Sanovnik bube – Šta znači sanjati bube?

Najveći broj ljudi, pri pomisli na bube, ima osećaj straha, nelagodnosti ili gađenja, te ih ne voli videti ni na javi ni u svojim snovima. Ove životinje, bilo da su po ekosistem korisne ili su samo paraziti i štetočine, nisu ni najmanje „oniljene“, te su snovi u kojima se one pojavljuju vrlo ili pak jako neprijatni i nepoželjni, iako u nekim situacijama takvi snovi mogu imati i vrlo pozitivnu, ili  lepu i simboliku na javi.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati bube? 

Snovi o raznim sojevima buba, bez obzira na njihovu vrstu ili veličinu, veoma su nepoželjni i svi oni koji ovakve snove imaju, obično se bude u strahu, ili pak imaju osećaj mravinjanja, i nekakve nelagode duže vreme nakon pomenutih snova.

Simbolika sna u kome su dominantan ili preovladavajući motiv bube, vrlo je šarenolika, a neke od najčešćih situacija će biti detaljnije opisane u nastavku teksta koji sledi.

Sanjati da vidite bube u svom snu 

Kada u svom snu vidite jednu ili pak više buba, a koje vas ni na koji način ne ugrožavaju svojim prisustvom, na javi simbolizuje da ste po pravilu osoba koja „gleda svoja posla“ i koja se nikada ne meša u tuđe živote ili probleme, te da ste vrlo poštovani i cenjeni od strane svoje okoline, kao neko ko je vrlo vredan i požrtvovan, ili pak kao osoba koja je spremna da se za svoj uspeh ili cilj vrlo vredno i predano bori, te da ste sami zaslužni za sopstveni dobar materijalni status ili položaj koji imate u društvu.

Sa druge strane, kada u svom snu vidite veliki broj buba koje su „u grupaciji“, to ima simboliku da ćete ili dobiti veliko unapređenje, ili da ćete steći neki novac i veliko bogatstvo, bilo da je to ili neko porodično nasleđe ili novac koji je poštenim radom zarađen. 

Sanjati da vas je ujela buba 

Ukoliko vas je u snu ujela neka neotrovna buba, to je simbol skorih nevolja ili velike nemaštine na javi, te da ćete ili izgubiti novac ili ugled koji ste imali u „očima“ drugih ljudi.

Ako vas je pak u snu ujela otrovna buba, te strahujete za svoj život, to može da znači da na javi imate veoma opasne neprijatelje koji će pokušati da vas na sve načine ugroze i sabotiraju, i da baš treba da povedete računa o tome sa kime se družite i kome se poveravate i kome verujete. 

Sanjati da vam bube „piju krv“ 

Ako vam u snovima bube „sisaju krv“, a vi to uopšte ne osećate, već ste sasvim bezbrižni i uopšte nemate nikakav strah, to simbolizuje da će da vas izda osoba kojoj na javi veoma verujete i da će to vrlo loše da se odrazi na vaš poslovni ili privatni život.

Prema drugom tumačenju, situacija u kojoj vam bube „piju krv“ u snu, a vas to veoma boli, ili vi pak vidite rane ili samu životinju koja vas povređuje, znači da vas na javi neko iskorišćava i da će da vam nestane novca ili da ćete imati svađe i nesuglasice sa svojim emotivnim ili pak bračnim partnerom, te sa nadređenima na poslu ili sa članovima najuže porodice. 

Sanjati kako vas napadaju bube 

Kada vas u snu napadaju bube, koje su uporne u nameri da vas ujedu ili da vas na neki drugi vrlo agresivan način ozlede, na javi takav san simbolizuje vaše podsvesne strahove od svakodnevnih obaveza i potencijalnih problema sa kojima se susrećete ili borite, te da je poželjno da sebe malo i preispitate i da pokušate da smanjite stres i da se od nečega ili nekoga distancirate i odmorite. 

Sanjati da ste ubili bubu 

Kada ste u svom snu ubili bubu koja vam nije smetala, i koja je bezopasna i koja je u neku ruku i korisna, to znači da ćete se na javi poneti vrlo bezobzirno prema nekome, te da ćete povrediti ili i uvrediti nekim svojim rečima ili postupcima, osobu koja to uopšte nije zaslužila.

Sa druge strane, kada u svom snu ubijate bubu koja pokušava da vas ujede ili koja je vrlo opasna, to se tumači kao vrlo povoljan period koji vam uskoro sledi ili na poslovnom ili pak na privatnom polju, te da ćete se rešiti nekih nedoumica ili sumnji i da ćete imati velike uspehe ili dobitke ili u ljubavi ili u poslu. 

Sanjati da vam je buba ušla u uvo ili u usta 

Ako vam je u snu neka buba dok ste spavali ušla u usta ili u uvo, to je znak da ćete ili izreći ili da ćete vi čuti neku neprijatnu vest, a koja će vas veoma povrediti ili kojom ćete vi nekoga sasvim i vrlo nepravedno povrediti, ili da ćete biti predmet nečijeg ogovaranja i podsmeha. 

Sanjati da jedete bube 

Ukoliko u svojim snovima, jedete žive bube i ukoliko vam to i u snu izaziva gađenje i nelagodu, na javi je to simbol vašeg suočavanja sa veoma neprijatnim situacijama i velikim izdajama, ali da ste vi to na neki način i očekivali, te da ste spremni da se sa svim nevoljama suočite jer ste svesni da ste sasvim u pravu i ne sumnjate u svoju pobedu i pravednost.

