Sanovnik crvi – šta znači sanjati crve?

Crvi su na javi simbol neke štete ili označavaju da je nešto trulo i pokvareno, a njima je to hrana i način da prežive, i da obezbede sopstvenu egzistenciju.

Pomisao na crve najčešće izaziva osećaj gađenja ili nelagodnosti, te oni nisu omiljeni ni na javi niti u snovima, jer se smatraju „ljigavim“ i ružnim stvorenjima, a koja su u suštini u prirodi vrlo korisna jer nas oslobađaju štetnih materija, i predstavljaju hrnu za neke životinje, a pre svega za ptice koje su oličenje slobode i radosti u svom letu.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati crve? 

Snovi u kojima su crvi predominirajući motiv, veoma su učestali i za „sanjaoce“ su sasvim mučni i neprijatni, a njihova simbolika je različita i zavisna od toga na koji način i u kakvom kontekstu, neko ove male životinje u snu vidi i doživljava, te stoga može biti ili sasvim dobra ili pak nužno i potpuno loša.

Sanjati da vi u snu vidite crve 

Kada ste sanjali da u snu vidite veliki broj crva, koji se „migolje“, i izazivaju vam vrlo nelagodan osećaj, to na javi obično ima značenje da su pred vama velike prepreke i problemi, te i baš veliki i potencijalni materijalni gubici, i osiromašenje u smislu značajnog nedostatka novca.

Sanjati da su vam u snu crvi „ispod kože“ i da ih vidite kako se kreću 

Ako ste sanjali da su vam crvi „ušli pod kožu“, te vi ne vidite njih ali osećate njihovo kretanje, ili jasno nazirete pokrete koje oni prave „ispod površine kože“, to ima na javi simboliku koja je loša i obično implicira da ćete se iznenada razboleti, ili da pak već i imate neku bolest koja je skrivena i asimptomatska, te ako se osećate iscrpljeno i loše, treba da odete na pregled kod svog lekara.

Po nekim drugim tumačenjima, crvi koji su vam „ušli pod kožu“, označavju neku izdaju ili laži, te impliciraju da ste opkruženi ososbama koje se pretvaraju da su vam prijatelji i da vas vole, ali one vam samo „podilaze“ i dodvoravaju vam se, a kako bi mogle da se o vas okoriste, pa i da ili učine pakost ili neko zlo, a kada im se za to ukaže povoljna prilika.

Sanjati kao u vašem snu crvi gmižu po vašem telu 

Ukoliko ste sanjali da po vašem telu gmiže veliki broj crva, te ste vi i uplašeni i veoma „zgađeni“ scenom koju vidite, ima značenje u realnosti da se vi osećate vrlo nesigurno i sputano, te da ste ili bezvoljni ili nečim opterećeni, i da ste pod stalnim stresom i brigama.

Takođe, ovakav san može da ima konotaciju da vam je neka osoba sasvim otvoreni neprijatelj ili suparnik u nekom vašem životnom aspektu, te da je poželjno da se od nje distancirate, jer vam ili može stvoriti velike probleme, ili vas lažno i tendenciozno poniziti, i narušiti vam čast i ugled.

Sanjati da su vam u snu usta puna crva 

San u kome su vam usta prepuna crva, i vi pokušavate da ih „ispljunete“ i osećate mučninu od te situacije, na javi to simbolizuje da ste pred nekim dobrim periodom u pogledu finansija ili posla koji radite, te da ćete ostvariti i dobitak, i napredak u svojoj profesiji.

Međutim, često se pomenuti san tumači kao neka vaša nepromišljenost i sklonost da lažete ili da i ne pazite šta govorite, i da je poželjno da promislite pre nego što neke reči „izustite“, jer one lako mogu da nekoga uvrede ili povrede, bilo da ih je ta osoba pogrešno protumačila, ili ste vi rekli ili namerno ili sasvim slučajno, nešto što niste ni trebali niti smeli.

Sanjati da vam crvi u snu „jedu mozak“ ili da su vam „ušli u misli“ 

Kada ste sanjali da su vam crvi ušli u glavu, te da vam upravljaju mislima i onim što radite ili što izgovarate, na javi ima značenje da ste osoba koja se lako upravlja prema drugima, i da uopšte vi i nemate sopstveni stav i osećaj da vredite, te da ste povodljivi i lakoverni, i da je vama vrlo lako manipulisati.

Sa druge strane, ako ste sanjali da vam crvi u snu „nagrizaju mozak“ ili da je prizor u kome su ili oni „napravili rupe“ ili počeli da jedu vaš mozak sasvim „jeziv“ i mučan, ima implikaciju da ste u realnosti vrlo sumnjičava osoba i da nikome ne verujete, te da ste u stalnom strahu od nekih laži i prevara, i da se bojite da nećete imati dovoljno pameti ili znanja da se nekome suprotstavite, pa i da odbranite neka sopstvena uverenja, i/ili da zaštitite svoja dostignuća i osobe koje volite.

Sanjati da vam u snu crvi „jedu unutrašnje organe“ odnosno da vas „iznutra izjedaju“ 

Ako ste sanjali da su crvi počeli da jedu vaše organe, i da osećate ili vidite kako vas iznutra jedu i nagrizaju, te postajete „prazni“ i sasvim slabi, ima u zbilji konotaciju da se osećate nemoćno i/ili usamljeno, te da su vam emocije sasvim „otupele“, i da nemate ni volje a ni snage da se pokrente ili da se za neke želje i ciljeve borite i da istrajete, već ste sasvim posustali, i da „stojite u mestu“.

Po nekim drugim tumačenjima ovog sna, on često ima indiciju da ste okruženi osobama koje vas ili isrpljuju ili iskorišćavaju, te da ste sasvim nesvesni svojih lažnih prijatelja i dajete im uvek sve što požele ili zatraže, a za uzvrat ćete dobiti samo veliko razočarenje i tugu, a kada shvatite da su oni ti koji će vas izdati, ili će vas sasvim bezobzirno „prodati“, za svoje ciljeve i ostvarenje ličnog uspeha.

Sanjati da vi u svom snu jedete žive crve 

Ukoliko ste sanjali da jedete crve koji su sasvim živi i koji vam se u ustima i „migolje“ dok ih vi gutate, ima značenje u realnosti da ste spremni da se suočite sa nekim manjim ili većim mukama i nevoljama, te da ćete istrajati u svojim namerama, i uspeti da ostvarite ciljeve, iako će vam biti ili potrebno dosta energije i volje, ili pak rada i truda da se sa svim preprekama izborite.

Sanjati da su crvi u vašoj hrani i da ste ih vi slučajno pojeli 

Kada ste videli crve u svojoj hrani, te to označava da je ona „pokvarena“ ili da vam preti trovanje ali vi ipak jedete i hranu i crve u njoj, na javi takav san ima konotaciju da ste izloženi nekoj vrlo i velikoj nepravdi i ogovaranjima i lažima, kojima neko pokušava da vam pokvari poziciju i ugled u društvu.

San koji je već naveden, implicira i da je poželjno da pripazite kome se poveravate, jer su brojni saradnici ili prijatelji vrlo na vas ljubomorni i zavidni, i pokušaće da vas sputavaju i da vas olako sasvim ponize, i ugroze sva vaša dela i postignuća.

Loading...
loading...