Sanovnik baba – šta znači sanjati babu?

Baba je na javi član porodice koji je sinonim za brižnost, podršku i nežnost, te je osoba koja peva uspavanke ili priča bajke, i koja svojim unucima sve dopušta, jer ih neizmerno voli i prema njima je i bolećiva i predusretljiva, i ne uspeva ništa da im zameri ili zabrani.

Po nekim starim legendama i pričama, a kojima su ljudi plašili neposlušnu decu, postoje i neke ili zle ili opasne – Babaroge ili Baba Jage, koje „jedu ljude“ i koje su strah i trepet, za one koji neće i da poštuju pravila, i da rade dobro i ispravno u životu.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati babu? 

Kao i brojni drugi snovi o članovima bliže porodice, i snovi o sopstvenoj baki su dosta realistični i jasni, te označavaju podsvesnu projekciju u snove, nekih događaja ili situacija koje ste na javi ili proživeli sa svojom babom, ili očekujete neki susret sa njom, brinete za njeno zdravlje, i/ili patite ukoliko je ona bolesna ili je pak nedavno i preminula.

Vrlo je zanimljiva činjenica po nekim sanjaricma, koja implicira da snovi o babi niti su česti, niti imaju neko preneseno značenje i simboliku, te jasno najčešće imaju konotaciju koja je povezana i sa viđenjem babe na javi, ili sa time da sa njom živite, te i da svakodnevno kontaktirate sa njom.

Međutim, sanovnici takođe navode, da prema datim i vrlo određenim situacijama i/ili kontekstu u kome se svoja ili nečija baba sanja, postoje tumačenja koja su pozitivna ili negativna, te će ona ili jasnije ili „bliže“, biti razjašnjena u nastavku ovog teksta.

Sanjati da u snu vidite babu 

Ukoliko ste sanjali da u snu vidite „neku babu“, na javi to implicira da ste pred vrlo bezbrižnim i lepim budućim periodom, kako u svom poslovnom, tako i u privatnom životnom aspektu.

Naime, prema pomenutom snu, vi ćete imati vrlo dobre i lepe trenutke uživanja i druženja sa baš dobrim prijateljima, ili sa članovima svoje porodice, te ćete postići neke poslovne uspehe ili vrlo i lako i brzo obezbediti sebi neku finansijsku dobit, zbog čega ćete biti sasvim zadovoljni i srećni.

Sanjati da u snu vidite svoju babu koja je na javi živa i zdrava 

Ako ste sanjali svoju babu, ili kako je u snu samo vidite ili u nekoj konkretnoj situaciji i događaju ima na javi simboliku da ste vrlo privrženi svojoj porodici, i da se trudite da svaki slobodan dan i svaki trenutak svog dragocenog vremena, posvetite onima koje volite, i koji su vam uvek najveća i podrška i oslonac u životu.

Takođe, po nekim tumačima snova, san o sopstvenoj babi može da implicira neke skore radosne i neočekivane vesti, te da postoji mogućnost da se neko ko je vama blizak, uskoro ili venča i/ili pak i da se ostvari u ulozi roditelja, čemu ćete se vi vrlo radovati, i biti vrlo ushićeni i zadovoljni.

Sanjati da u snu vidite svoju babu koja više nije živa na javi i nedavno je preminula 

Ukolikoste sanjali da vidite svoju babu, a da je ona nedavno preminula na javi, to označava da ste vrlo sposobna i hrabra osoba, te da ste spretni i spremni da se u svakoj situaciji i snađete i da se vi uvek „dočekate na svoje noge“, i sebi ne dozvoljavate da posustanete i da se predate.

Po nekim jednostavnijim tumačenjima ovog sna, on ima simboliku da ste vi još uvek u javi, u baš izraženoj fazi žaljenja i da se niste pomirili sa gubitkom neke bliske osobe, koja vam je bila veliki i oslonac, i neko utočište koje ste nalazili za sve vaše nevolje i brige.

Sanjati da vi u snu vidite nečiju tuđu ili pak sasvim nepoznatu babu 

Kada ste sanjali da vidite nečiju babu, ili pak stariju osobu koja vam uopšte na javi nije poznata, i u realnosti ima simboliku koja je negativna, i koja označava skore svađe i konflikte sa nekim vrlo ili dragim osobama, ili pak sa članovima vaše porodice.

