Sanovnik brod – šta znači sanjati brod?

Brod je na javi simbol neke avanture ili pustolovine, te odmora i uživanja na „morskoj pučini“, i označava neka nova prostranstva koja se istražuju i otkrivaju, kao i druženje i upoznavanje novih ljudi, i često implicira neku želju za rasterećenjem i opuštanjem od svakodnevnih, i vrlo napornih obaveza i poslova, u koje se ulaže veliki trud, i koji su uzrok opterećenja i stresa.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati brod? 

Kada neko u svom snu vidi brod ili njime plovi, simbolika takvog sna zavisi od toga da li osoba koja sanja i uživa u plovidbi, ili se pak putovanja brodom plaši, te u zavisnosti od neke sasvim i konkretne situacije, značenja i tumačenja snova u kojima je dominantan motiv brod, mogu biti ili pozitivna ili pak veoma negativna i loša.

Sanjati da vi u svom snu vidite brod 

Ukoliko ste sanjali da u snu vidite brod, bez obzira da li je on veliki ili mali, te da li je prazan ili je pun putnika, ima na javi značenje da ste osoba koja je vrlo nepoverljiva i zatvorena, i da veoma teško sklapate neka nova poznanstva, jer ste sa ljudima sa kojima ste se družili ili poslovno blisko i sarađivali, nekad ranije imali vrlo negativna i loša iskustva, i sasvim ste introvertni i skloni da ili budete neljubazni, ili čak i drski u svojim „nastupima“ prema drugima.

Neki tumači snova navode da ovakav san može da označava i emotivnu neispunjenost i konflikte sa vašim partnerom, i da implicira da osobi sa kojom ste u vezi ili u braku uopšte ne verujete, i da u nju sumnjate, po pitanju vernosti ili poštenja prema vama.

Sanjati da ste u snu vi među putnicima na brodu i da ste spremni da „isplovite“ 

Ako ste sanjali sebe kako sa brojnim drugim putnicima plovite brodom, te da u tome uživate i/ili ste pronašli neki svoj mir i rasterećenje, taj san ima simboliku koja je na javi pozitivna, i znači ili da ste „željni“ velikih promena ili da ste spremni da se upustite u neke rizike i avanture, jer vam i vaš posao i okruženje uopšte, predstavlja nešto što vas ne ispunjava, i čini vas vrlo nervoznim ili opterećenim.

Pomenuti san implicira da ste osoba koja je nestalna i koja je vrlo „vedrog duha“, te da vam svaki i isti dan predstavlja monotoniju i dosadu, i da težite da sebi pronađete neke ciljeve i ideje koji će i da vas usreće, i da vam istovremeno i donesu uspehe i/ili materijalnu dobit.

Sanjati da se nalazite na brodu koji je iznenada počeo da tone 

Kada ste sanjali da ste na nekom brodu koji počinje da tone, a da je oko vas samo velika „vodena površina“ i da strahujete za svoj život, to na javi ima značenje da ste se uplašili nekih promena ili noviteta koji su neminovno „došli“ u vaš posao ili privatni životni aspekt, i da ste osoba koja voli sigurnost i stabilnost, pa vas tako sve „novotarije“ nerviraju, i unose vam veliki nemir i stres.

Sanjati da se nalazite na brodu koji je „udario u obalu“ i tako se i nasukao 

San u kome ste se u brodu na kome plovite, sasvim neočekivano nasukali na obalu, i osećate da i strepite od nepoznatog i da ne možete da se spasite jer ne znate gde se nalazite, ima na javi jasnu konotaciju, da ste osoba koja je sasvim nepoverljiva i sumnjičava prema nečijim namerama.

Ovakav san često ima „dvosmislenu“ simboliku na javi, i otnačava da vi ili ne pristajete na neke kompromise i ustupke, ili ste pak skloni da se sasvim prepustite, i da „krenete ili u nepoznato ili u nešto novo“, a bez želje i potrebe da znate krajnji ishod i efekat promena koje su i vas pogodile, i baš vas zadesile sasvim nespremno i neočekivano.

Sanjati da vi u snu skačete sa broda u vodu i pokušavate da se spasite brodoloma 

Ako ste sanjali da ste skočili u vodu, u nameri da se spasite sigurne nesreće i brodoloma koji je ili izvestan ili je „već počeo“, ima na javi značenje da ste sasvim spremni da se sa nekim sukobite ili da se pak suočite sa svojim problemima i strahovima, te da ste odlučni da istrajete i da se borite.

Po nekim drugim tumačenjima, ovakav san implicira neke poteškoće i prepreke koje vam skoro i predstoje, i da ste veoma iscrpljeni i nervozni zbog stalnih nevolja koje vas „prate“, te da stalno i strepite od novih problema i da vas nerviraju stalni pokušaji i nastojanja da se izborite za sebe i/ili za svoje ciljeve i napredak.

Sanjati da ste vi u snu pali sa broda koji se kretao velikom brzinom 

Ukoliko ste sanjali da set sasvim slučajno pali sa broda i da pokušavate da pozovete u pomoć sve one osobe koje vidite „na palubi“, ali da vas niko ne čuje i da vidite kako vam brod izmiče u dalj, taj san ima na javi simboliku vaše usamljenosti i osećaja da ste nevoljeni i da vas niko ne razume.

Naime, ako ste se našli sasvim sami u velikoj vodi, te pokušavate da se spasite i da prebrodite ili svoj strah ili da pronađete neki spas i oslonac, to na javi ima značenje da ste ostavljeni da se sami snađete u nekim neprilikama, i da uopšte nemate podršku i pomoć osoba koje ste smatrali bliskim i dobrim prijateljima, i da vas veoma „boli“ izdaja i razočarani ste što ste u nekoga imali toliko ili poverenje, i/ili prevelika očekivanja i nadanja.

Sanjati da ste na brodu koji „plovi po suvom“ 

Kada ste sanjali da se nalazite na nekom brodu koji umesto po vodi, „plovi“ po kopnu, te čujete i šum peska ili kamenje koje se pod težinom broda „lomi“, na javi ima značenje da ste pred nekim očekivanim završetkom „svoga puta“, te da ćete ili doživeti uspeh ili neuspeh, ali da će pak neka „faza“ u vašem životu neminovno da prođe, i da ste spremni na takav i normalan tok stvari.

Prema nekim drugačijim tumačenjima, ovakav san označava da ćete da se sukobite sa osobama ili koje su vam bliske ili sa kojima radite, i da ćete sa njima da prekinete svaki kontakt, jer su vas ili izdale, ili izneverile vaša očekivanja, i napustile vas u trenucima kada su vam bile najpotrebnije.

Loading...
loading...