Sanovnik beba – šta znači sanjati bebu?

Beba ili novorođenče, simbol je novog života i sreće i radosti, ali i nevinosti, krhkosti, nežnosti i zavisnosti od pažnje i ljubavi roditelja ili osoba koje su zadužene da se o njoj staraju (dadilje, vaspitačice).

U nekim tumačenjima snova, beba predstavlja našu spremnost da prihvatimo neke promene i da otvorimo „novo poglavlje“ u svom životu, ili se pak tumači kao potencijalna lepa vest, novost, ili radostan događaj te neočekivana sreća i zadovoljstvo.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati bebu? 

Jedan od najčešćih motiva u ljudskim snovima, jeste novorođenče ili beba, i on pak predstavlja ili podsvesnu i veliku želju za potomstvom, ili je simbolika nekih velikih promena koje nas u bliskoj budućnosti očekuju.

Sanjati da ste videli bebu koja je tek rođena 

Kada u svojim snovima vidite bebu koja je tek rođena, to simboliše neku sasvim neočekivanu promenu kojoj ćete se veoma obradovati ali koju uopšte niste očekivali, i zbog koje će vam osobe iz okoline veoma zavideti ili vas ogovarati.

Ukoliko planirate proširenje porodice sa svojim bračnim partnerom, videti u snu tek rođenu bebu, ili je znak da će vam se uskoro ispuniti želja da se ostvarite u ulozi roditelja, ili da ćete pak biti vi kum ili kuma nekome ko se tek porodio.

Sanjati da vidite u snovina veluku odnosno malo „stariju“ bebu 

Kada u snu vidite bebu koja je malo odrasla, ali ne hoda i ne govori, to znači da ćete imati neke veće životne promene koje i ne moraju nužno biti dobre po vas ili vaše najbliže osoba.

Prema nekim drugim tumačenjima ovog sna, velika beba može da znači i vrlo veliki materijalni dobitak, unapređenje na poslu ili preseljenje u veći stan ili u novu kuću.

Sanjati da vidite svoju bebu 

Ukoliko ste u snu videli svoje novorođeno dete, to obično simbolizuje ili vašu stalnu i podsvesnu brigu za potomstvo, ili se pak tumači kao vaša nesigurnost i ranjivost u realnom životu, te velika nesposobnost da prihvatite osećaj nemoći i sputanosti koja vam je na neki način od bliskih osoba nametnuta.

Ukoliko ste vi ženska osoba koja sanja svoju bebu, to je najverovatnije znak da podsvesno imate veliku želju da se ostvarite u ulozi majke, ili pak da ukoliko ste već trudni možete očekivati neke probleme na porođeju ili prevremeni porođaj.

Ukoliko ste vi muškarac koji sanja da je postao otac, te u snu vidi svoju tek rođenu bebu, to pak simbolizuje ili vaš podsvesni i vrlo izražen strah od toga kako ćete se snaći u „ulozi oca“, ili pak pomenuti san ima mnogo lošiju konotaciju, a u smislu da ćete biti u velikom iskušenju da na javi prevarite svoju trudnu suprugu ili emotivnu partnerku sa kojom još niste „ozvaničili“ vezu.

Međutim, prema nekim drugim tumačenjima, san u kome vi kao muškarac sanjate da ste postali otac i da vidite svoje novorođenče, predstavlja vašu potpunu nespremnost za roditeljstvo, ili pak vašu želju da „ulogu oca“ što je moguće više „odgodite“ na javi. 

Sanjati da vidite nečiju tuđu bebu 

Kada u snu vidite bebu koja nije vaša, ali za koju ne znate ni čija je, to znači da ćete čuti veoma dobre vesti od neke osobe koja vam nije bliska ili koju uopšte ne poznajete.

Sa druge strane, ako sanjate da vidite novorođenče koje poznajete i koje je dete ili vašeg bliskog prijatelja ili pak nekog od članova vaše porodice, to je simbol da ćete na javi dodatno učvrstiti ili obnoviti neka vama vrlo važna prijateljstva, te da vas u kući ili porodici očekuje vrlo harmoničan i srećan period, pun razumevanja i podrške od vama najbližih osoba. 

