Sanovnik davljenje – šta znači sanjati davljenje?

Davljenje je na javi nasilna radnja kojom se nekome direktno ugrožava život, ali takođe davljenje može biti i akcidentalno ili namerno – sa ciljem samoubistva (ili u vodi, ili vešanjem, te davljenje nekim ili jastukom, ili drugim predmetom, kojim se sprečava dotok vazduha u disajne puteve).

Sama simbolika davljenja, implicira neku teskobu, nezadovoljstvo, nemir, brige i stresove, te ima i značenje borbe sa samim sobom, pokušaja da se neko spasi onoga što ga „steže“ ili tišti, ili da se i oslobodi nekih nedoumica, osoba koje mu ne prijaju, da pronađe mir i sreću, te i da se reši jakog nametanja moralnih ili društvenih normi i stega.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati davljenje? 

U snu je davljenje vrlo neprijatan motiv, te se osoba koja je u snu davitelj ili davljenik, vrlo i/ili uznemirena i uplašena, i budi se u sred noći, te konotacije i tumačenja ovakvih snova vrlo mnogo i zavise od konkretne situacije koja se u vezi davljenja sanja, i biće podrobnije analizirane i bolje i objašnjene u tekstu koji sledi.

U nastavku teksta pročitajte šta znače snovi u kojima se pojavljuje motiv daljenja.

Tumačenja uzimajte sa rezervom.

Sanjati kako se vi u snu davite hranom (tekozvana „bolus smrt“) 

Kada ste sanjali kako se davite hranom u snu, te ste se zagrcnuli i ne uspevate da dođete do daha, na javi ima konotaciju da ste preterano ambiciozni ili pohlepni, te da težite da po svaku cenu i/ili nešto dobijete i ostvarite, iako vam to predstavlja i veliki teret i opterećuje vas i uznemirava. 

Sanjati kako se u snu vi davite u vodi 

San u kome ste se davili u vodi, te ste nekako uspeli da se spasite, ima na javi značenje da ste baš opterećeni nečijim tuđim životom i rešavate neke tuđe brige i probleme, te imate sklonost da se vi uplićete svuda, i da uopšte nemate mere kada nekome suflirate šta i kako treba da radi.

Sanjati da ste se udavili „slučajno“ u svom snu 

San u kome ste se sasvim akcidentalno udavili, na javi implicira da ste zastranili u nekim željama i ambicijama, i da nemate nikakve izglede da uspete i da se ostvarite, te da je najpametnije da se i na vreme i dostojanstveno povučete, i da potražite neke nove projekte koji vam više odgovaraju. 

Sanjati kako vas neka osoba u snu davi 

San u kome vas neko davi, i „steže vas rukama oko vrata“, te vi ostajete bez vazduha, na javi ima konotaciju da ste okruženi vrlo lažnim prijateljima, i da vam osobe kojima inače vrlo verujete, ili nikako ne žele dobro, ili pokušavaju da vas na svaki način sabotiraju i sputavaju. 

Sanjati kako ste u snu vi „davitelj“ 

Ukoliko ste sanjali da ste vi u snu nekoga pokušali da udavite, ili sasvim namerno i svesno, i/ili pak „u afektu“, na javi implicira da ste samoživa i sebična osoba, i da uopšte nemate ni „trunke“ razumevanja ili poštovanja za osobe koje su vam bliske i drage, te da ćete na kraju ostati sami ili odbačeni od svih, i bićete i tužni i nesrećni, ali će tada za kajanje već biti kasno. 

Sanjati kako vidite neku osobu koja se davi i pokušavate da joj pomognete 

San u kome ste videli osobu koja se davi, te ste pokušali da joj spasite život, ima simboliku u javi da ste neko ko je plemenit i požrtvovan, i da uvek imate potrebu da drugima pomognete u nevolji. 

Sanjati da je neko vas spasio od davljenja 

Kada ste sanjali kako ste se vi u snu davili, te da vas je neko spasio sigurne smrti, na javi znači ili da ste pred nekim vrlo nepovoljnim i teškim periodom u budućnosti, ili pak da ćete da se nekome i „zadužite“ i da mu budete zahvalni za pomoć i savete, a koji su vas izvukli iz veoma nezgodne i baš problematične situacije u kojoj ste se našli. 

Sanjati kako se neka druga osoba u vašem snu udavila i kako je mrtva 

San u kome ste videli da se neka osoba udavila i umrla, te su svi vaši pokušaji da je spasite ostali uzaludni, označava da ste neko ko pokušava da uvek ima kontrolu, i da upravlja svakim aspektom i svog i tuđeg života, ali da se nekada jednostavno ne može predvideti neka prepreka, a koja će ili da vas sasvim „porazi“, i/ili dovede u velike muke, i potpuno vas i uništi u svakom smislu reči. 

Sanjati da ste se vi u snu udavili i umrli od gušenja 

San u kome ste se vi udavili i vidite sebe kao žrtvu udavljenja ili ugušenja u snu, na javi implicira i da ste pred velikim opasnostima ili preprekama u bliskoj budućnosti, te da su mogući i vaši i/ili zdravstveni problemi vama dragih i bliskih osoba, zbog čega ćete biti vrlo uznemireni i zabrinuti.

Loading...
loading...