Sanovnik crvena boja – šta znači sanjati crvenu boju?

Poznata je stara narodna izreka da je „crveno na radost“, te ova boja simbolizuje nešto lepo i/ili veselo, ali isto tako može biti sinonim za krv ili povrede, pa označavati patnje, nevolje, muke i patnje kojima je neko izložen ili kojih se podsvesno i boji.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati crvenu boju? 

Kada u nečijem snu preovladava crvena boja, bez neke konkretne situacije ili događaja za koji je vezana, to može biti simbol za radost ili za nesreću, zavisno na koji način se pomenuta boja sanja, te kakva je njena „nijansa“ ili u kakvom kontekstu se ona u snu i vidi, te je njeno tumačenje vrlo i pozitivno i dobro, ili pak sasvim negativno i najava je skorih gubitaka ili nevolja.

U nastavku pogledajte tumačenje snova u kojima se pojavljuje crvena boja.

Sanjati da u svom snu vidite crvenu boju odnosno da vam je „sve crveno“ 

Kada ste sanjali da u snu vidite uopšteno crvenu boju, na javi je takav san simbol neke energije ili snage koju posedujete i vaše potrebe da se dokažete i da u nečemu uspete, te da očekujete radost i sreću u profesionalnom, i/ili u privatnom životu.

Simbolika crvene boje u zavisnosti da li je sanja osoba muškog ili pak ženskog pola

Generalno gledano, crvena boja je simbol za ljubav i emotivnu ispunjenost, ali pomenuti san ima i različito tumačenje, koje je vezano za to da li ga sanja osoba muškog ili pak ženskog pola.

Naime, ako crvenu boju u snu vidi muškarac, to označava da će neka njegova ljubav i/ili emocije biti sasvim uzaludne i neuzvraćene, te da će dugo za nekim patiti i pokušavati da po svaku cenu u svojim namerama da nekoga osvoji i uspe, i da sebi ostvari želje i snove, o povezivanju sa nekom ženskom osobom, koja mu se na javi duže vreme potajno i dopada i veoma ga privlači.

Sa druge strane, ukoliko pomenutu boju u snu vidi osoba koja je ženskog pola, njoj takav san ima pozitivnu simboliku na javi, te implicira skoru ljubavnu ispunjenost i sreću, kao i vrlo lepe, i jako i nežne i romantične događaje, sa osobom sa kojom je u emotivnoj vezi, ili pak koja joj se sviđa.

Sanjati da ste u svom snu sasvim odeveni u crvenu odeću 

Ukoliko ste sanjali da ste u snu sasvim „u crvenom“, te da takva boja dominira vašim osećanjima i da vam je odeća simbolično „preuzela primat“ u snu zbog svoje boje koja je „jarko“ crvena i baš „živa“, na javi ima konotaciju neke skore sreće ili ispunjenja želja i nadanja, ali može da ponekad da označava i vašu strastvenost i energičnost, u borbi da neke svoje planove realizujete ili da želje i snove u što kraćem roku ostvarite, i da postignete napredak i dobijete pohvale od svoje okoline.

Sanjati da vidite neku osobu koja je sasvim odevena u crvenu boju 

Ako ste pak sanjali da vidite neku osobu koja je u vašem snu obučena u crveno, i njena pojava je veoma „efektna“ i uzbudljiva, na javi je takav san simbol vaših skrivenih emocija, a prema tome nekom koga ste i sanjali, te može da znači i da će ta osoba zbog vas doživeti vrlo lepe trenutke ili da ćete joj vi prirediti neka iznenađenja, ili doneti vrlo radosne i srećne vesti koje će je očarati.

Sanjati da je sve u vašoj okolini sasvim crvene boje 

Kada ste sanjali da su sve stvari oko vas, preko prirode, ljudi, upotrebnih predmeta i uopšte svega što vas okružuje u snu, sasvim lepe i jasno crvene boje, na javi ima implikaciju da ste kreativni ili ste sasvim pozitivni i „stvaralački“ nastrojeni, te da imate potrebu da se dokažete i da uspete kako u poslu, tako i na privatnom planu.

Ovakav san najčešće označava, i da ćete uskoro ostvariti velike promene i/ili dobitke, te da ćete i biti sasvim zadovoljni u svakom pogledu, i da ćete sklopiti nova poznanstva ili uploviti u neke ili neočekivane emotivne veze, ili dobiti izuzetne poslovne prilike, koje su ostvarenje vaših davnih i nadanja i snova, pa su vam dobra pozicija i ugled u društvu praktično i „zagarantovani“.

Sanjati kako vi u snu nešto „bojite“ u crvenu boju 

Ako ste sanjali da ste odlučili da nešto „prefarbate“ u crvenu boju, te da tako sebi unesete u život i malo radosti i lepote, to na javi ima značenje da ste spremni na neke radikalne promene, i da ste odlučili da se suočite sa problemima i preprekama, te da ih razrešite u svoju korist, i da svakako i uspete u nekim svojim naumima i davnim planovima, koji već čekaju samo da budu realizovani.

Međutim, po nekim drugim tumačenjima ovakvog sna, njegova simbolika može biti i negativna i sasvim loša, pa značiti da se nečemu nadate sasvim uzaludno, ili pak da imate nerealne ambicije i želje, i da se ništa što budete pokušali da postignete, neće „dobro završiti“, i da ćete biti zbog toga vrlo nezadovoljni, i sasvim razočarani i očajni.

Sanjati da su vam u snu „crvene oči“ ili da su vam šake prebojene u crveno 

Kada ste sanjali da su vam u snu oči sasvim crvene ili „zakrvavljene“, te da su vam i ruke veoma jasno obojene u crveno, i da ste vi i uplašeni i iznenađeni, na javi takav san ima dobru simboliku, pa tako označava da ćete jasnije da vidite „svet oko sebe“ i da će vam mnoge stvari biti rešene ili puno lepše nego što ste očekivali, kao i da ćete „sopstvenim rukama“ uspeti da neke velike ideje i ostvarite, te da vas u bliskoj budućnosti očekuju vrlo lep i srećan period, dobro zdravlje i uspeh.

Loading...
loading...