Sanovnik drvo – šta znači sanjati drva?

Na javi je drvo najčešće simbol plodnosti, stabilnosti, čvrstine, zaštite, života ili pak bogatstva, berićeta ili napretka u svakom smislu.

Drva ljudi koriste da sagrade svoj dom, da spreme ogrev za zimu, da se plodovima drveta prehrane, te da se pod njegove krošnje sakriju od vrućine ili nekih vremenskih nepogoda.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati drva?

U snu je drvo relativno čest motiv te se sreće u raznovrsnim konkretnim situacijama i događajima, a to pak na javi ima vrlo različite konotacije te i brojna tumačenja ili značenja koja će na dalje i biti jasnije obrazložena i objašnjena.

Sanjati kako vidite drvo u svom snu

Ako u svom snu vidite jedno drvo, na javi je to po pravilu znak da ste veoma usamljeni i da ste previše osetljivi i da ste osoba koja je introvertna, nekomunikativna i asocijalna, te da jako teško sklapate nova poznanstva ili stičete prijatelje.

Sanjati kako u snu sedite ispod drveta

Kada u snu sedite ispod drveta, to u zbilji označava da ćete od nekoga ko vam je dobar prijatelj ili saradnik da imate jako veliku korist, te da ćete da čujete i neke povoljne vesti ili da vas očekuju velika iznenađenja, uspeh, bogatstvo i bračna ponuda ili ponuda za zajednički život sa partnerom.

Sanjati drvo sa vrlo razgranatom krošnjom sa ili bez lišća

San u kome vidite drvo sa krošnjom koja je razgranata ali koja je sasvim „ogoljena“ i bez lišća, ima na javi vrlo lošu i negativnu simboliku i označava da vas očekuju svađe, gubici, nevolje i nedoumice te da ćete ili biti osramoćeni ili da ćete vi postideti svoje prijatelje i porodicu nekim postupcima i greškama.

Sa druge strane, san u kome vidite drvo koje je vrlo razgranato i olistalo, te je puno lišća ili mu je krošnja „velelepna“, simbolizuje na javi veliku sreću i harmoniju u porodici, kao i neko skorije ispunjenje želja ili ciljeva, te i uspeh, bogatstvo, berićet i veliku radost i veselje.

Sanjati kako u svom snu zasađujete drvo

Ukoliko sanjate da ste posadili drvo u svom snu, na javi je to simbol da ćete da dobijete neko iznenadno i neočekivano nasleđe ili bogatstvo koje ćete da steknete u igrama na sreću ili pak kao poklon od nekog ili situiranog prijatelja ili daljeg rođaka.

Sanjati kako u snu stojite ispod nekog drveta

Ako u snu stojite ispod nekog drveta, to je u zbilji znak da ste veoma stidljiva ili nesigurna osoba koja za sve traži nečiju potvrdu ili odobrenje, te da ako se ne promenite, možete da propustite neke veoma ili lepe ili dobre prilike, kako u profesionalnom tako pak i u emotivnom i privatnom polju.

Sanjati procvetalo ili mirisno i veoma lepo drvo

San u kome vidite rascvetalo i mirišljavo drvo, označava na javi da ste ostvareni i srećni, te da ste veoma zadovoljni svojim sadašnjim statusom i uspesima na svim aspektima ili poljima života

Sanjati da je drvo plodonosno i da je puno ukusnih i krupnih plodova

Ako sanjate da u snu berete plodove sa nekog drveta koje je „bogato rodilo“, to označava na javi period velike sreće i radosti, te ima simboliku uspeha, napretka, bogatstva i berićeta.

Sa druge strane, kada u snu i jedete ubrane plodove sa drveta, a koji su vrlo slatki i ukusni, san označava da ste osoba koja vredno radi i koja se trudi, pa da vas shodno tome i očekuju neki uspesi i nagrade, te da ćete dobiti neki novac ili unapređenje, a za osobe koje su u braku, ovakav san implicira potomstvo.

Sanjati da je drvo koje vidite u snu suvo, trulo ili šuplje

Kada sanjate da je drvo koje ste u snu videli, sasvim trulo, sasušeno, crvljivo ili šuplje, u realnosti je takav san simbol neke velike tuge, poteškoća ili nesreće, te da vas očekuju skori veliki i iznenadni gubici, kao da možete da očekujete i skoru smrt neke drage osobe koja je već duže vreme bolesna ili nemoćna.

