Sanovnik bolest – šta znači sanjati bolest?

Bolest je na javi simbol nekih poteškoća i realnih tegoba, te označava probleme i nevolje, kao i strah za sopstveni ili tuđi život, i tako implicira neke brige, stres, uznemirenost i osećaj nemoći i „poraza“, ukoliko je bolest neizlečiva ili je vrlo teška i hronična.

Kada je neko bolestan, njemu je ozdravljenje i oporavak prioritet, te je sasvim rasejan i ne uspeva da se fokusira na ostale spekte svog života, pa bolest može da bude i sinonim za nespokoj, nemir, opterećenje, i nedostatak volje za rad ili za sreću i uživanje u svakodnesvnim „malim stvarima“.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati bolest? 

San u kome je poremećaj sopstvenog ili nečijeg tuđeg zdravlja prioritetan i dominantan motiv, ili je čest kod osoba koje su realno i bolesne, ili koje imaju strah da se ne razbole ili da se ne zaraze, te takođe označava i brigu i nemir, ako je neki član bliže porodice oboleo, te se osoba koja bolest sanja o njemu stara i neguje ga svakodnevno, i takve svoje probleme projektuje i u snove.

Tumačenje i značenje sna u kome bolest predstavlja osnovni motiv, biće u daljem tekstu bliže ili jasnije objašnjena, a shodno nekim konkretnim situacijama u kojima se određena bolest i sanja.

Sanjati bolest kao vid poremećaja u širem smislu reči 

Ako sanjate neku bolest uopšte, bez obzira ko je bolestan u vašem snu, te da li je bolest i zarazna ili je pak u pitanju neki sistemski poremećaj, i da li je sama bolest izlečiva ili je smrtonosna, ima u javi značenje da vas očekuje vrlo nepovoljan i težak životni period, koji će biti ispunjen teškim i preprekama ili problemima, i da ćete da se pomučite dok pronđete rešenja i sebe „izbavite“, i/ili takav period uspete da prebrodite, i da se opet „povratite u normalne tokove“.

Sa druge strane, pomenuti san može da označava i da je pametno da se pripazite, da ne zapadnete u neka velika iskušenja ili neprilike u svakom aspektu svog života, te i da obratite pažnju na svoje zdravstveno stanje, jer postoji velika mogućnost da se vi razbolite i/ili da se nekako i povredite.

Sanjati da ste u snu vi bolesni 

San u kome ste vi oboleli od neke bolesti, ima konotaciju da ste vrlo neoprezni i povodljivi, kao i da previše verujete osobama iz svog okruženja, ili da sa nekim ko vam je blizak možete da imate i velike sukobe i svađe, zbog problema u komunikaciji i suprotstavljenih stavova i mišljenja.

Po nekim tumačenjima, ovakav san može da označava vašu brigu i nemir zbog podsvesnog straha od sopstvenog poremećaja zdravlja, te je preporučljivo da uradite neke kontrolne i preventivne ili analize ili preglede, kako biste bili sigurni da ste sasvim zdravi i da nemate neki „skriveni“ ili pak nejasni simptom oboljenja.

Sanjati da je u vašem snu bolesna neka osoba koju ne poznajete 

Ukoliko ste sanjali da je u vašem snu bolesna neka vama nepoznata osoba, te ste vi realno za nju i zabrinuti, ali se ne opterećujete previše, i više je u pitanju vaša ljudskost i potreba da pomognete, u javi ima implikaciju da ste u nekim vrlo teškim i nezgodnim problemima, koji vam stvaraju baš i velike brige i stres, te da niste sasvim i dovoljno sigurni u sebe i u svoje kvalitete, i skloni ste da se preispitujete i dvoumite, i tako samo sebi otežavate, i dodatno „nagomilavate“ muke i nevolje.

Međutim, prema nekim tumačima snova, ovakav san može da često označava da ste u zbilji dosta „negativni“ i potišteni, te i previše umorni i da osećate teskobu i opterećenje nekim situacijama ili događajima nad kojima nemate kontrolu, i da vas vrlo nervira i vaša nesposobnost da promenite i da prebrodite neke poteškoće, jer ste preterano nesigurni i uplašeni, od krajnjeg ishoda i rezultata.

Sanjati da je u vašem snu bolesna osoba koju na javi i poznajete 

Kada ste sanjali da je u vašem snu bolestan neko koga uistinu i poznajete u realnom životu, te ste i uplašeni i sasvim zabrinuti za stanje svog poznanika, i trudite se da mu olakšate i pomognete, na javi to ima simboliku da ste nekoga nesvesno povredili ili uvredili, i da se zbog postupaka kajete i da imate potrebu da se sa nekim ko vam je važan, i pomirite i da se iskreno i izvinite za svoje loše ponašanje, ili pak za svoje „grube“ reči, koje su nekome donele nemir i neprilike.

Sanjati da vi u snu bolujete od neke neizlečive bolesti 

Ako ste sanjali da ste u snu veoma teško bolesni, te da vam „nema leka“, i da je smrt izvesna ili je sasvim „blizu i da je neizbežna“, ima u realnosti implikaciju da ste skloni da se sažaljevate, i sebe previše „štedite“, i da ste neko ko je naviknut da u svakoj neprilici ima dobru „zaleđinu“, pa kada podrška i pomoć ljudi koji su vam oslonac izostane, vi se uvek loše snalazite i dodatno pogoršate vašu i tako neizvesnu i tešku životnu situaciju.

Međutim, po nekim sanovnicima i sanjaricama, ovakav san može da ima konotaciju da ste osoba i rasipna i previše bahata, te da ćete imati u bliskoj budućnosti velike finansijske probleme, kao i da ćete da se zadužite kod svojih poznanika i prijatelja, i da ćete pozajmljeni novac teško i mučno vi njima uspeti da na vreme i vratite, te i da tako časno i pošteno održite svoju „datu reč“.

Sanjati da su u vašem snu svi oko vas bolesni i da ste zabrinuti da se i vi ne „zarazite“ 

Ukoliko ste sanjali da su svi oko vas oboleli od neke vrste zarazne bolesti, i da su stalno u vašoj blizini, te se vi sasvim bojite i uspaničeni ste za svoje zdravlje, ima na javi značenje da ćete biti u nekim vrlo nepovoljnim okolnostima, ili da ćete čuti neke vesti koje će da vam nanesu bol i tugu, te da ćete dugo biti sasvim bezvoljni i neraspoloženi da bilo šta radite, ili da se nekako rasteretite.

Sanjati da je neka vama bliska i draga osoba veoma bolesna 

Ako ste sanjali da je teško bolesna neka vama draga i vrlo bliska osoba, koja je ili vaš prijatelj, ili emotivni partner, te član vaše porodice, ima na javi simboliku da ste zaista zabrinuti za nekoga ko vam je važan, i da se trudite da mu posvetite više pažnje i ljubavi, jer ste u strahu od gubitka i/ili skore smrti, nekoga koga sasvim iskreno i mnogo volite.

Po nekim drugim tumačenjima istog sna, on može da predstavlja neki vid vašeg oporavka i baš skorog napretka, a posle perioda potpune „stagnacije“ i nazadovanja, te da implicira da će se ili opasnost ili neke neprilike od vas „udaljiti“, i da ćete napokon biti rasterećeni i bezbrižni u svom životu.

Loading...
loading...