Sanovnik dlake – šta znači sanjati dlake?

Na javi su dlake odnosno malje na licu ili na nekim delovima tela, sasvim normalna pojava i one imaju ulogu u termoregulaciji, zaštiti od spoljnih uticaja i u obezbeđivanju neke vrste „omotača“ i prepreke, za štetne faktore koji mogu da ugroze ljudsko zdravlje.

Sa druge strane, postoje „nepoželjne malje“ koje se javljaju kod žena na mestima koja nisu njima fiziološki „predodređena“, kao i maljavost koja kod muškaraca „izostaje“, te oni imaju problem i sa svojom „muževnošću“, i sa nekim zdravstvenim tegobama, a u prvom redu sa poremećajem ili hormonalnog statusa, ili sa nekim zaraznim ili hroničnim bolestima kože, koje dovode do gubitka dlake.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i zančenje sna – šta znači sanjati dlake? 

Iako snovi u kojima su dlake dominantan motiv, nisu previše česti, oni su svakako onome ko ih i sanja, veoma ili „mučni“, te i nelagodn i neprijatni, i imaju različita tumačenja na javi, a prema ili konkretnim situacijama, ili konotacijama u kojima se dlake vide i kako se u snu one doživljavaju.

Sanjati velike i guste dlake koje vam nekontrolisano rastu svuda po telu 

Ukoliko ste sanjali da po sebi imate puno dlaka, te da vas to vrlo uznemirava, i da se bojite da će vas drugi ismevati i da ćete biti izvrgnuti ruglu i ogovaranjima, na javi ima različitu simboliku, a prema toma da li je pomenuti san usnila osoba koja je muškog ili ženskog pola na javi.

Dakle, ukoliko ste vi muškarac koji sanja da je preterano maljav, to označava da ste vrlo sigurni u sebe i da ste puni energije i samopouzdanja, kao i da sebe smatrate velikim zavodnikom, te i baš i sasvim neodoljivom ili vrlo muževnom osobom, te ste u nekom smislu i egocentrični, i vrlo ste ili sujetni ili ste preveliki snob.

Sa druge strane, ukoliko sanjate ovakav san, a vi ste osoba ženskog pola, to ima konotaciju da ste vi vrlo površna osoba, i da previše pokušavate da se svačijem mišljenju prilagodite, i da se uvek i svakome dopadnete, te da uopšte nemate sopstveni izgrađen stav i sigurnost, i da ste sasvim često skloni da previše pažnje pridajete sitnicama, dok ozbiljne probleme „preskačete“ i zaobilazite.

Sanjati da je neka druga osoba u vašem snu „preterano dlakava“ 

Simbolika sna u kome ste vi videli neku drugu osobu koja je suviše dlakava, zavisi od toga da li je u pitanju muškarac ili žena, te da li osobu koju u snu vidite, vi na javi i poznajete, ili je ona za vas potpuni stranac.

Naime, ako ste sanjali neku poznatu žensku osobu koja je sasvim „pokrivana“ dlakama, i vrlo je „ružna“ i ima neke „muškobanjaste odlike“,na javi implicira da ste vi skloni da drugima sudite ili da ih posmatrate sasvim površno, kroz njihov spoljašnji izgled ili način odevanja i ponašanja, dok neke „unutrašnje“ kvalitete sasvim zanemarujete, i skloni ste da u svojim procenama sasvim lako i pogrešite, i da se posle veoma pokajete.

Sa druge strane, ako ste sanjali da je neki muškarac u vašem snu sasvim dlakav, a vi ga poznajete i on vam je kao takav sasvim muževan i privlačan, na javi označava da ste osoba kojoj nedostaje i ljubavi i pažnje, i da ste skloni da se upuštate u neke prolazne veze ili nevažne avanture, a kako vi ne biste bili sami, i kako biste se osetili „više vrednim“, i potrebnim i poželjnim u društvu u kome živite.

