Sanovnik deda – šta znači sanjati dedu?

Deda je na javi vrlo važna figura u nečijem odrastanju, neko ko svojim unucima „sve dopušta“ i ko nije strog i „strašan“, te je osoba koja je „zadužena“ da priča priče, da čita bajke, da unuke ili „drži na krilu“ ili da ih nežno miluje po kosi, i da im pruži svu bezgraničnu ljubav koju pak ima u sebi u „izobilju“.

Prema već pomenutim „činjenicama“, deda na javi simbolizuje ljubav, nežnost, dobrotu, poštenje i blagost, te označava i nekoga ko je velika podrška i oslonac i ko je nesebičan i trudi se da daje i pruža sve za one koje voli i koji su mu „prirasli srcu“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati dedu? 

Kada je u nečijem snu, deda osnovni motiv ili dominantna figura, simbolika sna na javi zavisi od toga da li neko sanja svog ili tuđeg dedu, da li mu je deda na javi živ ili nije, da li svog dedu voli ili se sa njim prepire, pa tako od situacije do situacije, i značenja snova mogu biti veoma različita i/ili vrlo specifična.

Sanjati kako u snu vidite svoga dedu 

Kada ste u snu videli svog dedu, izvan neke konkretne situacije, te sa njim niti razgovarate niti imate bilo kakvu vrstu „interakcije“, takav san na javi simbolizuje da ćete ubrzo da doživite ili neki uspeh u poslu, ili da vas na privatnom polju očekuju neke vrlo lepe i srećne vesti.

Po nekim drugim tumačenjima istog sna, njegova simbolika je vrlo pozitivna te označava neke i promene na bolje što se tiče vašeg života, ili pretpostavlja da ćete da steknete neka nova i važna poznanstva ili pak da ćete da obnovite „stara“ i vama lično vrlo vredna prijateljstva. 

Sanjati kako vidite u svom snu nečijeg dedu ili pak nekog dedu koga ne poznajete 

Ako u svom snu vidite nečijeg tuđeg dedu, ili je pak deda koji vam se „ukazao“ neko ko vam je sasvim nepoznata osoba na javi, takav san implicira da ste u realnosti vi veoma tvrdoglava i loša osoba koja nikako ne prihvata kompromise i tuđe savete, te da uporno „odbijate“ da sebe na bolje i promenite, iako je sve što radite samo na vašu ličnu štetu i sami sebi stvarate velike neprilike.

Sa druge strane, pomenuti san može da označava i da vi imate sasvim nerealno i vrlo „visoko“ mišljenje o sebi, te da ste neko ko je sklon da se „upusti“ u izazove kojima nije „dorastao“ i da vrlo često pravite greške, a sve zbog sopstvenog neiskustva ili neznanja koje ne prihvatate, kao činjenicu ili jasan pokazatelj toga kakva ste u suštini vi osoba na javi. 

Sanjati kako u snu razgovarate sa svojim dedom 

San u kome razgovarate sa svojim dedom koji je na javi još uvek živ, ima značenje da ste sasvim neodlučna osoba koja nije u stanju da bez tuđe pomoći ili saveta uradi ispravno i neke vrlo proste i banalne ili jednostavne stvari, ili pak da donese odluke koje su lake i koje ne zahtevaju previše i razmišljanja i logike.

Sa druge strane, san u kome razgovarate sa svojim dedom koji nije među živima, može da označi da vam on kroz vašu podsvest upućuje neki vrlo koristan savet, te da ćete uspeti da se upravo baš zahvaljujući tome, i rešite nekih velikih nedoumica i da stvari promenite u svoju korist.

Isti san može na javi da označava neki dobitak novca, te i da znači da, iako imate dosta osoba sa kojima možete da se posavetujete oko nekog problema na vama ostaje da donesete neku konačnu odluku, jer će to po vas u svakom smislu biti i najbolje rešenje. 

Sanjati da se u snu prepirete sa svojim dedom 

Kada ste se u svom snu vrlo žučno raspravljali sa svojim dedom, te se kajete što ste mu se na neki neprimeren način obratili i tako mu uskratili poštovanje i „uvredili“ njegove godine i iskustvo, na javi ima simboliku nekih velikih svađa i razmirica u vašoj porodici, te označava i da ste skloni da reagujete vrlo afektivno i burno, i da ste zbog toga skloni da se kajete i da sebe preispitujete ili da žalite zbog svojih izgovorenih reči, u „naletu“ ljutnje i besa. 

