Sanovnik balkon – šta znači sanjati balkon?

Balkon ili terasa je simbol nekog dodatnog prostora, te visine i slobode, i u brojnim književnim delima, mesto na kome se „izjavljuje ljubav“, ili pod kojim se „sviraju serenade“ voljenoj osobi.

Na javi, balkon označava i neku vrstu uzvišenog i prostranog mesta na koje se „može pobeći“ od zatvorenog prostora, te označava i simbolizuje odmaranje i uživanje, kao i mesto na kome se gaji cveće i tako se on dodatno ulepšava i ukrašava.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati balkon? 

Snovi u kojima neko vidi balkon ili na njemu „stoji“ ili sedi, te ljude gleda „sa visine“, imaju vrlo različitu simboliku, koja će detaljnije biti protumačena u nastavku teksta koji sledi, a prema nekoj konkretnj situaciji u kojoj se balkon u snovima i doživljava ili posmatra.

U nastavku teksta saznajte šta znači san u kom se javlja balkon.

Sanjati da u svom snu vidite svoj ili nečiji balkon 

San u kome vidite neki balkon, koji vam se čini jako lep i prostran, označava u realnosti da vas u svim životnim aspektima očekuju neki povoljni i dobri „momenti“, te da je „na pomolu“ neka ili nova ljubav, ili pak skoro unapređenje na poslu i/ili novčani dobitak. 

Sanjati da vi stojite ili sedite na balkonu 

Ukoliko u snu vi stojite ili sedite na svom balkonu, te ste sasvim relaksirani i odmarate se ili ste rasterećeni i bezbrižni, takav san na javi simbolizira da ste u suštini vrlo lakomislena i naivna ili povodljiva osoba, te da vama lako manipulišu ljudi koje ste smatrali odanim prijateljima, i da ste vi potpuno „zatečeni“ nekim njihovim postupcima, te ste u isti mah i razočarani i nesrećni i tužni. 

Sanjati kako neka druga osoba „uživa“ na balkonu 

Kada vidite kako neko sedi na svom balkonu, te uživa u ispijanju kafe ili u „pogledu“ koji pred sobom ima, takav san je u zbilji simbol da će nekome ko vam je vrlo blizak ili drag, biti uskoro potrebna neka vaša pomoć, savet ili podrška kako bi se „izvukao“ iz nekih neprilika ili problema.

Prema nekim drugim tumačenjima istog sna, ako na balkonu vidite nekoga koga na javi uopšte ne poznajete, to može da implicira da ćete se vi naći u nekoj vrsti nevolja i da ćete da od onih koji su vam bliski ili koji su vam odani i verni prijatelji, da imate potrebu da potražite pomoć, kako biste se uspešno spasili nekih neprijatnosti, te i sebe „vratili“ na pravi put sa koga ste nekako uspeli da baš lako i nesvesno i „skrenete“, pre svega u poslovnom životnom polju. 

Sanjati kako ste pali sa balkona 

Ukoliko sanjate da ste sasvim slučajno „izgubili ravnotežu“ i da ste pali sa balkona, u realnosti takav san označava neke skore ljubavne ili bračne probleme, te implicira moguće konflikte i/ili raskid emotivne veze i razvod braka, zbog prevelikih razlika i stalnih neslaganja sa osobom koju volite.

Sanjati kako u snu vidite da neka vama poznata ili nepoznata osoba pada sa balkona 

Ako je u vašem snu neko ko vam je na javi poznat, ili pak osoba koju u snu prvi put vidite, pala sa svog balkona, takav san ima na javi simboliku vaše prevelike zavisti ili ljubomore na nečije ili uspehe ili postignuća, te da treba da se posvetite sebi i da „gledate svoja posla“, i da se previše ne uplićete u tuđu privatnost, ili pak u tuđi profesionalni život. 

Sanjati kako stojite na balkonu koji se pod vašim nogama „urušava“ 

San u kome vi stojite na balkonu, i on sasvim neočekivano počinje da „puca“ ili da se „ruši“ pod vašom težinom, ima na javi simboliku koja nije naročito pozitivna i dobra, te da ćete ubrzo da se suočite sa nekim sasvim neočekivanim događajima ili iznenadnim situacijama za koje ste sasvim nespremni, bilo da se radi o privatnom, ili pak o profesionalnom životnom aspektu. 

Sanjati kako skačete sa svog balkona 

Ukoliko u svom snu skačete sa nekog visokog balkona, u nameri da sebi oduzmete život i/ili da sebe povredite, u realnom životu ima simboliku da ste sasvim usamljeni ili nesrećni, te da treba da vam neko posveti više pažnje i nežnosti, i da je potrebno da vi sami sebe shvatite i prihvatite, te da se ne opterećujete prevelikim samoanalizama, jer ni jedna osoba nije savršena, i ima i mane ili vrline, i da svako može da napravi nekakve greške ili propuste.

Tumačenje pomenutog sna, u kome ste skočili sa svog balkona, ali se pri tome niste povredili, te ste uspeli da se „dočekate na svoje noge“, ima sasvim pozitivno značenje na javi i pretpostavlja i da ćete sasvim uspeti da prebrodite neke probleme i prepreke, te da ćete ono što vas je mučilo ili veoma zabrinjavalo, rešiti bez nekih velikih trauma i stresa. 

Sanjati vrlo prostran i lepo uređen balkon 

Kada je u vašem snu balkon na kome stojite ili sedite, veoma prostran i lepo ukrašen cvećem, na javi ima značenje da su neki vaši ciljevi sasvim lepi ali i nerealni, te da je potrebno da preispitate svoje realne mogućnosti i da ne očekujete previše u poslovnom kontekstu, jer postoji mogućnost da se razočarate ako vam se neki planovi ne ostvare onako kako ste zamislili.

Sa druge strane, san u kome je balkon na kome se nalazite vrlo širok ali i prazan i „dugačak“, ima u zbilji značenje da ćete da od osoba kojima verujete dobijete neke „garancije“ i obećanja, ali pak koja su sasvim neiskrena ili lažna, te da ćete da se iznervirate ili razočarate, jer će to da vam jasno pokvari sve vaše ideje, i da vam uništi sve planove ili stvori neke poslovne neprilike.

Loading...
loading...