Sa druge strane, ukoliko su vam u snu usta puna buba, a koje ste vi prinuđeni da progutate i to na vas pak ne ostavlja nikakav utisak nelagode ili odvratnosti, znači da ćete na javi pobediti neke baš opasne neprijatelje, ili da ćete nekoga „saterati u ćošak“, i zahtevati objašnjenje za neistine ili laži koje neko o vama govori i kojima vas ugrožava u bilo kom životnom aspektu.

Sanjati da ste se pretvorili u neku vrstu bube 

San u kome ste se vi pretvorili u neku bubu koja je opasna i velika, simbolizuje da ste vrlo jaki i spremni da se borite za pravdu i istinu, te da ćete se suprotstaviti svima koji pokušavaju da vam učine nešto na štetu.

Međutim, ako ste se u snu pretvorili u neku malu bubu i imate strah da će vas svakog trenutka neko „zgaziti“ i ubiti, simbol je na javi vaših velikih strahova od života uopšte, te vaše velike ili nesigurnosti u sebe ili sklonosti da odustajete olako od nečega za šta ste se borili ili nekoga čija je naklonost i ljubav trebala da vama „pripadne“. 

Sanjati da su se bube „uvukle“ ispod vaše kože 

Ukoliko vam u snu veliki broj buba gamiže ispod površine kože, a vi njih ili ne vidite ili vidite samo njihove pokrete te osećate nelagodnost i „mravinjanje“, znači da se od nekoga ili nečega vi bojite ili skrivate, te da ste uplašeni prethodnim lošim i negativnim iskustvima u velikom strahu od neizvesnosti koju vam budućnost donosi, i da ne znate šta od nekoga možete da očekujete.

Još jedno od mogućih tumačenja pomenutog sna, može biti i vaše veliko nezadovoljstvo ili stid koji osećate zbog nekih svojih postupaka, te da se skrivate od sebe ili od drugih, i da se pak vrlo dugo pretvarate da ste nešto što niste, a kako biste se ili prilagodili ili pak ostavili na druge ljude neki dobar i pozitivan utisak, ali da će vaša pretvornost i laži vrlo brzo biti razotkriveni. 

Sanjati kako vam po telu gamižu bube 

Kada vam u snu po telu gamiže vrlo veliki broj buba, koje vas ne ujedaju već vam samo stvaraju osećaj straha ili neprijatnosti, na javi to simbolizuje neki skorašnji veliki sukob ili svađu u kojoj ćete vi biti okrivljeni i kritikovani, bilo da ste u pravu ili da ste pogrešili, te da treba da budete obazrivi šta radite i šta govorite, kako to ne bi izazvalo neke nesporazume i kako ne biste bili vi izloženi velikom ruglu, podsmehu ili ogovaranjima. 

Sanjati bube u svojoj kosi 

Ukoliko su vam u snu bube ušle u kosu, a vi panično pokušavate da ih „istresete“ i oterate, na javi je takav san simbol neke vaše bezrazložne opterećenosti trivijalnim problemima, te pokušaja da se umešate u neku situaciju koja se vas lično uopšte ne tiče.

Pomenuti san ima i značenje da ćete u skorijoj budućnosti biti suočeni sa nekim veoma velikim i teškim brigama i problemima, i da će vam biti potrebno dosta truda i strpljenja, kao i lukavstva ili inteligencije da takve situacije rešite u svoju korist. 

Sanjati jednu ili više crnih buba 

Ako u snu vidite jednu ili više buba koje su crne boje, i kojima jasno vidite „telesnu konstituciju“ koja u vama izaziva osećaj gađenja, to je znak da na javi mogu da vas lako prevare neke osobe ili koje ste skoro upoznali, ili pak oni ljudi za koje ste verovali da imaju poštene i dobre namere, a za koje se ispostavilo da su vrlo podmukle i podle, i da su vam sasvim neiskreni ili lažni prijatelji. 

Sanjati velike bube 

Kada u svom snu vidite jednu veliku bubu, koja je sasvim nerealnih proporcija, to se na javi vrlo često odnosi upravo na vas i predstavlja vaš prevelik ego ili sujetnost koja vam u nekim stvarima veoma otežava, jer ste tvrdoglavi i ne umete da se prilagođavate i da popustite onda kada je takvo ponašenje potrebno ili pak apsolutno neophodno, te da vas to može koštati nekih ostvarenja ideja, ciljeva ili dugoročnih planiranja i truda koji ste uložili.

Sa druge strane, kada u svojim snovima visite veliki broj jako velikih buba, čija vas veličina ili plaši ili iznenađuje, to znači da ćete imati velike poslovne probleme ili da ćete osiromašiti, te se razvesti ili raskinuti dugogodišnju emotivnu vezu, zbog ličnih strahova od promena i napretka. 

Sanjati zelene bube 

Kada je neka buba koju ste u svom snu videli zelene boje, i kada ste njenom bojom u isti mah i opčinjeni i uplašeni, to simbolizuje da će na javi da vas olako „zavedu“ nečija laskanja ili dobar društveni položaj i bogatstvo, te da ćete biti vrlo zavidni i da ćete nelegalno ili nemoralno i sami pokušati da se brzo obogatite ili da steknete unapređenje ili dobar društveni položaj.

Prema sasvim suprotnim tumačenjima, san u kome vam se „prikazala“ zelena buba, na javi znači da ćete dobiti na igrama na sreću ili da vas očekuje iznenadno nasleđe i dobitak, ali da mu se baš i nećete posebno obradovati, jer ćete se zbog njega kajati ili ćete nekoga uvrediti i povrediti svojim novim „statusom“ i bogatstvom.

Loading...
loading...