Sanjati da vam je deda koji je na javi umro, u snu živ i zdrav 

San u kome vi vidite svog dedu koji je u realnosti preminuo, kako je sasvim zdrav i živ, te i da se veoma podmladio i da je „čio i veseo“, na javi simbolizuje da se uopšte niste pomirili sa velikim gubitkom neke osobe koja vam je vrlo značila u životu i koju ste iskreno i voleli i poštovali.

Po nekim drugim tumačenjima, deda koji je na javi mrtav a koji je u snu živ i zdrav, može da ima značenje da ste pred nekim velikim životnim odlukama ili dilemama, i da vam je potreban nečiji i iskren savet i pomoć, ali da niste sigurni kome da se „obratite“, jer ste vi generalno osoba koja je vrlo nepoverljivi prema svim ljudima oko sebe. 

Sanjati kako vidite u snu dedu koji se igra sa svojim unucima 

Kada u svom snu vidite svog ili nekog sasvim nepoznatog dedu kako se veselo igra sa unucima, takav san implicira u realnom životu neko skoro veselje ili radosnu vest, te znači da ćete se ili vi ili neko ko vam je blizak uskoro ostvariti u ulozi roditelja, ili da vam sledi dobar period na poslu i veliki novčani dobitak, putem nasledstva ili pak kao povećanje plate ili nagrada za dobro odrađen posao. 

Sanjati dedu koji ima sedu kosu i koji je veoma star i bolestan 

Ukoliko sanjate svog dedu koji je veoma ostario i osedeo, te je vrlo bolestan i „jedva se kreće“ i sasvim je od bolesti i propao, na javi takav san ima konotaciju koja je dosta pozitivna i označava da ćete u bliskoj budućnosti da sa nekim „izravnate račune“, te da ćete da vratite neki pozajmljeni novac ili da nekome učinite kontrauslugu na koju vas sve vreme podseća i koju od vas očekuje jer je i on vama u nekoj nevolji pritekao u pomoć. 

Sanjati svog dedu koji više nije među živima 

Ako ste sanjali da vidite ili razgovarate sa svojim dedom koji je umro, te vas u isto vreme i raduje i rastužuje činjenica da svog dedu opet vidite, i njegov lik je sasvim jasan i upečatljiv u snu, to na javi može da znači da vam on podsvesno još uvek jako nedostaje, i da se niste sasvim pomirili sa njegovom smrću.

Sa druge strane, moguće je da vam deda u snu „saopštava“ neke važne poruke koje treba da ili upamtite ili da ih se setite kada vam bude teško na javi, ali takođe san se često tumači i kao vaša potreba da se za svog dedu pomolite u crkvi, ili da obiđete njegov grob i da upalite sveću za „mir i spokoj njegove duše“, ili pak da mu odnesete neko cveće koje je veoma voleo na javi i da ga baš iskreno ponovo „oplačete“ kako bi on „znao“ da ga vi nikada nećete zaboraviti. 

Sanjati da vas deda koji je umro doziva u vašem snu da dođete „da ga posetite“ 

Kada vas u snu vaš deda koji je nedavno preminuo, doziva po imenu i traži od vas da dođete da ga obiđete ili vam pak „pruža ruku“ kako biste pošli sa njim, na javi takav san ima veoma loše ili negativno značenje i predstavlja neke skorije velike gubitke i nevolje na raznim životnim poljima ili označava skoru bolest ili pak smrt neke vama drage i bliske osobe.

Sa druge strane, ako vas je u pomenutom snu neka osoba zaustavila u toj nameri da pođete „kod svog umrlog dede“, ili ste se pak vi sami probudili od straha i na taj način „prekinuli“ svoj put ka nekom „nepoznatom svetu“, označava da će na javi neko ko vam je dobar prijatelj ili poznanik da vam pomogne da se iz nekih problema ili nevolja i spasite, ili da ćete vi sami uložiti neke i velike napore i trud i rad, te iako dosta teško, na kraju i uspeti ipak da se snađete i da prebrodite sve jako velike prepreke koje su se našle pred vama.

Loading...
loading...