Sanovnik čarape – šta znači sanjati čarape?

Čarape su odevni predmet, koji se nosi da bi se obezbedila udobnost i toplota stopalima, te su pak simbol sigurnosti, preventive od prehlade, i sinonim su za nešto što je neophodno i ono što štiti ili pak sprečava nevolje, jer „hladnoća i bolest dolaze od stopala“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati čarape? 

Simbolika čarapa u snu, različita je i zavisna od toga od kog su one materijala, te da li su vunene, pamučne, sintetičke ili „najlon“ čarape, i tumačenja snova dominantno su određena time da li pak osoba koja ih sanja, čarape obuva ili izuva, da li su one pocepane ili su nove, da li su udobne i/ili su neki neželjen odevni predmet, koji je neko primoran da nosi, jer ga cipele stežu, te na taj način ili neko sprečava nastanak žuljeva, ili poboljšava udobnost same obuće koju ima na nogama.

Sanjati kako u snu vidite čarape 

Ako ste sanjali kako u snu vidite neke čarape, na javi označava da ste osoba koja je vrlo ljubazna i koja uvek plemenito i požrtvovano brine za druge, te da ne obraćate dovoljno pažnje na svoje ili potrebe ili prioritete, već ste fokusirani na to da drugima učinite usluge, da ih usrećite ili da uvek nekom i pomognete, u arzličitim nevoljama i neprilikama. 

Sanjati kako u snu nosite čarape crne boje na nogama 

Ukoliko ste sanjali da na nogama imate crne čarape, na javi je to simbol da ste neko ko je vrlo ili prepotentan ili previše samouveren i egocentričan, te da vas očekuju nesuglasice sa osobama koje imaju neka različita mišljenja i stavove, i koje se trude da se istaknu, i da vam budu konkurencija, a što se vama nikako ne dopada. 

Sanjati kako u snu izuvate čarape 

Kada ste sanjali kako vi u snu izuvate čarape, jer vam je pretoplo, ili jer su vam one neudobne, na javi implicira da ste svesni da su vam potrebne neke promene i noviteti u životu, te da morate da se prilagodite nekoj situaciji koja vam unosi nemir i nezadovoljstvo, i koja vas opterećuje i brine. 

Sanjati kako u snu obuvate čarape 

Ako ste sanjali kako u snu obuvate čarape, te da ste srećni, jer vam je i toplije i vaša obuća vam je dosta udobnija, ima u zbilji simboliku da ste zadovoljni svojom trenutnom životnom situacijom, i da težite da što duže uživate u bezbrižnosti i tako lepom periodu, i da se potajno i bojite, da neke i situacije i nepredviđene okolnosti, ne poremete vaš trenutni mir i stabilnost. 

Sanjati da su vam čarape pocepane ili stare 

Ukoliko ste sanjali kako u snu nosite neke stare ili sasvim pocepane čarape, te vas je i stid, što vi nemate neke bolje i novije čarape, koje biste mogli da obujete, na javi ima konotaciju da ste vrlo i sasvim nezadovoljni situacijom u svim životnim aspektima, i da su vam preko potrebne promene, i neke nove i bolje prilike i mogućnosti, te da se borite da napredujete, i da promenite okolnosti, a u kojima ste se „silom prilika“ vi trenutno našli. 

Sanjati da nosite sasvim nove i lepe čarape 

Kada ste sanjali kako u snu nosite neke vrlo lepe i nove čarape, na javi to označava da ste pred i velikim izazovima i novim šansama, te da vam ubrzo sledi veliki uspeh i dobitak, i da se sva i/ili nadanja ili vaše želje, mogu lako i u potpunosti i realizovati, a na vaše veliko zadovoljstvo. 

Sanjati da obuvate „sportske“ čarape 

Ako ste sanjali da nosite vrlo udobne i prijatne sportske čarape, takav san ima konotaciju da ćete se naći u vrlo nezavidnoj situaciji i u poslu i u privatnom životu, te da ćete biti i nesrećni ili vrlo i nezadovoljni, svojom nesposobnošću da se ostvarite, i da postignete željene ciljeve i rezultate. 

Sanjati kako imate samo jednu čarapu na nogama 

Ukoliko ste sanjali kako u snu nosite samo jednu čarapu, na javi takav san označava, neke skore i loše i neprijatne vesti i događaje, koji će da vas i iznenade i da vas vrlo rastuže ili razočaraju. 

Sanjati da ste u snu izgubili čarape 

Ako ste sanjali kako ste u snu izgubili svoje čarape, i da upravo kada negde kasnite ili žurite, vi ne uspevate da ih pronađete, na javi implicira da ste pred nekim poslovnim preprekama i većim problemima, te da možete da očekujete ili finansijske gubitke ili pak skori otkaz. 