Sanjati da su vam usta puna dlaka u snu 

Kada ste sanjali da su vam dlake ili porasle u ustima, ili da ste ih vi stavili u usta kako biste ih ili pojeli, ili sebe tako u snu „ućutkali“, na javi ima simboliku neke skore svađe ili provokacije, te da treba da budete staloženi i mirni, jer vas neka osoba namerno „izvodi iz takta“, i želi da je sasvim otvoreno i javno, vi verbalno napadnete, kako bi ona mogla da bude „žrtva“, i da se pretvara da je slaba i krhka, a u suštini je vrlo pokvarena i podla.

Sanjati da vi u svom snu jedete dlake 

Ukoliko ste sanjali kako jedete dlake, te vam je i sam san vrlo mučan, i ispunjen osećanjem muke i gađenja, to na javi ima značenje da ćete vrlo da se razočarate u postupke ili reči neke osobe koju ili volite, ili koju ste smatrali sasvim dobrom i iskrenom, te da ćete se pokajati jer ste joj verovali, i to će vam biti opomena da budete oprezniji kome i šta poveravate, i sa kime se olako združujete.

Sanjati da vam u snu dlake rastu na nekim „nepredviđenim mestima“ na vašem telu 

Ukoliko ste sanjali da imate dlake koje su se „našle“ iizrasle na mestima na kojima ih na javi pak nema, kakvi su dlanovi, tabani, očni kapci ili čak i unutrašnji organi, na javi to označava da ste vi osoba koja je sasvim nesposobna da se prilagodi i da prihvati neke norme i standarde, te da se pak osećate odbačenim i izopštenim od strane svoje okoline, jer ste različiti u nekim ličnim i vrlo sebi svojstvenim stavovima, postupcima ili načinima razmišljanja.

Naime, simbolika ovog sna često je povezana sa time da ste vi osoba koja je okarakterisana kao i „čudna“ i nepoželjna u društvu, i vi zbog toga imate velike komplekse i potiskujete svoje osećaje i strahove, te postoji mogućnost da se u nekim situacijama koje vas „izazovu“ na reakciju, veoma i agresivno i afektivno ponašate, pa da vas se ljudi oko vas čak i počnu bojati, i još vas česće, i/ili više počnu izbegavati.

Sanjati kako vi u snu sečete ili pak čupate dlake sa svog tela 

Ako ste sanjali da ste previše dlakavi i da taj problem pokušavate da rešite tako što svoje dlake ili sečete ili ih čupate, ali one i dalje sve više rastu i postaju „gušće i duže“, na javi ima konotaciju i da se vi nalazite u nekoj sasvim bezizlaznoj situaciji, i da nikako ne pronalazite rešenje, već imate utisak da se sve samo dodatno komplikuje i pogoršava, sa svakim vašim pokušajem da popravite, i/ili da razrešite neke manje ili veće probleme.

Prema nekim drugim tumačenjima ovakvog sna, on označava na javi da vi imate potrebu da neke stvari na sebi promenite i da se popravite, ali i da ste skloni da sebe vrlo prekorevate, zbog greške ili postupka koji nije dobar ili moralan, i da se na neki način preispitujete da li ste zaslužili da baš budete i iskritikovani i kažnjeni za svoja nedela, ili ste kao „pokajnik“ zaslužili iskreni oproštaj.

Sanjati da vam u snu dlake „masovno opadaju“ i da ih vidite na jednoj „gomili“ 

Kada ste sanjali da vam opadaju dlake, te da ste sasvim ili ostali „ćosavi“ ili „ćelavi“, te da sve ili duge ili kratke dlake vidite na jednoj gomili, na javi označava da ćete se osloboditi nekih briga ili nevolja, te da ćete sve svoje poteškoće rešiti vlo lako, i odbaciti sve što vas je sputavalo i mučilo.

Međutim, ovakav san po nekim drugim tumačenjima, označava da će vam se u skorije vreme baš ukazati neke izuzetno dobre poslovne prilike, i da ne treba da oklevate niti da se „ni trenutak“ pak premišljate da li da ih prihvatite, jer su one vaša „karta za napredak“, i doneće vam i bogatstvo, te i uspeh i društvenu poziciju koju ste dugo priželjkivali.

Loading...
loading...