagode, to ima na javi značenje da ste pred nekim velikim materijalnim dobitkom, bilo preko dobrih ulaganja, i/ili pak putem nekog nasleđa ili „zgoditka“ u igrama na sreću.

Sa druge strane, san u kome vi treba da prodajete jagode, ali ih pak svakome ko vas pita za cenu i poželi da ih i kupi, dajete sasvim besplatno, na javi označava neke potencijalne svađe i/ili sukobe sa vašim emotivnim partnerom, članovima porodice, saradnicima na poslu i bliskim prijateljima.

Loading...
loading...