Sanjati da ste u snu kupovali nove čarape 

Kada ste sanjali da nemate čarape, te da ste odlučili da odete u kupovinu, i da sebi obezbedite par nekih i novih i vrlo udobnih čarapa, na javi takav san ima značenje da ste skloni da se olako i baš često sukobite sa članovima svoje porodice ili sa partnerom, a pre svega povodom baš velikog ili nekontrolisanog trošenja novca, i rasipničkog ponašanja koje vam se ne dopada, jer novac koji vi zaradite, niko ne ume da ceni i stalno vam se i „prebacuje“ kako ne dajete dovoljno i kako niste u stanju da „osigurate“ budućnost sebi, i svojim i dragim i bliskim osobama. 

Sanjati da nekome pozajmljujete nove čarape 

Ako ste sanjali da ste vi nekome pozajmili svoje nove i nenošene čarape, te da ih je on i sasvim pocepao, i da vam ih kao takve i vraća, na javi ima konotaciju da vas neke bliske osobe, ili vrlo beskrupulozno lažu ili ogovaraju, te da budete oprezniji i kome verujete i koga nazivate dragim prijateljima, ili kome se poveravate i na koga se oslanjate kada ste u nevoljama ili nedoumicama. 

Sanjati kako nosite „rasparene“ čarape 

Ukoliko ste sanjali kako u snu nosite rasparene čarape, na javi je to simbol nekih nedoumica ili nevolja, te da je moguće da ćete uskoro da ostanete bez novca, i da od nekoga zatražite zajam, jer niste bili dovoljno štedljivi, i dozvolili ste sebi da se previše rasipate, i da se nađete u vrlo lošem i nazavidnom materijalnom položaju. 

Sanjati da nosite bele i čiste čarape 

Kada ste sanjali da u snu vi nosite „snežno bele“ čarape, u realnosti je takav san negativne, i vrlo loše simbolike i implicira da ste ili vi ili osobe koje su vam bliske, u nekim problemima ili da vas očekuju zdravstvene tegobe, i da treba više pažnje da posvetite sopstvenoj dobrobiti i zdravlju. 

Sanjati da obuvate „prljave čarape“ 

Ako ste sanjali kako u snu nosite neke prljave čarape, te da vas je sramota od toga kakve su one i neuredne i „smrdljive“, ima u zbilji konotaciju da ste vrlo nestrpljivi, pa i da morate da shvatite to da vaš problem koji imate u poslovnom ili privatnom životnom polju, ne može da se „reši sam od sebe“, te da treba da se potrudite da nešto popravite, i da osigurate svoj napredak i bolju i srećniju budućnost, za sebe i svoje bliske i drage osobe. 

Sanjati kako u snu nosite šarene i raznobojne čarape 

Kada ste sanjali kako u snu nosite neke raznobojne ili sasvim „vesele“ i šarene čarape, ima u javi konotaciju, da ste pred vrlo povoljnim i srećnim periodom, te da ćete da čujete neke neobične i/ili sasvim lepe vesti, a koje će se odnositi ili na vas lično, ili na vama drage i bliske osobe, i da ćete i pred sobom imati dane ispunjene zadovoljstvom, razbibrigom, harmonijom i radošću. 

Sanjati kako ste obuli vunene čarape u „sred leta“ 

Iako je san u kome vi na velikim vrućinama nosite vunene čarape vrlo „nezgodan“, te vam se ili stopala znoje, i vrlo vam je neprijatno, to na javi ima pozitivnu implikaciju, te znači neki poslovni napredak, ostvarenje novih poznanstava, ili pak simboliše znatan novčani dobitak, i bezbrižan i/ili lep period, koji vas očekuje u budućem vremenskom periodu. 

Sanjati kako na nogama nemate čarape i da vam je vrlo hladno ili vas žuljaju cipele

Ukoliko ste sanjali da u snu uopšte nemate čarape na svojim nogama, te vam je ili hladno, ili vam je obuća koju nosite bez čarapa sasvim neudobna i stvara vam nelagodu, na javi označava da ste i emotivno neispunjeni, i nezadovoljni odnosom sa svojim partnerom, ili sa vama bliskim i dragim osobama.

Naime, ovakav san ima značenje, da ste i svesni da morate da se sa nekim suočite i da im iznesete ono što vam smeta, ali se vi bojite da ih tako ne povredite ili ne uvredite, i upravo zbog toga svoje nezadovoljstvo i/ili potiskujete, ili se trudite da se vi prilagodite, a vi ste sami vrlo nesrećni i baš i nezadovoljni, jer ste u vrlo i velikim mukama, i pod stalnim ste pritiskom, i osećajem sputanosti i bezvoljnosti.

Loading...
loading...