Sanovnik brada – šta znači sanjati bradu?

Brada je generalno oduvek bila simbol muškosti, sazrevanja, odrastanja muškaraca i njihove spremnosti za vladavinu, ratovanja, ženidbu ili za neku ozbiljnost i zrelost u svakom polju života kao celine.

Međutim, po nekoj drugačijoj simbolici, osoba koja „nosi bradu“ skriva neke tajne ili pak prikriva svoje „pravo lice“, ili se pak smatra da su onikoji bradu redovno“uređuju“ lickavi i površni, te oni koji imaju neurednu i zapuštenu bradu su okarakterisani kao lenje osobe koje ne vode nikakve brige i koje su ili flegmatične ili sasvim „opuštene“ i nezainteresovane za sve oko sebe.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati bradu?

Kada neka osoba sanja bradu, tačna konotacija sna pre svega zavisi da li ga sanja muškarac ili žena, da li se radi o nekakvoj direktnoj ili konkretnoj osobi, te i nekoj situaciji ili se brada sanja sasvim „uopšteno“ i „ neodređeno“, pa su i tumačenja i „prenesena značenja“ sna već  shodno svim pomenutim činjenicama različita.

Sanjati da vidite u snu sebe sa bradom

Kada sanjate da vi u snu imate bradu, koju u realnosti ili ne volite ili je nemate, to označava da ste u zbilji vi osoba koja nema nikakvog samopoštovanja ili sigurnosti u sebe, te da iako priželjkujete uspeh i moć, vi niste ni dovoljno istrajni niti hrabri i energični da se u neke rizike upustite i da savladate sve prepreke ili probleme na koje naiđete.

Sanjati da vidite ženu sa bradom

Ženska osoba koja ima bradu na javi je simbol „cirkuske atrakcije“ ili nakaradnosti i nakaznosti, te grube društvene izopštenosti ili neprihvaćenosti, dok je pak vaš  san u kome ste videli neku žensku osobu koja ima bradu, simbol bolesti, gubitaka, neke velike žalosti ili pak skore smrti nekog od članova vaše najbliže porodice.

Sanjati da vidite neku osobu koju poznajete sa bradom

San u kome neka osoba koju na javi poznajete ima bradu, simbolizuje da ste vi osoba koja na javi ima velike strahove od ljudi koji vas okružuju, te da ste skloni nepoverljivosti u svoje prijatelje i da vas takve sumnje uznemiravaju, ljute ili vam stvaraju stres i osećaj besa i nemira.

Takođe, isti san može da implicira i da ste na javi vi vrlo brzopleta ili naivna osoba, a koja odluke od neke velike važnosti, donosi sasvim nepromišljeno, te da često pravite greške ili razne propuste.

Sanjati kako neko koga na javi ne poznajete ima bradu u vašem snu

Kada u snu vidite nepoznatu osobu sa bradom, to ukazuje da ćete da u javi čujete neke dobre i radosne vesti, te da vas očekuje iznenađenje u smislu nečijeg uspeha, unapređenja, te trudnoće, udaje ili nekog bogatstva i sticanja moći i ugleda.

Sanjati da vidite starca sa sedom bradom

San u kome vidite starca sa sedom bradom, označava da vas u realnosti očekuju neke velike nevolje i prepreke, ali koje ćete uspeti da savladate ako budete sasvim pribrani i razumni, te da će vam se rad i trud isplatiti.

Ovakav san takođe može da implicira da ste vi sasvim emotivno iscrpljeni i da su vam brak ili veza zapali u krizu, te da treba da pokažete kompromise, strpljenje, razumevanje i veru u partnera.

Sanjati da vidite mladog momka sa crnom bradom

Kada mladić u vašem snu ima vrlo gustu i crnu radu, takav san je na javi simbol da ćete uskoro ostvariti poznanstva sa nekim osobama koje će da vas na prvi „pogled“ oduševe i da će vam njihovo poznanstvo veoma prijati,ali i da ćete se u te iste ljude veoma brzo i razočarati i da će vam druženje sa njima postati napor ili da će vam izazivati osećaj teskobe i sputanosti.

Sanjati da vidite mladog muškarca sa sedom bradom

San u kome vidite mladića sa sedom bradom, ima na javi negativnu simboliku i označava da ćete uskoro vi biti razotkriveni i da će sve vaše tajne izaći na videlo, te da vas očekuje vrlo težak i loš period, a koji će biti prepun tuge, briga, patnji, ljutnje ili nepoverenja u drage prijatelje ili bliske osobe.

Sanjati kako vidite nekoga ko brije bradu ili je „uređuje“

Ako sanjate da neka druga osoba brije ili na neki način „uređuje“ svoju bradu, to simbolizuje u zbilji da će da vam se desi neki neočekivani gubitak ili da ćete da se teško razbolite ili da ćete imati neku nezgodu.

