Sanovnik dete – šta znači sanjati decu?

Dete je simbol bezbrižnosti, naivnosti i nevinosti, te se za period detinjstva često kaže da je ili najlepše doba u nečijem životu, i da su deca „bogatstvo“, i da se vreme koje se provede u igri i „neshvatanju života“ i velikih problema koje odrastanje sa sobom nosi, nikada ne može vratiti ili ponovo nekako i nadoknaditi.

Sreća i radost koju donosi dečiji smeh ili iskrenost, simbol su želje i potrebe da se svako ostvari kao roditelj, i da ima „deo sebe“ u koji će da pokuša da „utka“ sve svoje kvalitete, i da vaspitanje i vrline koje prenese na svoje potomstvo, budu „lični pečat“ onoga što nismo imali ili smo želeli i da postignemo tokom sopstvenog života, i da u nekom smislu i pokušamo da „vratimo dane pune nestašluka, razbibrige i veselja“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati decu? 

Deca su u snovima često simbol potajne želje da se neko ostvari u ulozi roditelja, te decu kao ili dominantan ili preovladavajući motiv, po pravilu sanjaju žene koje su ili trudne ili koje imaju baš veliku potrebu da postanu majke, te se nadaju podsvesno skorim „lepim vestima“ i imaju želju da nekome „podare život“, i da učestvuju u nečijim „prvim koracima, rečima i osmesima i igrama“.

Najčešći snovi u kojima se sanjaju deca, biće malo detaljnije opisani i podrobnije i protumačeni u tekstu koji sledi.

Sanjati da u snu vidite decu 

Ako ste sanjali da ste u svom snu videli svoju ili tuđu decu, bez neke konkretne situacije ili nekog povezanog događaja, ima na javi simboliku da ste zbog nekoga i/ili nečega zabrinuti, i da ste pod lošim uticajem okoline ili nekih promena, a koje su na vas uticale sasvim nepovoljno i negativno.

Međutim, po nekim drugim tumačenjima istog sna, simbolika je sasvim drugačija i implicira da i veoma u nekim aspektima napredujete i uspevate da se izborite sa stresom i problemima, te da ste svesni svog „odrastanja“ i odgovornosti, i da ste spremni da sebe uozbiljite i da se nečemu veoma i savesno predate, i posvetite do svog maksimuma.

Sanjati da vi imate dete u svom snu iako na javi niste roditelj 

Ako ste sanjali da imate dete u snu, iako se još uvek niste ostvarili kao roditelj u realnom životu, ima simboliku da ste podsvesno sasvim spremni da postanete otac ili majka, te da ako ste u vezi ili u braku, u iščekivanju ste nekih novih i lepih vesti o prinovi, te i da se veoma radujete danima koji i slede u skorijoj budućnosti, a koji se tiču „proširenja“ vaše porodice.

Sanjati svoje dete koje imate i u realnosti 

San u kome vidite svoje dete, a na javi ste se već ostvarili kao roditelj, ima značenje da ste veoma posvećeni svom potomstvu, i da se trudite da se što bolje prilagodite odrastanju deteta i svim vrlo velikim „novitetima“ koje ono sa sobom i donosi.

Vrlo je zanimljiva činjenica da san u kome roditelji vide svoju decu, nema neku simboliku niti ili „preneseno“, ili „skriveno“ značenje i tumačenje, i smatra se da je sasvim i normalno i očekivano da deca koju svaki dan „gajite“ u realnom životu, budu i deo vaših snova, jer se tako često putem podsvesti, u snove projektuju ljubav, pažnja, briga i nežnost koju deci pružate i na javi.

Sanjati da deca u vašem snu plaču 

Ako ste sanjali decu koja su u snu uplakana, ili jer su „razmažena“, ili jer ih nešto boli i pate, ili su tužna, na javi implicira da ste često u nekim odlukama brzopleti i naivni, te da je potrebno da i pre nego što počnete nove projekte i realizaciju svojih ideja i planova, razmislite i sabrano i vrlo i sasvim ili fokusirano i samouvereno, krenete napred u nove „pobede i uspehe“.