Simbolika pomenutog sna je povezana sa vašom potrebom da podsvesno sebe vidite kao nekoga i ko je u pravu i ko nije pogrešio, ali ste od strane osoba koje su vam bliske pretrpeli neke osude ili kritike, pa ste vrlo besni i razdražljivi, i čekate povoljnu priliku za verbalni sukob, jer želite da se oslobodite potisnutih osećanja i nezadovoljstva, te da otvoreno kažete sve što vas muči, i zadaje i nervozu i napetost.

Sanjati da u snu razgovarate sa svojom babom 

Ako ste sanjali da u snu pričate sa svojom babom, to na javi obično simbolizuje neke velike ili nedoumice ili prepreke pred kojima ćete da se nađete, ali da će vam neki saradnik ili prijatelj vrlo pomoći, te vas posavetovati i iskreno i dobronamerno, kako da se iz date situacije „spasite“.

Sa druge strane, pomenuti san može da označava da imate neke velike ambicije i planove, i da vi želite da ih ostvarite, ali da će to da se „malo teže“ dogodi, jer ste sasvim prevideli moguće vrlo i velike prepreke, ili pak nečije uplitanje i mešanje, koje će vam sasvim pokvariti ideju i ostvarenje željenih uspeha.

Sanjati kako vaša baba u snu plače ili je vrlo nesrećna i tužna 

Ukoliko ste usnili da je vaša baba zbog nečega jako nesrećna, te da vam se žali i vrlo tuguje, i/ili ona neutešno i glasno plače, te vas njene suze vrlo uznemiravaju i „bole“, na javi ima značenje da ste previše poverljivi i da ste neoprezni u međuljudskim odnosima, i da ne vidite koliko imate ili neprijatelje, ili sasvim pretvornih i lažnih prijatelja oko sebe.

Naime, pomenuti san označava da ste potpuno naivna i lakoverna ososba i da će vas vrlo uskoro i neko izneveriti i izdati, jer vam zavidi i ne želi vam ni dobrobit, ni uspeh i sreću, te da ćete vi biti i iznenađeni i veoma razočarani, jer je u pitanju neka osoba, od koje vi takav postupak nikada ne biste očekivali.

Sanjati kako se vaša baba u snu smeje ili je vrlo vesela i peva „od radosti i sreće“ 

Kada ste sanjali da je vaša baba u snu vrlo vesela, i da se ili glasno i „od srca“ smeje, ili peva od neke sreće i zadovoljstva, takav san na javi označava da će vam uskoro biti potreban savet ili pak pomoć u nekom polju života, te da ćete istu i dobiti, ali od nekoga od koga to budete najmanje ili očekivali, ili od nekoga ko je potpuni stranac, i ko vam samo želi dobro i vrlo je plemenit ili jako i ljubazan i požrtvovan za druge.

Prema drugačijim tumačenjima ovog sna, on može da „najavljuje“ neka nova poznanastva, ili pak i prijateljstva koja ćete ostvariti u skorije vreme, a koja će biti i sasvim korisna i dugotrajna, jer vi uspevate da se sa svakim lako sporazumete, i složite u mišljenjima i stavovima, i niste neko ko je i drzak i „namćorast“, pa želi da uvek „istera po svome“.

Sanjati da se vi u snu prepirete sa svojom babom 

Ukoliko ste sanjali da se u snu svađate sa svojom babom, te da ste je svojim rečima povredili i/ili je uvredili i iskazali prema njoj veliko nepoštovanje, ima na javi značenje da ste sitničavi i vrlo i rigorozni i netrpeljivi prema svojim ili tuđim greškama, te da se trudite da sve odradite pošteno i ispravno, i da se svim svojim ciljevima posvećujete maksimalno, i da vam ništa ne može olako i skrenuti fokus sa nečega na čemu radite, ili čemu ste se „potpuno predali i posvetili“.

Sanjati da vam je baba u snu teško bolesna ili da je na samrti 

Ako ste sanjali da vam je u snu baba bolesna ili je pak na samrti, a ona je na javi sasvim zdrava i živa, ima konotaciju da ste sasvim usamljeni i da se osećate bespomoćno i nesposobno, da rešite neke prepreke i probleme, i da uprkos stalnom vrednom radu i zalaganjima, ništa ne uspeva da ili „krene na bolje“, ili da se promeni u bilo kom smislu, i da se osećaj da „stagnirate“ izgubi, i da vi budete srećniji i pozitivniji u svojim razmišljanjima.

Loading...
loading...