Sanjati svoju ili tuđu lepo oblikovanu i kratku bradu

Kada u snu vidite da je ili vaša ili tuđa brada vrlo lepo oblikovana ali kratka, na javi je to simbol vašeg vrlo jakog osećanja uskraćenosti za neku vrstu nagrade koja vam sleduje, te se osećate vrlo besno ili tužno i ljuto ili razočarano, te san ne tako retko implicira i neke potencijalne i skore gubitke, poniženja ili veliko siromaštvo.

Sanjati kako na sebi vidite ili kako imate vrlo dugu bradu

Ukoliko vam je u snu brada veoma duga, te se „vuče po podu“ ili se vi o nju saplićete, na javi je takav san simbol velikog poslovnog uspeha, kao i finansijskih dobitaka u formi nasleđa ili pak dobitaka u igrama na sreću ili u nekoj vrsti „kocke“ i rizičnih ali isplativih ulaganja.

Sanjati „na sebi“ bradu snežno bele boje

Kada vam je u snu brada snežno bela i vi izgledate sebi u snu kao „Deda Mraz“, u realnosti to označava da ste ili osoba koja je vrlo moćna i ugledna u društvu, te uspešna u poslu i na privatnom planu jednako i u istoj meri.

Međutim, drugačije tumačenje istog sna može da implicira da ćete se na javi suočiti sa nekim gubicima, tugom, patnjom i bolom, te da vas očekuju neki problemi i nevolje u svakom smislu i u svakom aspektu.

Sanjati kako vam je brada crna kao „ugarak“

Ako vam je u snu brada sasvim crna, to na javi obično označava da ćete ostvariti neku vrlo veliku i lepu materijalnu dobit, bilo putem nasledstva ili pak nekim pametnim investicijama ili napornim radom na svom poslu.

Sanjati da vam je brada neuredna ili neočešljana u snu

Kada vam je brada u snu neuredna u bilo kom smislu te reči, takav san na javi simbolizira da ste barem u buduđem periodu „oslobođeni“ svih briga, te da vas očekuje i dobro zdravlje, te i prosperitet u poslu ili u ljubavi, odlična zarada te i mir i harmonija, i uopšteno jako povoljan i dobar period koji je pred vama.

Sa druge strane, kada vam je u snu brada neočešljana, to simbolizuje na javi veselje i radost u narednom periodu, te uspeh i napredak u svemu što budete radili, kao i velike emotivne uspone i ljubav koja zaista „cveta“ i koja vas ispunjava i usrećuje.

Sanjati da imate dugu i vrlo lepo negovanu  i urednu bradu

Ako u snu imate veoma dugačku ali takođe vrlo urednu i sasvim lepo negovanu bradu koja nije niti malo neuredna, razbarušena ili prljava, te ste na nju ponosni, takav san na javi implicira da ste osoba koja je ili vrlo poštena i vredna ili istrajna i uporna u svojim ciljevima, i da ćete sopstvenim trudom uspeti da postignete mnogo, i da ostvarite veliko bogatstvo, moć i prestiž.

Sanjati kako u snu brijete svoju bradu

Ukoliko u svom snu vidite sebe kako brijete bradu, na javi je to simbol velikih briga i nemira i označava da ste uplašeni za svoje najbliže, te da strahujete od gubitaka na svim životnim poljima i da ne umete da se suočite sa nedostatkom novca ili ljubavi, te da vas plaši izdaja od strane prijatelja ili članova porodice.

Sanjati kako vas u snu neko vuče za bradu

Kada vas u snu neko namerno „vuče za bradu“, u realnosti to ima konotaciju da se sa vama neko poigrava ili da vam se ruga i podsmeva, ali može često da implicira i vaš strah od neuspeha ili gubitka radnog mesta, te gubitka novca, ugleda, moći ili bojazan od neke prevare ili izdaje od bliskih osoba.

Sanjati kako vam u snu veoma brzo raste brada ili kako u nju „zarastate“

Ako vam u snu brada vrlo brzo raste, te vi vidite da i kada se tek obrijete ona ubrzo ponovo počinje da „izniče“, na javi to obično implicira vaše uspehe i napredak kako u poslu, tako i u emotivnom polju, ako ste vi osoba muškog pola te sanjate ovakav san.

Sa druge strane, kada žena sanja da joj u snu raste brada, na javi je to simbol njenih ličnih bojazni i briga ili strahova od bolesti, razvoda braka, prevare ili izdaje od strane prijatelja ili emotivnog partnera, te da stalne strepnje ne dozvoljavaju da se ona opust i da se oslobodi stresa.

Sanjati kako češljate ili šišate svoju bradu, te je lepo uređujete i oblikujete

Kada u svom snu vrlo pažljivo i često vidite sebe kako svoju bradu češljate ili je na drugi način negujete i ulepšavate, na javi je taj san simbol da vi imate puno zavidnih i ljubomornih osoba u svom okruženju, ali koje vam nikako ne žele dobro i koje su „povređene“ vašim uspesima i ugledom u društvu.

Pored toga isti san često implicira da je baš poželjno da se distancirate od onih koji su zlobni, te koji vas namerno ili sputavaju ili žele da vam na svaki način napakoste, te i da vam naruše poštenje i čast koji vas „krase“.

Loading...
loading...