Sanovnik bivši dečko – šta znači sanjati bivšeg dečka?

Bivše ljubavi su nekada razlog velike tuge, posebno u tinejdžerskom periodu, ali nekada su i znak dobrog izbora i olakšanja ako su u pitanju osobe koje su nas u životu sputavale ili nam bile razlog za tugu i bol.

Bivši momak je kako se u žargonu i kaže „bivši sa razlogom“, ali je pak prelazni period između ljubavi i stanja potpunog „prebolevanja“ osobe sa kojom ste bili bliski, u ovom slučaju momka sa kojim ste delili sve lepe i ružne trenutke, vrlo bolan i različito dugo traje, te za žene koje su ostale same, bivši momak može biti simbol praštanja, promena, sazrevanja, spoznaje svojih osećanja ili prekretnice i rešenja nakih ličnih nedoumica i unutrašnjih sukoba.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati bivšeg dečka? 

U snovima se bivši dečko najčešće pojavljuje kod onih ženskih osoba koje su u skorije vreme ili proživele bolan raskid neke dugotrajne te turbulentne emotivne veze, ili pak kod devojaka koje su u podsvesti još uvek duboko zaslepljene ljubavlju prema svom bivšem dečku, te kako to sebi i/ili drugima na javi ne mogu da priznaju, to se projektuje u njihove snove, pa se vrlo različito tumači i analizira.

Sanjati da vidite u snu svog bivšeg dečka 

Kada ste u snu videli svog bivšeg dečka, ali sa njim niste razgovarali već ste prilikom slučajnog susreta samo prošli pored njega, na javi simbolizuje vašu nespremnost da osobu sa kojom ste bili u vezi prebolite ili zaboravite, jer je suviše često viđate na javi, te vas to asocira na sve zajedničke lepe trenutke.

Sa druge strane, san u kome ste videli bivšeg dečka, može da se protumači i kao spremnost da vi raščistite sa prošlošću i da krenete dalje, te da ste bivšem dečku koji vas je povredio ili prevario na bilo koji način spremni da iskreno oprostite i da sa njim čak ostanete u prijateljskim odnosima.

Sanjati da ste se pomirili sa bivšim dečkom 

Ukoliko ste sanjali da ste se pomirili sa svojim bivšim momkom, to je na javi simbol da ste sada sasvim spremni da se prepustite nekim novim emocijama i novim ljubavima, te da se osećate vrlo lepo i zadovoljno sobom, jer ste uspeli da iza sebe ostavite vrlo negativan period i da vas prošlost više ni na koji način ne uznemirava i ne sputava.

Međutim, prema nekim drugim tumačenjima snova, san u kome ste se pomirili sa svojim bivšim momkom, te ste vi inicirali obnavljanje emotivne veze, predstavlja odraz vašeg podsvesnog i jako izraženog osećanja usamljenosti, te i spremnosti da se vi i u stvarnosti vratite svom bivšem dečku ako se on iskreno pokaje za neke svoje greške i zamoli vas za oproštaj i „drugu šansu“. 

Sanjati da se svađate sa bivšim dečkom u snu 

Ako se u snu svađate sa svojim bivšim momkom, te vas ta svađa vrlo rastužuje i uznemirava, to na javi simbolizuje vaše realne nemire i preveliku patnju zbog skorašnjeg raskida, te i potrebu da se osamite i izolujete od drugih, a kako biste uspeli da sebi „objasnite“ razloge kraha vaše veze ili da sebe „ubedite“ da ste dali svoj maksimum i da vi nemate nikakvog udela i krivice u tome što je emotivni odnos prekinut.

Sa druge strane, san u kome ste u žučnoj raspravi sa svojim nekadašnjim dečkom, može da znači na javi vrlo skorašnju novu ljubav, te veliku sreću i idiličan i harmoničan odnos sa vašim novim emotivnim partnerom, koji će učiniti da sasvim prebolite staru ljubav i da se pored njega osetite sasvim posebno i jedinstveno. 

Sanjati da vas bivši dečko još uvek voli i da želi da se pomirite 

Ako vas u snu bivši dečko moli da se pomirite i da obnovite svoju romansu, te vam priznaje da vas nije preboleo i da samo vas još uvek voli, na javi je to simbol da vas je osoba sa kojom ste raskinuli vezu veoma povredila i rastužila ili razljutila, te da još uvek niste u stanju da preko toga i „pređete“ i da ne možete da svom bivšem momku oprostite ni da zaboravite sve ono što je lako dovelo do „pucanja“ ljubavi i kraha emotivnog odnosa.