Pomenuti san nekada označava, da ste vrlo nestalna osoba kada su neke bitne činjenice u pitanju, i da ste skloni da „srljate“ kako biste što pre nešto i postigli, te da uopšte trezveno ne razmišljate i nakon toga se često i kajete, ili pravite velike propuste i pogreške u svojim planovima.

Sanjati da su deca u vašem snu sasvim srećna i da se bezbrižno igraju i smeju 

Ukoliko ste sanjali da se deca u vašem snu igraju i da su sasvim srećna, zdrava i nasmejana, te da se sve“ori“ od njihove „graje i vriske“, ima značenje da ste osoba koja je svima veoma draga i da vas osobe iz vaše okoline vrlo vole, i poštuju i cene zbog vaših kvaliteta i vrlina.

Ovakav san ima na javi značenje da ste vi vrlo predusretljiva i baš dobronamerna osoba, koja i sa svakim uspeva da se lako sporazume i da ostvari prijateljstva, saradnju i druženje, te da nemate ni predrasude, niti da ste neko ko je sklon da osuđuje i kritikuje druge, i zbog takvih osobina ste vrlo omiljeni u svakom društvu u kome se nađete.

Sanjati da su deca u vašem snu bolesna ili hendikepirana 

Ako su deca koju ste sanjali bolesna, te su sasvim nesposobna da se igraju i raduju, i veoma su ili tiha ili neuobičajeno mirna, to na javi označava da ste ophrvani brigama za nekog člana svoje uže porodice, jer je on vrlo lošeg zdravstvenog stanja, te da postoji i mogućnost njegove skore smrti.

Sa druge strane, ako ste sanjali da se brinete o nekoj deci koja su ili rođena sa nekom anomalijom i hendikepom, ili su pak teško povređena i nesposobna da se kreću ili da govore, na javi je to baš negativan simbol, i znači da ste vi zanemarili nekoga ko je vama vrlo pomogao u neprilikama, te da ste i uvredili i iskazali nepoštovanje osobama koje su za vas važne i bitne, a sa svojim stalnim svađama i sukobima sa njima, te ste ih samo dodatno povredili i omalovažili njihov ponos i vrlo veliku dobrotu.

Sanjati da u snu tučete svoju ili tuđu decu 

San u kome vi tučete, ili na neki drugi način koji je „neprimeren“, kažnjavate dečije nestašluke ili pak njihovu neposlušnost, implicira da ste realno sasvim nesrećni i neispunjeni, te da sva svoja ili nezadovoljstva ili probleme, projektujete na nekoga ko vam je blizak, te i da ga na taj način olako i udaljavate od sebe, i pokazujete da ste neko ko nije spreman niti dovoljno stabilan da se suoči sa realnim preprekama, i/ili sa problemima koje život donosi u svakom svom aspektu.

Sanjati da se vaše dete u snu izgubilo i da vi pokušavate da ga pronađete 

San u kome je vaše dete nestalo, može se slobodno poistovetiti sa „noćnom morom“, jer je svaki roditelj koji je suočen sa bilo kakvom vrstom gubitka, ili bolesti svog deteta u snu, sasvim očajan i „izbezumljen“, te ovakav san implicira da ste u nekim strahovima i sumnjama koje se tiču vašeg posla ili novih projekata, i da se predomišljate da li da prihvatite neke nove šanse i prilike koje ste dobili, i koje deluju sasvim primamljive i dobre.

Sa druge strane, pomenuti san često može da ima i pozitivnu konotaciju, te da označava da ste vi napokon rešili da se upustite u neke rizike i neizvesnosti, a kako biste ostvarili neke svoje želje ili snove, te da ste vrlo svesni da ste pred velikim izazovima, ali ste spremni da u svemu baš budete i uporni i strpljivi, i da pokušate da sasvim istrajete, i da se izborite za svoj cilj.

Loading...
loading...