Sanjati kako u snu palite drva

San u kome vi palite drva, implicira da ste najavi veoma usamljeni i nesrećni, te da vam je neophodno da o svemu razmislite i da se izolujete i osamite u „svoj svet“ i da dobro promislite kako da pronađete neka rešenja ili da se nikako u duhovnom smislu nesnalazite ili da se ne osećate dobro i srećno, te da vam je ili potreban mir ili da su vam neophodni iskreni prijatelji koji će da vas „izvuku“ iz situacije u kojoj ste se vi i našli.

Sanjati kako ste u snu pali ili kako silazite sa drveta

Kada ste u svom snu pali sa drveta, na javi je to simbol veoma loših događanja te implicira da ćete da vrlo skoro doživite neko poniženje ili neuspehe, i da vas očekuju neki gubici i nevolje u svim životnim aspektima, i da će vam biti ugroženi čast, ugled i društveni položaj.

Sa druge strane, ako sanjate kako silazite sa drveta, to označava na javi da ste osoba koja je veoma ili tajnovita ili introvertna, te da svoje podsvesne borbe i sukobe treba da sa nekim podelite a kako biste uspeli da rešite sve probleme i da se iz nekih poteškoća izvučete „na pravi put“.

Sanjati da u snu cepate drva na neke sitnije delove te da ih pripremate za ogrev

Ako u svom snu cepate drva na sitnije komade, te ih pripremate za ogrev ili za „potpaljivanje vatre“, to je na javi implikacija nekih briga ili problema koje ćete da previše analizirate i da sebe preispitujete, te pak san može da označava da je greška u poslu sasvim neminovna i da uprkos vašem oprezu i detaljisanju vi ćete ipak pretrpeti velike gubitke u novcu, ili pak možete lako da narušite svoj ugled i da izgubite posao.

Sanjati kako u šumi sakupljate granje ili drva za ogrev

San u kome vi u šumi sakupljate drva ili pak grančice i sitne komade za ogrev, na javi je to simbol neke skore i vrlo velike svađe ili rasprave i upozorenje da treba da se čuvate i da baš pazite sa kime u konflikte ulazite, te da se može desiti da se veoma razočarate u nekog prijatelja ili u člana svoje porodice.

Sanjati sebe kako slažete drva na gomilu

Ako u svom snu slažete na gomilu drva za ogrev, na javi takav san označava nešto pozitivno ili vrlo dobro i najčešće se tumači kao veliki novčani dobitak, kao poslovni uspeh ili unapređenje te i kao moguće i vrlo skoro potomstvo, dobro zdravlje i sreća u svim aspektima, te najčešće znači da što je u snu više drva „na gomili“ to je uspeh i berićet veći.

Sanjati kako u snu sečete drva

San u kome vi lično sečete drva, na javi ima simboliku da ste osoba koja je veoma cenjena i ugledna, te da vas svi iz vašeg okruženja veoma poštuju zbog vaših načela, zasluga, iskustva i znanja i uspeha.

Sanjati kako vidite puno drveća ili pak čitavu šumu u svom snu

Ukoliko u snu vidite dosta drveća, te drvorede ili pak čitavu i vrlo gustu šumu, na javi to implicira da vas uskoro ili očekuje nekakvo iznenađenje ili da ćete čuti nekakvu lepu vest od bliskih osoba koja će da vas obraduje i da vas iskreno usreći, te takođe može da označava i susret sa osobom koju duže vreme niste videli i koja vam je veliki prijatelj ili poznanik sa kojim ste izgubili kontakt na neki period.

Sanjati da je drvo iščupano iz korena i da „umire“

Ukoliko u svom snu vidite drvo koje je iščupano iz korena te je osuđeno da satrune ili pak da se osuši, i to je znak da ono više nije „živo“, takav san na javi baš ima konotaciju neke velike i podmukle prevare i/ili izdaje koju će da vam „prirede“ osobe kojima ste sasvim i bezrezervno verovali, te da treba da se pazite nekih rizičnih ulaganja, pa da prištedite novac i da se bolje preispitate sa kime sarađujete i kome treba da verujete kako ne biste bili izigrani veoma grubo, te kako ne biste imali velike gubitke u svakom polju.

Sanjati kako se penjete uz drvo

Kada se u snu penjete uz drvo, simbolika je na javi dosta direktna i jasna, te se odnosi na to da ćete vrlo brzo da doživite veliki uspon na nekom životnom aspektu te da vas očekuje velika radost i sreća, dok se i često smatra da ukoliko bolesna osoba sanja ovakav san to na javi implicira njeno brzo ozdravljenje.

Loading...
loading...