Sanovnik eksplozija – šta znači sanjati eksploziju?

Prema savremenim psihijatrijskim i psihološkim definicijama, snovi u kojima se kao dominantan motiv javlja eksplozija, najverovatnije predstavljaju neki pritajeni i podsvesno potisnuti bes i/ili pak ljutnju i nezadovoljstvo, a koji se ne ispoljavaju jer ih osoba ili nije svesna ili ne želi da ih na bilo koji način „pokaže“.

Snovi u kojima se vidi, čuje ili doživljava eksplozija, imaju različitu simboliku koja može biti ili pozitivna ili pak negativna, ali u najvećem broju slučajeva znači i verovatno „suočavanje“ osoba sa problemima koji ih muče i koji im predstavljaju izvor unutrašnjih nemira.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati eksploziju? 

Kako je već i napomenuto, eksplozija kao vrlo česta motivacija koja se javlja u našim snovima, a može da ima vrlo raznovrsnu simboliku, a sve u zavisnosti od tačne situacije koja se u snu videla ili dogodila, odnosno u zavisnosti od toga da li je onaj koji eksploziju sanja bio samo posmatrač ili pak i sam učestvovao u eksploziji, da li je izazvao eksploziju ili se od nje spasio, da li je u snu u eksploziji povređen ili je uspeo da „se spase“.

Sanjati da ste videli eksploziju iz daljine 

Kada ste u svom snu bili svedok ili posmetrač neke eksplozije, to po pravilu simbolizuje da ćete i na javi biti svedok nekih velikih promena u poslovnom ili privatnom aspektu svog života, ali da nećete biti neposredni uzrok takvih dešavanja, niti ćete moći da bilo šta promenite ili da „spasite“ sebe i druge nekih loših događaja.

Videti eksploziju u snu, a koju niste sami izazvali ili bili u njoj direktan učesnik kao „žrtva“, ima i moguću konotaciju da na javi osećate neku vrstu nemoći i da niste u stanju da se za sebe izborite iako ste puni nezadovoljstva ili patnje.

Sanjati da ste se našli u središtu eksplozije ali da u njoj niste povređeni 

Ako ste se vi lično našli u eksploziji od koje ne možete da pobegnete jer ste u snu „paralisani“ od straha, to u zbilji najčešće ima vrlo pozitivno tumačenje, odnosno znači da ste spremni na velike promene u svom životu, pa iako se plašite posledica svojih postupaka, rešeni ste da „preduzmete radikalne korake“, i da sasvim promenite neke od aspekata sopstvenog života.

Kada ste u eksploziji sasvim neozleđeni, to simbolizuje da ćete uspešno prevazići prepreke, i da će vas ceniti zbog vaših ispravnih odluka ili dobrih dela, te da će vaše promene koje ste rešeni da preduzmete, pozitivno uticati i na osobe iz vašeg najbližeg radnog ili privatnog okruženja.

Sanjati da ste u eksploziji teško povređeni 

Kada u snu „vidite“ sebe u središtu neke eksplozije, bilo u kući ili na otvorenom, i kada je neki deo vašeg tela teško povređen, osećate se nemoćno da promenite svoje postupke ili odluke, i niste u stanju da se suočite sa onim što vas muči i da se oslobodite strahova i strepnji.

U situacijama u kojima vam je u eksploziji povređeno lice ili ste pak oslepeli, simbolika je vrlo jasna i po pravilu se tumači vašom nesposobnošću da vidite „realno stanje“ stvari, ili pak da se skrivate iza nečijeg srugog imena ili postupaka, i ne možete da na sebe preuzmete odgovornost za pogrešne odluke i prevare ili laži.

Sa druge strane, ako vam je lice u eksploziji „ugljenisano“ ili sasvim izgorelo i neprepoznatljivo, to je najverovatnije znak da će vas neko blizak ubrzo izneveriti, ili da će vas optužiti sasvim lako ali potpuno nevinog, a za nešto za šta ni u najmanjoj meri ne snosite odgovornost.

Sanjati da ste vi lično podmetnuli ili pak nenamerno izazvali eksploziju 

Kada sanjate da ste u svoju kuću uneli eksploziv i da namerno podmećete eksploziju, simbolizuje spremnost da se suočite sa samim sobom i da sve pogrešne odluke preispitate i promenite sebe na bolje.

