Sanovnik invalid – šta znači sanjati invalida?

Jedan od vrlo realnih strahova svakog čoveka, jeste strah od bilo kog oblika invaliditeta, ne samo zbog same bolesti, već i zbog potrebe da se celoga života zavisi od brige i pomoći drugih ljudi.

Upravo iz napred pomenutog razloga, a kao rezultat „igre“ ljudske podsvesti, snovi o invaliditetu su vrlo učestali i pobuđuju neprijatan osećaj onome ko ih prilikom spavanja „proživljava“ i daju jaku svest o mogućnoj bespomoćnosti i teskobnost, te i pobuđuju osećanje očajanja i beznađa.

Svaka osoba želi sopstvenu sigurnost i sigurnost bliskih osoba, i sama pomisao da neko može da postane invalidom utiče na ljudsko dostojanstvo, izaziva duboke nemire i upravo iz tog razloga i bezrazložni i jak strah od snova, a koji su u vezi sa nepokretnošću ili gubitkom lične slobode i/ili motornih aktivnosti.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati invalida? 

Kako je na početku teksta i objašnjeno, kada neko sanja da je nepokretan ili da mu je neko drag i blizak postao invalid, ili ima realan strah od bolesti i nemogućnosti kretanja, ili je doživeo neku nezgodu koja ga je potencijalno mogla „koštati“ sposobnosti kretanja, te istu ponovno proživljava kroz svoju podsvest koja se manifestuje snovima o invalidnosti.

U nastavku teksta saznaćete šta znače odredjene varijacije sna u kojem se pojavljuje invalid.

Sanjati da ste videli osobu koja je invalid 

Kada se u snu vidi nepokretna osoba ili osoba koja je na bilo koji drugi način bespomoćna ili pak invalidna, to predstavlja obično ličnu projekciju sopstvenog straha od ostavljanja, usamljenosti, zavisnosti od tuđe nege i pomoći, ili od nesposobnosti da se samostalno brine i stara o sebi.

Sa druge strane, nekada je invalid u snovima, pokazatelja da će vam se u životu dogoditi neke baš neočekivane situacije, a u kojima ćete ispoljiti svoju dobrotu i plemenitost, te ćete tako steći neke nove i odane prijatelje kojima ćete moći da verujete i da se na njih potpuno oslonite.

Kada sanjate invalida, nije na odmet da razmislite o tome da li se preterano oslanjate na druge ili da ste previše vezani za svoju porodicu i prijatelje, te od njih očekujete bezuslovnu podršku, koju najčešće ne zaslužujete jer niste u stanju da se izborite za svoju sreću i uspeh.

San u kome ste videli invalida, vrlo često može biti predskazatelj skore bolesti ili pak označavati neke teške predstojeće periode u vašem životu, koji će vas veoma povrediti i iscrpiti vam snagu i životnu energiju.

Sanjati da ste vi lično postali invalid 

Kada sanjate sebe u invalidskim kolicima, verovatno se na javi osećate bespomoćno ili imate neki problem koji ne možete da rešite i koji vas dugo muči, a ne želite da se oslonite na druge i da tako pokažete sopstvenu slabost ili nesposobnost.

San o sopstvenoj invalidnosti, može da označava podsvesni strah od neke teške bolesti ili pak od gubitka nekog bliskog, ali isto tako može da bude „upozorenje“ na neke potencijalne opasnosti, te i na lažne prijatelje ili na velike prevare i obmane od strane vama najbližih ljudi.

Nesposobnost samostalnog kretanja u snu, može da se protumači kao neka moguća obmana, kao neko korišćenje vaših slabosti i poigravanje vašim najdubljim osećanjima i strahovima od strane partnera ili prijatelja kojima verujete.

Sanjati invalidska kolica 

Kada u snu „vidite“ invalidska kolica, koja su vama „namenjena“, simbol je vaše lične ili strepnje ili slabosti, kao i predskazanje potencijalne nesreće i teške bolesti koja vam se može ubrzo desiti.

Kada su sa druge strane, invalidska kolica namenjena nekome koga poznajete, to je obično znak da nekome previše poklanjate pažnju i poverenje, a koje on ne zaslužuje i na koje će vam vratiti lažima i izdajom.

Sanjati da ste povredili nekoga ko je invalid 

Ukoliko se dogodi da sanjate da ste povredili osobu koja je u invalidskim kolicima, očekuje vas kajanje zbog nekih dela koja ste učinili, ili pak griža savesti zbog toga što ste nekome na javi ili učinili zlo ili mu uskratili potrebnu pomoć i podršku.

San u kome povređujete invalida, može takođe imati i „retrogradno“ značenje, te pokazati da se podsvesno stidite zbog nekih svojih postupaka, i da ćete se iskreno pokajati i „iskupiti“ dobrim delima.

Sanjati kako pomažete osobi koja je invalid 

Kada sanjate kako pomažete nekome ko je invalid, to simbolizuje vašu želju da se promenite i da postanete bolja osoba, ili pak označava da ćete uskoro doživeti neočekivan i pozitivan preokret na nekom životnom aspektu, a koji ste zaslužili i koji vam je „nagrada“ za dobrotu i plemenitost.

Sanjati kako razgovarate sa osobom koja je invalid 

Razgovor sa invalidnom osobom u snu, najčešće označava žučnu svađu sa nekim iz vašeg vrlo bliskog okruženja, u kojoj vi niste u pravu i zbog koje ćete se kajati i osećati se posramljeno pa i pokušati da se iskupite i izvinite.

Kada razgovarate sa nekim ko je invalid, može da simbolizuje vašu potrebu da se preispitate i da u sebi otkrijete i promenite loše osobine, jer verovatno niste ni svesni koliko ste prema nekome ili okrutni ili oholi, i koliko ste nekoga povredili svojim postupcima ili teškim rečima.

Sanjati invalida koji je prohodao ili je ustao iz invalidskih kolica 

Kada sanjate osobu koja je bila invalid, i odjednom pred vama ustaje iz invalidkih kolica i hoda i potpuno se oporavlja, to je uprkos pozitivnom i lepom snu, loše predskazanje na javi, jer najčešće označava neku prevaru, laž ili obmanu čija ste žrtva i koje dugo niste bili svesni jer je „potekla“ od vaše voljene i drage osobe ili osobe kojoj ste sasvim bezgranično verovali.

Sa druge strane, ozdravljenje invalida u snu, može da predstavlja potencijalno „otrežnjenje“ i vaš vrlo odlučan stav da se promenite „iz korena“, te da započnete novi posao, ili da promenite mesto boravka i da se potpuno posvetite novom životu i novim ljudima.

Loading...
loading...