Sanjati da ste vi dobili bebu, odnosno da ste se porodili 

Ovakav san se pre svega odnosi na ženske osobe, te ukoliko one sanjaju da su se upravo porodile i da u naručju drže tek rođenu bebu, to je na javi obično simbol nekog velikog nezadovoljstva ili pak lične patnje zbog toga što u nekom životnom aspektu niste uspeli da postignete ono što ste vi želeli ili zamislili.

Prema drugom tumačenju, san u komese porađate, te na svet donosite živo i zdravo novorođenče znači da vas čekaju velike i važne promene u skorije vreme, te da se sasvim nepotrebno brinete i sebe mučite sumnjama i strahovima, i da je poželjno da se opustite i da sačekate da sve „dođe na svoje mesto“.

Ukoliko međutim, sanjate da ste se porodili, ali da je vaša beba ili rođena mrtva ili je umrla ubrzo nakon rođenja, očekujte velike neprilike i nevolje, kao i moguća odgvaranja i osramoćenje koje je posledica neprijateljstva sa nekim vrlo uglednim i važnim, kome ste se „zanerili“ i ko ne odustaje od namere da vam napakosti i da vam se osveti. 

Sanjati da vidite ili držite u rukama mrtvu bebu 

San u kome vidite ili pak u rukama držite bebu koja ne pokazuje znake života, a da pri tome beba nije vaša, simbolizuje na javi da ćete uspeti da prebrodite neke teške situacije ili finansijske muke u kojima ste se našli, ali da nećete imati ničiju pomoć i da će vas vrlo pogoditi i zabrinuti što ste verovali i pomagali ljudima koji su vas u najtežim danima „ostavili na cedilu“.

Ukoliko sanjate da ste pak u snu videli ili u naručju držali svoju mrtvu bebu, to je na javi ili znak vaše podsvesne brige za zdravlje vaše dece ili pak simbolizuje potrebu da se vi nekome izvinite i da se ili opravdate ili pokajete za učinjenu nepravdu nekome ko to nije zaslužio.

Kada sanjate da u svom snu vidite mrtvu bebu, a za koju verujete da samo spava te vi pokušavate da je uporno probudite, to je najčešće simbol vašeg pokušaja da sebe samog shvatite i da želite da pažljivije postupate sa nekim osobama oko sebe jer ste shvatili da imate puno „lažnih prijatelja“ koji žele da vam na svaki način napakoste ili da vas omalovaže i prošire o vama neke velike ili teške lai i neistine.

Sanjati kako beba u snu plače 

Ukoliko sanjate da ste u snu videli bebu koja plače, a koju vi pak pokušavate da umirite i da joj ili „tepate“ ili pevate, to je na javi simbol vaše preosetljivosti ili osećanja da vam prijatelji ili članovi porodice ne poklanjaju dovoljno pažnje ili ljubavi, te da ste vrlo razočarani u nekoga ko vam je ili vrlo blizak ili neizmerno važan i drag.

San u kome vidite bebu koja plače, ali na nju vi ili ne obraćate pažnju, ili vas njen plač uopšte ne „pogađa“ i nemate saosećanja prema njoj, to znači da ćete se na javi veoma ogrešiti o nekoga ko vam je blizak, ili da ćete uskratiti svoju pomoć onome kome je potrebna ili ko vas je za pomoć i zamolio.

Kada u snu beba plače, a vi ste osoba koja ju je rasplakala, to simboliše vašu nebrigu i hladnoću prema članovima porodice ili prema emotivnom partneru, kao i činjenicu da ćete se zbog nečega veoma rastužiti i da ćete osetiti veliku tugu i usamljenost.

Sanjati bebu koja se smeje ili „guče“ 

Ukoliko u svom snu vidite bebu koja je radosna i koja se glasno smeje ili pak od zadovoljstva ili „guče“ ili izgovara neke neartikulisane reči i glasove, to je simbol vašeg iznenadnog zadovoljstva na poslovnom ili emotivnom aspektu, te potrebe da se nekome odužite i da mu učinite dobro i/ili nesebično delo.