Međutim, pomenuti san može da ima značenje i da ste otkrili da vas je emotivni partner, blizak prijatelj ili poslovni saradnik prevario, te na taj način vaša podsvest reaguje na nepravdu, i znak je vaše odlučnosti da takve osobe „isključite“ iz svog života, ali uz veliku svađu i uz stavljenje do znanja da znate za njihove postupke i da im neveru i izdaju nećete oprostiti.

Kada u svom snu, sasvim nenamerno ili slučajno izazovete eksploziju u kojoj niko nije povređen, to je po pravilu simbol vaše patnje ili nekog neočekivanog ružnog iznenađenja u bliskoj budućnosti.

Kada je u eksploziji koju ste sasvim slučajno izazvali u snu, povređena vama draga osoba ili pak vi sami, to može da se protumači kao povreda ili bolest, bilo vaša ili nekoga ko vam je član bliže porodice, te poznanik ili dobar prijatelj. Najverovatnije je da ćete za takvu situaciju da „krivite“ sebe, i da smatrate da ste u nekom smislu doprineli da se neželjeni događaji pokrenu i da se neko razboli ili se oseti loše i nemoćno.

Sanjati da čujete eksploziju u daljini

San u kome ste samo čuli zvuk eksplozije u daljini, ali niste osetili nikakve posledice niti ste eksploziju videli, ima najverovatnije značenje da ćete uskoro da dobijete neke vesti, koje su ili dobre ili loše, ali koje će svakako ostaviti veliki trag i izazvati značajne promene u vašem životu.

Zvuk eksplozije u snu, može da ima i značenje vaše lične spremnosti da se „osvestite“ i da sebe prihvatite onakvim kakvi jeste, te da ispoljite spremnost da prevaziđete sve strepnje i strahove sa kojima se vaše unutrašnje biće već dugo suočava i „bori“.

Sanjati da ste videli kako neko strada u eksploziji 

Ukoliko u svom snu vidite da je neka vama poznata ili pak sasvim nepoznata osoba izgubila život u eksploziji, znači da se vi llično jako kajete zbog nekih svojih postupaka i da ste spremni da baš iskreno nekome oprostite, ili da ste svesni da ste nekoga ko vam je drag istinski povredili, i želite da mu se izvinite i da tražite „novu šansu“.

Kada u snu spašavate nekoga ko je povređen u eksploziji, ili pak iznosite nečije neprepoznatljivo telo iz „žarišta vatre i ruševina“, najčešće je na javi simbol velikog gubitka, bilo u materijalnom ili u emotivnom smislu, i svesni ste da ćete izgubiti nešto vama vrlo posebno i dragoceno, ali ćete se boriti na svaki način da do nekih težih posledica ne dođe, te ćete ili pokušati da zaštitite neku osobu ili da se finansijski oporavite i nađete novi posao ako ste dobili otkaz ili pretrpeli preveliki materijalni gubitak.

Sanjati da ste stradali u eksploziji ili da ste ostali invalid 

Ukoliko sanjate da ste u eksploziji vi lično nastradali, i da nikome zbog toga nije žao, to najčešće znači da ste na javi sami napravili neke greške i da ste postupali neispravno i veoma loše, te da se ljudi oko vas „ograđuju“ od vaših postupaka, da vas se stide i da vam „okreću leđa“.

Ako vidite sebe mrtvog u snu o eksploziji, i ako niste svesni da ste to vi lično već smatrate da je u pitanju neko drugi, koga ne poznajete, možete biti sigurni da ste sasvim nesvesni svojih nedela, te da se nećete pokajati niti promeniti iako ste obećali sebi ili drugima, već ćete nastaviti „po svom starom običaju“ i pravićete greške ili povređivati osobe koje su vam bliske.

Kada ste u žarištu eksplozije ostali invalid, ili ste pak izgubili ruku ili nogu, takav san je vrlo loš predskazatelj i znači da vas uskoro očekuju velike patnje ili bolest, te da treba da se pokajete i da se pomirite sa nekim sa kim ste dugo u sukobu ili svađi.

Loading...
loading...