Sanovnik bela boja – šta znači sanjati belu boju?

U „umetničkim krugovima“ te i po naučnim obrazloženjima, „bela“ nije prava boja, i ona nastaje kao skup svih nijansi koje postoje u „duginom spektru“, odnosno nastaje kao krajnji rezultat mešanja svih postojećih „osnovnih i izvedenih“ boja.

U realnosti, bela boja simbolizuje nevinost, poštenje, čast i dobrotu, te se osdnosi na nešto što je vrlo svetlo, čisto, „sveto“, lepo, blagorodno i „bezgrešno“, ili pak simbolizuje decu, radost, sreću i bezbrižnost i mir ili harmoniju u životu uopšte.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znai sanjati belu boju?

Kada u snovima dominira „belina“ ili se pak belo vidi kao deo neke situacije ili događaja koji je konkretan ili vrlo „jasan“, to označava vrlo raznovrsne „prenesene“ simbole, a u skladu sa time da li se belo pak vidi samo kao boja, ili su belo obojeni neki predmeti, ljudi, odeća, priroda ili sami snovi u kojima se od beline ništa i ne „razaznaje“ jasno.

U nastavku teksta pročitajte šta znače snovi u kojima se pojavljuje bela boja.

Sanjati da u snu vidite belu boju

Ukoliko u svom snu vidite belinu uopšte ili pak „belu boju“ koja je izvan neke konkretne situacije, na javi takav san označava da ste osoba koja se stalno usavršava i napreduje.

Takođe, ovakav san može da znači da u nekom smislu „odrastate“ i da ste sazreli u nekim svojim velikim odlukama i ambicijama, kao i da ste spremni da radite nešto dobro i da pomažete drugima, i da će vama to da donese veliko poštovanje ljudi iz vašeg okruženja, pa da ćete biti vrlo hvaljeni i cenjeni.

San o beloj boji, može takođe da znači na javi, da vi imate i želju i potrebu da se sasvim promenite, i da preduzmete neke drastične i radikalne promene, ili da donesete neke odluke koje će da vam u početku budu ili neprijatne ili teške, ali da ćete upravo nakon perioda koji vam bude jako naporan i „trnovit“, da dođete u stanje savršenog mira i da postignete sve što ste zamislili, te da se opustite i živite bez stresa ili oslobođeni od svih briga.

Sanjati kako su neki upotrebni predmeti u vašem snu obojeni u belo

Kada su svi predmeti koje u svakodnevnici upotrebljavate sasvim beli, na javi takav san označava da je potrebno da se preispitate, i da vas san upozorava da imate neke lažne prijatelje, te i da iako ste sasvim „čisti“ i čestiti, možete da lako izgubite ugled i poštovanje jer vas neke osobe namerno sabotiraju i kvare vam poziciju koju ste sa mukom u društvu stekli, samo sa sopstvenim radom i trudom.

Sanjati kako je priroda koja vas okružuje sasvim „obelela“

Ukoliko u svom snu vidite da je sve oko vas belo, te da je drveće, zemlja, nebo i uopšte sva priroda koja vas okružuje bele boje, a da pri tome nije ni zimsko doba niti je pao sneg, na javi ima vrlo negativnu i/ili lošu simboliku, i označava neke velike nevolje, tugu, gubitke uopšte ili pak bolesti i smrt dragih osoba iz vašeg okruženja.

Sanjati beli dim ili maglu u kojoj se ne vidi i ne raspoznaje ništa

San u kome vas okružuje veoma gusta magla ili „beli dim“, te vi ne razaznajete ni gde se nalazite ni kuda treba da krenete, označava na javi da ste se sasvim pogubili u nekim nerealnim željama ili ambicijama, te i da ćete sigurno da napravite neke velike greške u svom radu, jer ste nesvesni realnosti i jer ste sasvim „zaslepljeni“ idealima o moći i bogatstvu, kao i željom da ostvarite dobru poziciju i društveni položaj i/ili veliki ugled.

Sanjati kako vam je obuća ili odeća u snu sasvim bele boje

Kada su vam u snu odelo i/ili cipele koje nosite sasvim bele boje, na javi to simbolizira neku veliku tugu ili označava da ćete zbog gubitka ili bolesti vama bliske osobe da „padnete“ u depresiju i da sasvim klonete duhom.

Sa druge strane, po tumačenjima sanovnika, pomenuti san može da označava i potencijalni brak ili novu vezu, te neka iznenadna putovanja ili nova poznanstva ili prijateljstva koja ćete da steknete vrlo uskoro.

Sanjati da su sve životinje koje u snu „vidite“ bele boje

Ako u svom snu sve životinje koje vidite imaju belu boju, te su vam snom sasvim dominirali beli vuk, beli medved, beli miš, beli zec, bela lisica ili beli konj, na javi je takav san simbol da možete da očekujete u suštini neke vrlo dobre vesti i srećan i radostan period koji sledi, a koji je pak ispunjen dobrim zdravljem, bogatstvom i poslovnim napretkom, te i srećom u braku ili emotivnoj vezi.

Međutim, po nekim drugim tumačenjima brojnih sanjarica ili sanovnika, konkretna simbolika sna zavisi u suštini od toga koju ste tačno životinju u beloj boji i sanjali, pa tako nekada san može da se protumači na „dobro“, a nekada kao nešto veoma negativno ili loše.

Sanjati da vam je lice sasvim belo ili da vidite osobu koja je „pobelela“ u licu

San u kome ste sebe videli „belog lica“ označava na javi ili da ste sasvim čestita i poštena osoba koja pak nema nikakvu „mrlju“ u svojoj karijeri ili u životu, ili da ste vrlo plemeniti i prizemni i da se nikada neće dogoditi da nekome učinite nepravdu ili nekakvo zlo.

Sa druge strane, kada sanjate kako je nekoj drugoj osobi u vašem snu, lice ili obojeno u belo ili je sasvim „prebledelo“, na javi to simbolizuje neke vaše velike strahove ili sumnje da ćete pogrešiti i da ćete biti ili izloženi podsmehu ili ogovarajima, i da ste sasvim svesni da ste pogrešili, pa belina vašeg lica označava ili da ste pogrešku napravili slučajno, ili da se zbog nje iskreno kajete.

Loading...
loading...