Kada se u vašem snu beba ponaša sasvim srećno, te joj na licu ili u očima vidite spokoj ili veliko zadovoljstvo, znak je da se na javi vi osećate sasvim mirno i spokojno, te da su neke optužbe koje su protiv vas iznete ili sasvim zlonamerne i lažne , ili izmišljene iz pakosti i zavisti, te da će se to vrlo brzo dokazati, te da se osećate sasvim bezbrižno i rasterećeno. 

Sanjati kako je beba u vašem snu prohodala 

Ako ste sanjali da je neka vama nepoznata beba u snu prohodala, a vi joj pri tome pomažete da ona „napravi svoje prve korake“ i predstavljate joj oslonac kako ne bi pala, to je znak da će neki blizak član vaše porodice ili dragi prijatelj uz vašu pomoć da započne neki novi posao i/ili da se pak preseli u neku daleku zemlju i da tamo „potraži svoju sreću“.

Sa druge strane, ako ste u snu videli i pomogli svojoj bebi da počne da samostalno hoda, to je pak znak da ćete na javi biti spremni da se vi lično promenite i prilagodite nekim velikim životnim ili poslovnim izazovima, te da ćete postići velike uspehe ukoliko verujete u sebe i ukoliko se nikada ne osvrćete već samo hrabro i odlučno „koračate napred“.

Sanjati kako hranite bebu 

Kada u svom snu, hranite neku bebu, na javi to verovatno znači da ste vrlo srećni zbog nečijeg uspeha ili da možete da očekujete vrlo važnu poslovnu ponudu, prosidbu ili pak neke veoma lepe i neočekivane vesti iz daleke zemlje.

Sa druge strane, sanjati kako u snu hranite svoju bebu, može pak na javi da ima veoma negativnu i  baš lošu konotaciju, te da predstavlja vrlo velike nesporazume ili svađe sa vrlo bliskim i dragim prijateljima, emotivnim partnerima ili članovima porodice, u kojima ste vi žrtva nečije klevete i u kojima ćete naići na nepravednu osudu i nerazumevanje osoba od kojih ste se pak tome najmanje nadali, te ćete biti vrlo povređeni i ogorčeni.

Sanjati kako kupate bebu

Ukoliko u svom snu kupate sopstveno novorođenče koje pri tome ne plače, to simbolizuje da ste svesni da ste nepravedno optuženi za nešto i da ste uvereni u svoju nevinost te da sasvim svesno i dostojanstveno, odbacujete krivicu ili odgovornost sa sebe.

Kada vaša beba koju kupate vrlo glasno i histerično plače, to je podsvesni znak vaših strahova i nesigurnosti da će vas izneveriti ili prevariti neko kome suviše verujete i na koga se potpuno ili naivno oslanjate.

Ako ste sanjali da kupate nečiju tuđu bebu, to je na javi znak da se preterano mešate u tuđe lične probleme, te da je potrebno da se distancirate i da pomoć svojim prijateljima ili partnerima samo kada vam oni to zatraže pružite ili ne uskratite im preko potreban savet i podršku.

Prema nekim drugim tumačenjima, kupanje tuđe bebe u snu, koja pri tome ima veliko poverenje u vas i uopšte vas se ne boji, znači na javi vrlo dobro zdravlje i srećnu budućnost za vas i za vaše ili potomke ili pak za roditelje i braću i sestre.

Sanjati da ste izgubili bebu, a u smislu da je nestala i da je vi tražite 

Ukoliko sanjate da ste izgubili bebu i da ne uspevate nikako da je pronađete, te da se ona od vas skriva i ne dopušta vam da je „ugledate“, znači da na javi uprkos velikom radu i trudu nikako ne uspevate da postignete željene rezultate, ili da se vrlo plašite odgovornosti pa ne umete da sebe ili istaknete ili da izložite svoje projekte i planove zbog straha od kritika, neuspeha ili podsmeha.

Prema nekim drugim tumačenjima, san u kome uporno tražite izgubljenu bebu, odraz je vaše vrlo velike sklonosti da na javi olako odustajete od nečega što ste započeli, a kada se pojavi i manja i vrlo beznačajna prepreka koja će vaš „pravolinijski tok“ na neki način narušiti i zbog koje ćete vi morati da promenite način rada ili razmišljanja, na šta u trenutku nećete biti sposobni da se lako ili pak toliko brzo i prilagodite.

Loading...
loading...