Sa druge strane, ovakav san može da se protumači i kao vaša velika patnja za bivšim dečkom na javi, te osećaj potpune emotivne praznine i nespremnosti da ponovo razmišljate o novim vezama i ljubavima, jer su vaše „rane još uvek vrlo sveže i bolne“. 

Sanjati da vaš bivši dečko ima novu devojku 

Ukoliko ste sanjali da vaš bivši momak u snu ima novu devojku, a koju vi ne poznajete, taj san je prema mišljenjima stručnjaka iz oblasti psihijatrije ili psihologije, rezultat podsvesnog i bolnog prihvatanja činjenica o raskidu veze i privikavanju na novi način života i funkcionisanja.

Međutim, ukoliko ste sanjali da vaš bivši dečko u snu ima novu devojku, a koju vi na javi odlično poznajete ili je čak u pitanju vaša bliska prijateljica ili rođaka, to je simbol vaše ljubomore i jako teškog prihvatanja realnosti, kao i straha da vas dečko nikada nije iskreno voleo ili da vas je pak i varao sa drugim devojkama dok ste bili u vezi. 

Sanjati da niste preboleli bivšeg dečka i da u snu zbog njega plačete 

Kada sanjate kako još uvek volite svog bivšeg dečka i kada zbog raskida za njim plačete u snu, to je u zbilji ili znak da je takvo „činjenično stanje i na javi“, te da je podsvest projektovala istinu iz realnosti u san, ili sa druge strane označava da ste „odbolovali“ raskid i da ste spremni da idete za svojim novim šansama i da potražite nove ljubavi i sreću. 

Sanjati kako se u snu ljubite sa svojim bivšim dečkom 

Ako se vi u snu ljubite sa svojim bivšim dečkom, te ste zbog toga vrlo srećni i mislite da ste se time i pomirili, to je na javi simbol nekog vrlo lepog predstojećeg perioda, u kome ćete ili dobiti vrlo lepe vesti ili doživeti vrlo prijatno iznenađenje, ili pak znak da ćete se iskreno zaljubiti u onu osobu koju dugo smatrate prijateljem i koja vam je uvek bila „rame za plakanje“ i nikada je niste ni smatrali „kandidatom“ za potencijalnog emotivnog partnera.

Sa druge strane, san u kome se ljubite sa svojim bivšim dečkom, ali osećate ili kajanje ili pak stid zbog toga, na javi simbolizuje obično da će se veoma pogoršati neki vaši lični prijateljski ili bitni porodični odnosi, i to pre svega zbog vaših pogrešaka i propusta, te nespremnosti da se suočite sa sobom i da prevaziđete svoju tvrdoglavost i samoživost. 

Sanjati kako je vaš bivši dečko teško bolestan ili je umro 

Ako je u vašem snu vaš bivši dečko teško povređen ili je umro, a vi ne znate ko ga je povredio ili ste svesni da je u pitanju neko koga ne poznajete, to je na javi pak simbol njegovog vrlo dobrog zdravlja ili dugog i srećnog života, koji mu vi ovakvim snom simbolično „priželjkujete“.

Međutim, ako je u vašem snu bivši dečko umro „od vaše ruke“, odnosno da ste ga vi sasvim lako i sa jasnom namerom ranili ili ubili, to simbolizuje vašu veliku želju da u zbilji raščistite sa svime što vas vezuje za prošlost, te označava neku novu ljubav, te i mogući brak ili pak vaše skorašnje i potencijalno ostvarivanje u ulozi majke.

Sanjati da ste se udali za svog bivšeg dečka 

Ako ste se u snu udali za svog bivšeg dečka, i u tom braku nikako niste srećni i zadovoljni, to simbolizuje vašu usamljenost i potrebu da se osećate voljeno i paženo i na javi, ili pak želju da otpočnete sasvim novi život, ali vam sećanja na prošlost to nikako ne dopuštaju.

Sa druge strane, ako ste se u snu udali za svog bivšeg dečka, sa kojim ste se prethodno pomirili, te ste vrlo srećni i zadovoljni, znak je da vas uskoro očekuju vrlo velike neprijatnosti ili nevolje i da ste pod rizikom da izgubite nekoga ili nešto do čega vam je veoma stalo, te da vam pak sledi i period teških patnji i tugovanja na javi.

Loading...
loading...