Sanovnik haljina – šta znači sanjati haljinu?

Haljina je ženski odevni predmet koji označava neku lakoću, lepršavost ili bezbrižnost, ako je pak „šarena“, kratka i letnja, ili implicira neki vid svečanosti i/ili žalosti ako je crna, duga, te na neki način „ozbiljna“ i svedena.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati haljinu? 

Simbolika haljine u snu je vrlo različita, te zavisi od njene boje, dužine, namene ili kvaliteta, pa i od toga da li je osoba koja sanja nosi na sebi ili je pak vidi na nekom drugom, i da li se u haljini i neko oseća ugodno, ili mu je ona previše „nezgodna“ kao odevna kombinacija.

Haljina u snu može označavati i radost i tugu, te imati konotaciju neke poslovne ili privatne nove i neočekivane situacije, i njena su tumačenja na javi sasvim različita i interesantna, i biće detaljno opisana u nastavku teksta koji sledi.

Sanjati kako vi u snu vidite neku haljinu 

Kada ste sanjali da u snu samo vidite haljinu, nevezano za to da li je ona nova ili stara, te da li je neko nosi ili je ona „izložena“ u prodavnici, implicira na javi neki napredak u poslu, ili skori baš veliki finansijski dobitak, i uživanje u blagostanju i bogatstvu.

Sanjati sebe u haljini 

Kada ste sebe sanjali u nekoj haljini, takav san na javi simbolizuje da ste nesputani i srećni, te da ćete ostvariti neka nova poznanstva ili učvrstiti stara prijateljstva, kao i da ste osoba koja nema ni komplekse ni predrasude, i da vrlo lako komunicirate sa ljudima i da ste voljeni i cenjeni u svojoj okolini.

Sanjati kako u snu vidite ili oblačite sasvim novu i lepu haljinu 

Ukoliko ste sanjali da vidite ili pak oblačite neki vrlo lepu i novu haljinu, koja je skupa i vrlo je unikatna i posebna, na javi to ima značenje da ćete započeti neke nove poslovne projekte ili pak emotivne veze, i da ćete biti sasvim ispunjeni i srećni, jer ste sve svoje prošle greške uspeli da ili zaboravite ili da ih prevaziđete i da ih ostavite u „prošlom vremenu“ kome i pripadaju.

Naime, ovakav san implicira jasno da ste vi osoba koja ne voli da se priseća starih i prošlih dana, i da ste uvek spremni da probate nešto novo i da steknete sasvim drugačija iskustva i znanja, što i donosi velike uspehe i napredak, u svim avšim životnim aspektima.

Sanjati da u snu vidite ili oblačite neku staru, pocepanu ili već „iznošenu“ haljinu 

Ako ste sanjali da ste u snu videli ili obukli neku haljinu koja je sasvim neugledna i stara, te je ili čak pocepana ili potpuno „izbledela“ i iznošena, na javi ima simboliku da ste sasvim rasejana i/ili nepouzdana osoba, i da ne uspevate da se fokusirate na svoj posao ili na neke odnose sa ljudima i sa kojima živite i sa kojima radite, pa da ste opterećeni nekim tajnama i greškama iz prošlosti, te i sami sebe sputavate, i iznova povređujete sebe razmišljanjima o tome „šta ste trebali da uradite ili kažete drugačije“.

Takođe, pomenuti san često označava da ste skloni konfliktima i sukobima sa osobama koje su ili članovi vaše porodice, ili vama bliski i dragi ljudi, te da se uporno zalažete za neke svoje stavove, a koji niti su ispravni niti su svrsishodni, ali vi imate potrebu da pokažete da ste nadmoćni, iako i povređujete i sramotite, one kojima je do vas iskreno stalo, i koji se za vas bore i podnose žrtve.

Sanjati kako vi u snu šijete haljinu za sebe ili za nekog drugog 

Kada ste sanjali da vi u snu krojite i šijete haljinu po svojoj meri, ili je pak ona namenjena nekom drugom, to u zbilji ima konotaciju da ste skloni da sve kontrolišete i da nastojite da upravljate i/ili da „komandujete“ svima, pa da kada naiđete na „otpor“, bivate vrlo isfrustrirani i ljuti.

Prema nekim drugim tumačenjima, simbolika ovog sna može biti pozitivna, te značiti da ste neko ko se veoma zalaže i trudi za svoje ciljeve i ideje, i da ćete uskoro da dobijete ili neke pohvale, ili nagrade i unapređenje, i da ćete biti veoma ponosni na sebe, i na svoj rad i znanje koje ste uložili.

Sanjati kako vi u snu perete svoju haljinu ili sa nje pokušavate da uklonite neku „fleku“ 

Ukoliko ste sanjali kako vam je haljina u snu prljava ili uflekana, te da je vi perete i pokušavate i da uklonite sa nje neku „upornu mrlju“, na javi ima značenje da ste uspeli da olako nešto uradite loše i da sasvim „zabrljate“, i da morate da se suočite sa posledicama svojih pogrešaka, te da se i potrudite da sasvim ispravite stanje u koje ste sami sebe doveli, svojom nepažnjom ili ishitrenim ponašanjem.

Po nekim tumačenjima ovog sna, on može da se odnosi i na neke dobre stvari koje vas očekuju u skorijoj budućnosti, te da implicira da ćete ostvariti neke važne poslovne ili lične kontakte, kao i da ćete čuti neke lepe i neočekivane vesti, a koje će vas vrlo obradovati i doneti vam sreću.

Sanjati kako vi u snu nosite dugu haljinu koja je crne boje 

San u kome ste videli sebe u haljini koja je crne boje, i koja je duga „do poda“, ima i značenje na javi koje je „mračno“ i nepovoljno, te simbolizuje neke tužne vesti, kao i gubitke i nesreće, a pre svega u smislu bolesti ili skore smrti, neke vama drage osobe ili člana vaše uže porodice.

Sanjati kako u svom snu nosite dugu haljinu koja je bele boje 

Ako ste sanjali sebe u dugoj beloj haljini, a koja nije venčanica, na javi to označava neke svetle ili radosne vesti ili događaje, te ima simboliku uspeha, napretka, bogatstva, pohvala i nagrada za vaš trud i rad, u koji ste uložili svu svoju energiju i maksimalnu posvećenost.

Prema nekim drugim sanjaricama i sanovnicima, pomenuti san ima konotaciju da ste neko ko ima i potrebu i želju da ga okolina prihvati, te ste skloni da se ponašate sasvim prilagodljivo, i da sebe predstavljate kao nešto što niste, te da glumite i da se pretvarate, a kako bi vas svi doživeli kao, ili savršenu osobu, ili nekoga ko je plemenit, pošten, i ko je oličenje „svetlosti“ i svih vrlina.

Loading...
loading...