Sanovnik golub – šta znači sanjati goluba?

Golub je ptica koja na javi simboliše nosioca nekih vesti ili pak simboliše mir i sreću, dok je beli golub znak pomirenja, opraštanja ili radosti i prijateljstva, pa se često „dresira“ kako bi se pustio u visine na nekim svečanim ceremonijama, slavlima ili venčanjima.

Još od najstarijih vremena, golubovi su bili „dresirani“ da prenose pisma ili tačnije poruke koje su im bile „zakačene“ za nogu, pa otuda i naziv „golub pismonoša“, dok je pak u nekim antičkim kulturama golub bio simbol mira i sloge, a kao znak pomirenja je u svom kljunu nosio grančicu masline.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati goluba? 

Golub je ptica koja je u snovima vrlo čest i simboličan motiv, te se može sanjati u vrlo različitim „situacijama“, a neke od najčešćih snova ćemo protumačiti u nastavku teksta koji sledi.

Sanjati da ste videli goluba koji leti 

Ukoliko u snu vidite goluba koji vam leti u neposrednoj blizini, to znači da ćete uskoro čuti neke vrlo dobre vesti ili da ćete se nečemu veoma obradovati.

Sanjati jato golubova u letu 

Kada u snu ugledate čitavo jato golubova koji slobodno lete, znači da ćete imati vrlo miran i harmoničan period, te da ćete uživati sa svojim partnerima ili porodicom bez ikakvih sukoba, rasprava ili svađe.

Sanjati belog goluba 

Kako se beli golub vrlo često „pušta“ da poleti u visinu na venčanjuima, i simbol je srećnog života mladenaca, to je najverovatnije i san u kome ste videli belog goluba simbol ilivaše bračne sreće, ili pak skorog venčanja ukoliko još uvek niste u braku.

Sanjati sivog ili pak crnog goluba 

Golub koji je u snu tamne boje, nije na javi dobar znak i najčešće se povezuje sa problemima u emotivnim vezama ili u braku, te sa skorim svađama i žučnim raspravama.

Crni golub koji vam je u snu sleteo na rame, može da označava neki skori gubitak, bolest ili smrt ali najćešće se ipak povezuje sa osećajem usamljenosti, nesrećnosti ili nerazumevanja okoline za vaše probleme i nevolje.

Sanjati kako hranite goluba ili golubove 

San u kome hranite golubove koji vam bez straha prilaze i jedu oko vaših nogu, znači da će neko koga ste povredili biti spreman da vam oprosti i da prihvati vaše iskreno izvinjenje i pokajanje.

Ako se pak u snu golubovi koje hranite plaše i beže od vas, te odbijaju da jedu hranu koju im vi dajete, to znači da ste nekome naneli veliku nepravdu i da ste se veoma ogrešili o nekog bliskog prijatelja kome će trebati puno vremena da vam ponovo „otvori svoje“ srce, te je najbolje da ne insistirate previše i da sačekate da on bude spreman da vas ponovo prihvati i sasluša.

Sanjati da gađate goluba kamenom 

Ako u svojim snovima gađate goluba kamenom, a pri tome ga ne povredite, to znači da „terate“ od sebe bliske ljude svojim ponašanjem i postupcima, i da ste sami krivac za svoje probleme i za nesreću.

Kada u snu povredite goluba, a naročito ako mu slomite krilo te on više nije u stanju da slobodno poleti, učinili ste na javi neku veliku i neoprostivu štetu osobi koja vam je bliska, i ona vam to nikako neće moći oprostiti, pa ste i sami svesni da ste ostali bez nekog dobrog prijatelja.

Golub koji je u snu povređen, bilo da ste ga povredili vi lično ili ste ga takvog „našli“, može da simboliše i neke skore neprijatnosti, bolesti, svađe ili nesreću u širem smislu reči. 

Sanjati da ste uhvatili goluba i da ga ne puštate da odleti 

Kada ste u snu uspeli da uhvatite goluba i kada mu ne dozvoljavate da ponovo odleti, to je simbol vaše sebičnosti i nerazumevanja za emotivnog partnera, kome ste uskratili slobodu i pravo izbora, i koga ne želite da pustite od sebe iako ste i sami svesni da vas više ne voli i da je vreme da se vas dvoje rastanete.

Sanjati da vam je golub sleteo na rame ili na dlan 

Kada vam je u snu golub sleteo na dlan ili na rame, to znači da neko ima veliko poverenje u vas i vaše obećanje i da nikako ne smete da dozvolite sebi da tu osobu izneverite i da se samo poigrate njenim osećanjima.

Sanjati kako rasterujete jato golubova koji su na tlu

Ukoliko pokušavate da u svom snu rasterate golubove koji su u grupi i mirno stoje na travi ili se hrane, to znači da ste vrlo sebična i samoživa osoba koja sama svojim postupcima „tera“ ljude od sebe ali ne želi da sebe sagleda u drugačijem svetlu, već živi u uverenju da je najbolja i da je uvek nepogrešiva.

Sanjati goluba koji guguče ili sa kojim u snu „razgovarate“ 

Ukoliko sanjate goluba koji vam „peva“ tj koji guguče, ili vam se na svom jeziku „obraća“ te ga vi razumete i sa njime „razgovarate“ u snu, to je znak da ćete sa nekim rešiti nesporazume pričom i da ćete pokazati razumevanje za nekoga ili da će neko vama ukazati novu priliku i da ćete se zajedno smejati i radovati što ste rešili nesporazume.

Sanjati goluba u kavezu

Golub koji je u vašem snu zarobljen u kavezu i iz njega pokušava da se oslobodi, simbolizuje neki pokušaj da rešite svoje probleme i da povratite nečije izgubljeno prijateljstvo ili ljubav.

Sa druge strane, ukoliko u svom snu vi puštate goluba da poleti iz kaveza, simboliše neku vašu sklonost da tračarite ili da lažete, te da svojim rečima koje izgovarate nesvesno povređujete one koji to ni najmanje nisu zaslužili jer su vas uvek poštovali i obasipali pažnjom i ljubavlju.

Ako sanjate goluba koji je u kavezu u koji je sam ušao, neke će vas glasine o vama koje ste čuli na javi veoma povrediti i bićete vrlo razočarani u drage ljude koji su takve reči o vama govorili.

Loading...
loading...